Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

W8 Okosóra vérnyomásmérővel és pulzusmérővel teszt

Smartos.hu
2019. 10. 02. 12:51:26

A W8 okosóra letisztult tervezéssel, nagy kijelzővel és rnyomásmérésre, pulzusmérésre, véroxigén szint mérésre fejlesztett szenzorával, mindennapi társ lesz az egészséges életmód felé vezető úton.

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:
 

Az óra egy nagyon egyszerű fekete karton dobozban érkezik. A szíj mind szilikonos, mind fém szíjas változat esetén külön van az órától csomagolva, de a felhelyezés nagyon egyszerű, és természetesen cserélhető bármely más szíjra is.

Az óra mellé egy csiptetős töltőkábel is jár, mellyel kb. 2 óra alatt feltölthető az óra, és így 3-4 napig bírja a 380mAh-s akkumulátor.

(A kép alatt folytatódik)

Külső:

Először is a szíjról. Ahogy fent leírtuk cserélhető és fém vagy szilikon szíjas változat érhető el nálunk. A fém szíj finom szövésű, elegáns viseletű, míg a szilikonos változat puha és jól fekvő, inkább sportos megjelenést kölcsönöz.

Az óra hátlapján található a töltési érintkező, ahova a töltőt kell csíptetni, nem lehet eltéveszteni. Középen pedig a vérnyomásmérő, pulzusmérő és véroxigén szint- mérő szenzor kapott helyet.

Az óra kijelzője üveg, és nagyon szépen látható napos időben is, a számok és mértékegységek is nagyok, jól látható távolról is. Az óra kijelzője alatt csak egy érintőgomb van, ezzel tudunk mindent egyszerűen megoldani. Rövid érintéssel a menüben tudunk lépni, hosszú érintéssel pedig kiválasztani az adott funkciót.

Funkciók:

Alapvetően a W8 Okosóra azokat funkciókat tudja, amiket elvárunk egy középkategóriás okosórától. Rögzíti a megtett lépéseket, elégetett kalóriákat és jelzi a telefonra érkező hívásokat, értesítéseket.

A különbség más okosórákhoz képest, hogy ez az óra a vérnyomást, pulzust és a véroxigént is méri, méghozzá reális eredményekkel. Beállítható, hogy automatikusan minden egész órában magától mérje.

Emellett nagyon alap futó, kerékpározó, és túrázó program is van benne.

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Ahhoz hogy kihasználjuk a W8 okosóra összes funkcióját, érdemes telefonos alkalmazáshoz csatlakoztatni. Android és iPhone készülékkel is kompatibilis. Ehhez csak le kell tölteni az ingyenes Wearfit 2.0 alkalmazást, melyet telepítés után már használni is tudunk. Az alábbi videóban részletesen bemutatjuk a működését. Mindenképp érdemes beállítani a személyes adatokat (kor, súly, magasság stb.), hogy a mérések pontossága még jobb legyen.

A mért értékek az alkalmazásban is megjelennek naptárszerűen visszanézhetők. Sőt nem csak az óráról tudjuk indítani a vérnyomás vagy pulzusmérést, hanem a telefonról is.

Az alkalmazásban tudjuk beállítani, hogy óránként automatikusan mérjen az óra egészségügyi értékeket, illetve azt is, hogy a kijelző automatikusan bekapcsoljon, ha ránézünk.

 

 

Összegzés:

A W8 vérnyomásmérő okosóra alapjaiban egy egyszerű letisztult, szép óra, ami tudja az alap funkciókat. Ami különlegessé teszi, az a nagy és jól látható kijelző és a vérnyomásmérés véroxigén és pulzusmérés lehetősége, főleg hogy automatikusan is megteszi minden egész órában. Így nem kell erre figyelni, csak az eredményeket megnézni nap végén. A fém szíjas változat inkább elegánsabb, míg a szilikon inkább sportos, de ez teljesen szubjektív. Érezni rajta a minőségi hatást és az odafigyelést.

 

Ha tetszett az óra ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt