Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

S20 Vérnyomásmérő Okosóra Sportmódokkal teszt

Smartos.hu
2021. 02. 19. 14:28:30

Az ára alapján belépő szintű Okosóra, minden tudással, ami megtalálható a „nagyobb testvéreinél”. Vagy mégsem belépő szint? Hiszen benne van a Vérnyomásmérés, Vér-oxigén szintmérés, Automata Pulzusmérés és rengeteg sportmód és még az anyaghasználat is teljesen rendben van. Nem leszünk tesztgyilkosok, a végén kiderül, hogy belépő szint vagy sem.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

Az óra egy nagyon letisztult szürke dobozban érkezik, igazából már itt meglepődtünk, hogy nem a vékony kis papírdobozban, hanem normális kartonban. Az óra és szíj külön van helyezve, ebből már arra következtethetünk, hogy az óra szíja cserélhető. Az óra alatt az egyetlen tartozékot találjuk, a mágneses töltő dokkolót, ami szépen ki van alakítva, így az órát nem lehet rosszul belehelyezni, nem mozdul el.

A töltés 0-100%-ra kb. 2 óra alatt meg is van, és 4 napig bírja egy töltéssel a 180mAh-es akku. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

Külső:

Az S20 Okosóra 44.8mm széles, ebben benne van a két oldalsó fizikai gomb is. Míg vastagságban picit több, mint 1cm. A fizikai gombok közül az egyik a szokásos ki-bekapcsolást végzi, míg a másik közvetlenül a sportmódokhoz juttat minket, ami elég praktikus, hiszen ez az egyik kiemelt funkciója az órának.

Az óra kezelése az 1.3 Collos IPS érintőkijelzőn történik. Nem csak egy érintőgomb van az órán, hanem szabadon tudunk a menüben haladni a teljes érintőnek köszönhetően. A fényerő állítható, így napos időben is könnyen kezelhető az óra. Az óra háza fémből készült, viszont a bőrrel érintkező hátlapja műanyagból. Itt találjuk a töltőérintkezőket és optikai szenzorokat a mérésekhez.

Egyébként az óra IP67 vízállósággal rendelkezik, így nyugodtan használhatjuk úszás közben is a szabvány szerint.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

S20 vérnyomásmérő okosóra teszt

Funkciók:

Az S20 órában megtaláljuk szinte az összes hasznos funkciót. Aktív Bluetooth kapcsolattal jelzi a telefonra érkező hívásokat, értesítéseket. Mutatja az időjárást, van benne stopper, lehet vezérelni vele a telefon Zenelejátszót.

A kényelmi funkciók mellett, megtaláljuk benne a Vérnyomásmérőt, Véroxigén mérőt és beállítható az automata Pulzusmérés is. Természetesen az Alvásmonitor, Lépésszámláló, Kalóriaszámláló és a mozgásra ösztönző funkció is elérhető az okosórában.

A vérnyomásmérés, pulzusmérés, véroxigén mérés elindítható az óráról is, de az alkalmazásból is tudjuk irányítani. Az utolsó mért eredményt az órán is láthatjuk, míg a korábbi mérések eredményeit a telefonos alkalmazásban tudjuk követni, de erről még később lesz szó.

Az órát sportolásra is tudjuk használni, hiszen a megszokott futás, kerékpár program mellett rengeteg más sport is található benne:

Labdajátékok, Túrázás, Tánc, Spinning, Jóga, Torna, Evezés

Sokakat érdekelni szokott még az óralapok száma. Az órán pár darab analóg és digitális kijelzés érhető el, de az alkalmazással összekötve viszont rengeteg óralap közül választhatunk, és ha egyik sem felel meg, akkor van egy másik lehetőség. Egyedileg is tudjuk szerkeszteni az óralapot, akár fénykép alapján is, mint egy telefonos háttérképet.

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

S20 Okosóra sportmódokkal

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a GloryFit alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil, jól átlátható.

(Fontos figyelni arra, hogy a csatlakozás csak az alkalmazáson belül történjen, a telefon saját Bluetooth menüjében nem szabad párosítani. Valamint engedélyezni kell, hogy a háttérben is tudjon futni az alkalmazás a videó szerint.)

Az alkalmazás könnyen kezelhető, miután csatlakoztunk az órához, be tudjuk állítani, mely alkalmazásokról értesítsen az óra, milyen időintervallumban jelezzen a mozgásra ösztönző funkció, be tudjuk kapcsolni az automata pulzusmérést.

Az alkalmazásban alaposan vissza tudjuk nézni a sportolásaink eredményét, így láthatjuk a fejlődésünket, egyre jobbak tudunk lenni.

A főképernyőn pedig látjuk a napi tevékenységeinket, lépésszám, alvásunk minősége és persze a pulzusmérés, vérnyomásmérés és véroxigén szintünk eredményei. Az adott funkcióba belépve pedig vissza tudjuk nézni az összes korábbi mérésünket naptárszerűen, percre pontosan, hónapokkal visszamenőleg is, és különböző statisztikákat, diagramokat is készít az alkalmazás az értékekről. Innen tudjuk elindítani a valós idejű mérést is.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

Nehéz megmondani, hogy mi az oka a kedvező árazásnak. Az ár alapján azt feltételeznénk, hogy belépő színtű az óra, valami nem stimmel vele. De nem így van. Minket is meglepett, hogy egyszerűen egyben van az óra, mind minőségben, mind pedig tudásban. Amit megadott a gyártó azok mind megfelelően működnek. Az óra gyors, jól látható és kényelmes, a mérések gyorsak, és egész pontosak is. A sportmódok pedig nagyon jól lefedik mindenki igényeit. Az külön jó pont, hogy az óralapok szerkeszthetők. Nem tudunk belekötni az órába, még akkor sem, ha drágább lenne, de ezért az árért, nagyon jó vétel.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, S20 Vérnyomásmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt