Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Milyen vérnyomásmérő EKG okosórát okoskarkötőt vegyek?

Smartos.hu
2021. 04. 22. 14:59:22

Ha már tudjuk, hogy okosórát vagy okoskarkötőt szeretnénk vásárolni, akkor segíteni szeretnénk a választásban.

 

A funkciók választása:

 

Első körben tisztázni kell, hogy milyen funkciókat találunk egy okosórában. Röviden összefoglalva elérhetőek benne az egészségre ösztönző funkciók (lépésszámláló, kalóriaszámláló, mozgásra ösztönzés, sportmódok, valamint a mérések*: Vérnyomásmérő, Pulzusmérő, Véroxigén-mérő, Testhőmérő, EKG diagram készítése) és a kényelmet szolgáló funkciók (Hívások, üzenetek, értesítések jelzése, fogadása). Természetesen ezek nem orvosi műszerek, de a tendenciákat és eltéréseket jól kimutatja.

Ezek a funkciók okosóránként változnak, érdemes elolvasni a kimondottan a funkciókról szóló cikket, ide kattintva.

Nagyon sok funkció elérhető az okosórákban és okoskarkötőkben, de figyeljünk arra, hogy olyan válasszunk, amire valóban szükség van. Ha nem fogjuk használni telefonálásra az órát, akkor nem kell bele ilyen funkció, mert csak csökkenti az üzemidőt. Ha csak az alvásmonitort szeretnénk használni, akkor nem kell a legdrágábbat választani. Ha nem sportolunk, akkor felesleges olyan óra, amiben 10 sportmód elérhető.

Ha rendszeresen mérni kell a vérnyomásunkat, akkor érdemes automata vérnyomásmérőórát választani, ami óránként megméri az értékeinket. Ha rendszeresen el akarjuk készíteni az EKG diagramot, akkor érdemes EKG Okosórát vagy okoskarkötőt választani.

 

 

Ki fogja használni az órát?

 

Ha magunknak vesszük, akkor tisztában vagyunk azzal, hogy mit szeretnénk, melyik tetszik, de ha ajándékba, akkor tudnunk kell, neki mi a fontos.

A férfiak főleg a praktikumot és az elegáns vagy sportos megjelenést keresik az órákban, így nekik férfias okosóra javasolt. A nagyobb csuklóméret miatt, a nagyobb kijelző okosórák is szóba jöhetnek, és figyelni kell a szíj hosszára is. El kell dönteni, hogy kerek vagy szögletes kijelzőjű okosórát keresünk.

Míg a nőknek szánt okosóra vagy okoskarkötő, a praktikum mellett még szép is kell, hogy legyen. Nőknek inkább a méretek alapján az okoskarkötőket szoktuk javasolni, vagy kisebb méretű okosórákat, hogy ne legyen zavaró a viselése. Ezt össze is szedtük pontosan.

Ha idősebb korosztálynak szánja az órát, akkor az egyszerű használhatóság és a nagy kijelző fontosabb, mint a megjelenés. Míg az okosórákon általában a funkciókat érintőképernyővel választjuk ki, addig az okoskarkötőn csak egy gomb van, és azzal tud a menüben haladni, így nincs félrenyomás. Javasoljuk, hogy ha használják, akkor magyar nyelvű telefonos alkalmazással rendelkező órát vagy karkötőt válasszanak. Ezeket itt találják.

 

A szíj választása:

 

A bőrszíj előnye az elegáns megjelenés, viszont sokkal jobban is kell rá vigyázni, mint egy fém szíjra vagy szilikon szíjra. Ha vizes közegben is használjuk az óránkat, akkor a szilikon szíjat ajánljuk, míg a fém szíjat főleg férfiaknak, a nagyobb súly miatt.

 

Garancia és támogatás:

 

Mindegyik okosóránkhoz a beüzemelés miatt készítettünk, magyar nyelven bemutató videót, amiben részletesen bemutatjuk a használatot, ami sokkal emberközelibb, mint egy szöveges használati utasítás, de persze az is elérhető. Ezeket a videókat az adott termékoldal alján találja meg, így vásárlás előtt is pontosan látni fogja, hogyan működik a valóságban. Jelen pillanatban ezt csak mi csináljuk Magyarországon, már több éve. Illetve igyekszünk, minél több hasznos cikket is írni az okosórákkal kapcsolatban, hogy nagyobb rálátásuk legyen az Érdeklődőknek.

Ezenkívül minden termékünkre 1 év magyarországi gyártó garancia van, amelynek az ügyintézése, is rendkívül gyors. Szakmai segítségnyújtásunk gyors és pontos vásárlás előtt és után is.

A telefonos alkalmazások (Android, iPhone készülékekre) rendszeresen frissülnek, így folyamatos terméktámogatás érhető el.

 

Ha pedig vásárlás előtt vagy, akkor ide kattintva, a fenti listát felhasználva tudsz vásárolni okosórát vagy okoskarkötőt!

 

 

Cikkajánló:
 

Specifikus Okosórákról:

Automata Vérnyomásmérő Pulzusmérő Okosórák és Okoskarkötők - Miért jó? 

Okosóra Bluetooth Telefonálásra - Mely okosórák képesek hívásokra? 

Okosórák és Okoskarkötők magyar nyelvű alkalmazással (Pulzusmérő, Vérnyomásmérő) 

Női Okosórát vagy Okoskarkötőt keresel? Mutatjuk a legjobb okosórákat nőknek! 

Magyar nyelvű Női és Férfi Okosórák 

 

Hasznos cikkek a vásárlás előtt:

Mit tud egy vérnyomásmérő EKG Okosóra Okoskarkötő?

 

TOP Okosórák és Okoskarkötők 2022:

3 Legjobb EKG okoskarkötő 2022-ben, ha vásárláson gondolkodunk

TOP 5 Legjobb Vérnyomásmérő Okoskarkötő 2022-ben 

TOP 5 Legjobb Női Okosóra 2022-ben 

TOP 5 Legjobb Férfi Okosóra 2022-ben 

TOP 5 Legjobb Vérnyomásmérő Okosóra 2022-ben 

TOP 5 Legjobb EKG Okosóra 2022-ben 

TOP 5 Legjobb Okosóra 2022-ben 

 

*Az okosórák kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgálnak. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszközök, nem helyettesítik a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog okoskarkötő Okosóra