Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

SIM kártyás, telefonálásra képes okosóra a javából - No.1 G8 teszt

Smartos.hu
2019. 08. 30. 16:11:00

SIM kártyás, telefonálásra képes okosóra a javából. Ez a No.1 G8. Három használati módból tudunk választani, így mindenki megtalálja benne a neki valót.

Leteszteltük az egyik legnépszerűbb okosóránkat, amely a kényelmi funkciók mellett, egészségmegőrző funkciókkal is bővült.

 

Kicsomagolás

A No.1 sorozat mindig is a letisztult csomagolásról volt híres. Egyszerű fehér doboz, semmi extra, de nem is a doboz a lényeg, hanem ami benne van.

A dobozban találunk egy hosszított USB töltőkábelt, egy használati utasítást és a legjobb, hogy kapunk hozzá egy nagyon menő, piros színű tartalékszíjat és persze a G8 okosóra fekete szíjjalA töltést viszonylag gyors, kb. 2 óra alatt feltölti a 380mAh-es akkumulátort. Igaz, a töltést nem kellett nagyon tesztelni, mert egy töltéssel a gyártó szerint akár 6 napot is bír az óra. De az üzemidő függ a használattól, erre még később visszatérünk.

 

No.1 G8 – Külső és Kezelés

Az óra kialakítása elsőre és másodjára is megnyerő. Kecses, de mégis masszív. A kijelző 1.3 collos, napfényben is jól olvasható, az érintéseket is jól észleli. A kávával együtt ez azt jelenti, hogy 45mm-es az óra átmérője. A viselése kényelmes, szépen fekszik, mind női, mind férfi csuklóján. Az óra háza műanyag, de ezt csak a leírásból derül ki nekünk, mert annyira tömör.

Ahogy fent említettük, az órához kettő szíjat is kapunk. Egy feketét, ami az órán van és egy pirosat a dobozban. Mindkettő szilikon és csattal rögzíthető, nagyon finom és puha a szíj, így könnyen felveszi a csuklónk alakját. De ha valaki más fajta szíjat szeretne, nincs akadálya, hiszen a szíjak cserélhetők.

Az okosóra jobb szélén kapott helyet kettő fizikai gomb, egy bekapcsoló gomb és egy vissza gomb. Az összes többi irányítás az érintőképernyőn történik, méghozzá nagyon gyorsan. Az óra bal oldalán találjuk egy kis gumiharang alatt a töltési pontot.

A hátlapon található az óra kettő funkcióját segítő részlet:

  • A hátlap közepén egy szenzort találunk, amivel a No.1 G8 okosóra képes pulzust és vérnyomást is mérni.
  • Alatta pedig a Nano SIM kártya helyét, amit ha belehelyezünk, teljesen függetlenül tud működni az óra. Hívásokat és üzeneteket tudunk indítani és fogadni. Természetesen az óra kártyafüggetlen.

(A kép alatt folytatódik)

No.1 G8 okosora teszt

No.1 G8 – Funkciók

Először is az óra 3 módjáról húzzuk le a leplet.

Az órán kiválasztható 3 mód, ami a működést illetve az üzemidőt befolyásolja.

  1. Óra mód:

Ha ezt a módot választjuk ki, akkor az órán minden funkció használható, viszont minden külső kapcsolat nem elérhető. Tehát tudunk vérnyomást vagy pulzust mérni, lépést számolni, illetve az órát leolvasni. Ezzel a móddal a gyártó 160 óra használatot tesz lehetővé. Mondhatjuk, hogy ez az energiatakarékos mód.

  1. Értesítő mód:

Ebben a módban, közvetlen Bluetooth kapcsolatot tudunk létesíteni a telefonon lévő alkalmazás és az óra között. Így természetesen tudjuk használni az óra összes funkcióját, mint Óra módban, de pluszban még, az óra jelzi azokat hívásokat és üzeneteket, értesítéseket, amelyek az telefonra érkeznek. Ebbe a módban 60 órát bír az óra.

  1. Telefon mód:

A legkomplexebb módot akkor érdemes választani, ha SIM kártyával használjuk az órát. Így nincs Bluetooth kapcsolat a telefonnal, viszont azokat a hívásokat, amelyek az órára érkeznek, fel tudjuk venni, illetve indítani is tudunk, akár a számot beírva, akár a névjegyzékből kiválasztva. Ugyanez igaz az üzenetekre is. Így egy telefont kapunk a csuklónkra, ami nagyon hasznos tud lenni, ha teljesen függetlenül szeretnénk mozogni, de mégis elérhetőek lenni. Ebben a módban 38 órát lehet az órát használni.

 

Az óra bekapcsolása után a főképernyőt látjuk. Az óralap cserélhető és később is lehet rátölteni új lapokat. Alapból van kettő analóg óra kinézetű és egy digitális. Természetesen be illetve kikapcsolható a kézmozdulattal történő képernyő felvillanása. Az menüben történő lépések az érintőképernyőn történnek. Az első menüben a hívásokkal és üzenetekkel kapcsolatos opciókat találjuk. A sport menüben találjuk az egészségügyi funkciókat: Pulzusmérés, Vérnyomásmérés, Lépésszámláló, Alvásciklusmérés. *

A következő menüben találjuk a Stoppert, Számológép, Naptár és Ébresztőóra.

Az applikációt le tudjuk tölteni a következő menüben található QR kód segítségével, de persze a Google Play vagy Apple Store-ból is letölthető.

A Settings menüben tudjuk állítani a csengőhangot, fényerőt, Bluetooth beállításokat és a Nyelvet. Sajnos nincs benne magyar nyelv, de angol, német, francia igen.

Az óra képes a Légnyomást, Magasságot és az UV sugárzás mértékét is megmutatni, viszont ehhez mindenképp szükséges a telefonos kapcsolat, mert onnan tölti le az adatokat.  

És most nézzük meg a telefonos alkalmazást.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

(A kép alatt folytatódik)

A Fundo Wear alkalmazás

Ha SIM kártya nélkül használjuk az okosórát, akkor érdemes összekapcsolni a telefonon lévő alkalmazással. Ez azért jó, mert a hívásokat és értesítéseket így tudja jelezni az óra. Ehhez van szükség a Fundo Wear nevezetű alkalmazásra, melyet ingyenesen lehet letölteni a Google Play Áruházból vagy az Apple Store-ból, hiszen az óra Androiddal és iPhone-nal is kompatibilis. Megnyitás után engedélyezni kell a hozzáférést a telefon adataihoz és az értesítésekhez. Egy rövid belépés után meg tudjuk adni a személyes adatokat (Kor, magasság, súly). Ez azért ajánlott, hogy a mérések még pontosabbak legyenek. Az alkalmazásban tudjuk megnézni naptárszerűen az elmúlt időszak eredményeit. (Sajnos a vérnyomásértékek itt nem visszanézhetők, csak a lépésszám, megtett táv, elégett kalória, alvásminőség és a pulzusmérés eredményei).

A beállításokban be tudjuk állítani azokat az alkalmazásokat, amelyekről értesítést szeretnénk kapni az órára.

Az alkalmazás nagyon egyszerűen használható, rövid beállítás egyszer elég, utána már csak az eredmények összesítésére szolgál.

 

Összefoglalás

A No.1 G8 okosóra elég összetett eszköz, így szinte mindenkinek jó választás lehet, aki szeretne egy jól működő, megnyerő okosórát.
Az ár-érték aránya nagyon kedvező, hiszen akár telefonként is lehet használni, de mint kiegészítő is megállja a helyét.

Pont a sokoldalúsága és a módválasztó az, ami nagyon tetszett nekünk, illetve az igazi óra forma. Ami kevésbé tetszett, az, hogy az alkalmazás nagyon egyszerű, persze ez előny is tud lenni, főleg, hogy minden beállítható, de a vérnyomásmérési eredmények igazán megjelenhetnének benne. Reméljük miután jeleztük a gyártónak ezt a hiányt, hamarosan frissítés formájában pótolják.

Ide kattintva tudod megrendelni: No.1 G8 SIM kártyás okosóra – telefont!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt