Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Termékek Menü

Mit tud egy vérnyomásmérő okoskarkötő?

Smartos.hu
2019. 03. 26. 12:28:00

Egyre gyakoribb, hogy az okosórákban vagy okoskarkötőkben jelen van a pulzusmérés és vérnyomásmérés. Így érdemes szót ejteni ezekről az eszközökről.

A vérnyomásmérésre is képes okoseszköz tudja a szokásos funkciókat, amelyeket már megszokhattunk bennük. Lépésszámlálás, kalóriaszámolás, hívás és üzenetjelzése. De ezen felül az összesben helyet kapott, a pulzusmérő szenzor is.

Ezek a szenzorok tudnak folyamatosan is működni, vagy manuális indításra. A hátlapi szenzor mellett szokott lenni egy (Általában) zöld színű erős fényű LED, ami megvilágítja a bőr felületet, miközben a mérés történik a LED által megvilágított felületen a szenzor számolja a pulzálás számát. Egy mérés 30 másodpercig szokott tartani.

(A kép alatt folytatódik)

Ugyanezen az elven működik a vérnyomásmérés is. Míg a hagyományos vérnyomásmérőket fel kell fújni, amivel elszorítja az ereket az eszköz, addig a vérnyomásmérős okoskarkötők, a fent említett szenzorok segítségével mérnek. Azt tudni kell, hogy ezek az eszközök nem gyógyászati segédeszközök, így csak kiegészítőként funkciónálnak, annak ellenére, hogy számos teszt alapján az eredmények nagyon pontosak, minimálisan térnek el a hagyományos mérő mért eredményektől. Mivel a vérnyomásmérő órák és karkötők számított eredményt adnak a pulzusmérés eredményéből, ezért mindenképpen legalább egyszer össze kell kötni a telefonnal az eszközt és ott megadni a személyes adatokat a méréshez, amivel még pontosabb eredmények születnek. (Kor, súly, magasság) Pont emiatt, egy okosórát vagy karkötőt csak egy ember tud használni, mert rá vannak szabva a személyes adatok.

Természetesen be kell tartani a vérnyomásmérési körülményeket, melyről itt írtunk.

A vérnyomásmérő okoskarkötők és okosórák nagy segítség sok embernek, hiszen bárhol és bármikor meg tudjuk mérni a vérnyomásunkat vagy pulzusunkat, és az eredményeket hónapokkal később is vissza tudjuk nézni.

Ha mindez tetszett, akkor még itt olvashat okosórákról vagy okoskarkötőkről.

Ha pedig úgy döntött, megnézi milyenek, ezek az okosórák vagy okoskarkötők, itt szedtük listába őket: Kattints ide!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra okoskarkötő
Garancia