Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Q9 Pro Okosóra vérnyomásmérő funkcióval és pulzusmérővel Magyar teszt

2019. 10. 18. 12:43:57

Az egyik legjobban várt okosórát teszteltük le. A népszerű Q9 okosóra Pro verzióját. Már a Q9 is nagyon jó óraként funkcionált, de ezt a típust élmény használni és még hasznosabb is.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:
 

Az óra igazi kis betekintő csomagolásban érkezett. A fekete karton hátlapon a fontosabb információkat találjuk az óráról, míg az előlap egy nagy átlátszó plexi. Már itt szembetűnik, hogy az órához 2 szíjat is mellékeltek, melyet nekünk kell rátenni az órára, de ez nagyon egyszerű. Ez alatt találjuk meg a töltőkábel.

Ez most végre valami más, nem a megszokott. A töltőkábel egyik fele USB kimenetre csatlakoztatható, míg a másik felén egy kis foglalatot, a fedelet felnyitjuk és bele tudjuk helyezni az órát, és rá tudjuk csukni a fedelet, így a töltése nagyon egyszerű és biztos az érintkezés. Így kb. 2-2.5 óra alatt tölthető fel az óra és 3-6 napot bír egy töltéssel, használattól függően.

 

( A teszt a kép alatt folytatódik!)

 

Külső:

A két szíjból mindkettő szilikonból készült, az egyik inkább az elegáns vonalat képviseli, míg a másik inkább a sporthoz húz, de ez abszolút szubjektív. A szíj egyébként cserélhető bármilyen más szíjra, de a szilikon szíj viselete nagyon kényelmes, tartós kivitelű.

Az óra nagyon – nagyon hasonlít az Apple Watch-ra. Megvan a szögletes forma, nagyon igényesen kerekített sarkokkal. A kijelző a Q9-hez képest sokkal fényesebb, nagyon jól látható napfényben is. Az egyik legszebb kijelző, amit okosórában láttunk.

Az óra hátlapján a töltő érintkezőt és a vérnyomásmérő – pulzusmérő szenzort találjuk.

A kijelző alatt kapott helyet az egyetlen gomb, ami az órán van, egy érintőgomb formájában.

Hosszan tartva kapcsoljuk be az órát, és indítjuk el az adott funkciót. A rövid érintéssel pedig a menüben tudunk lépni. A főképernyőn hosszan tartva az óralapok között tudunk váltani.

 

Funkciók:

Természetesen megtaláljuk benne a lépésszámlálót, elégetett kalóriaszámlálót, vagy megtett táv hosszának rögzítését. Jelzi a hívásokat és értesítéseket, kiírja a hívó vagy üzenő nevét. Van benne multisport mód, így van külön program futásra, kerékpározásra és túrázásra.

De a nagyszerű az okosórában a pontos! Vérnyomásmérés, pulzusmérés.*

A mérések gyorsak, és megfelelő kalibrálás után egész jól mutatják az értéket. Mind az óráról, mind a telefonról tudjuk indítani a mérést, az eredmények pedig a telefon alkalmazásban nézhetők vissza. Az órán csak az utolsó mért eredményt látjuk.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Ahhoz hogy kihasználjuk a Q9 Pro okosóra összes funkcióját, érdemes telefonos alkalmazáshoz csatlakoztatni. Android és iPhone készülékkel is kompatibilis. Az alkalmazás magyar nyelvű, egy-két szó van „furcsán” fordítva, de azok is teljesen érthetők. Az alkalmazás neve: Wearhealth.

Az alkalmazáson belül, ahogy említettem az eredmények naptárszerűen visszanézhetők, óra pontossággal. Beállítható, hogy a pulzusmérés egész nap folyamatosan menjen, sajnos ez vérnyomásmérésre nem igaz, de manuálisan is gyorsan letudható.

 

Összegzés:

A Q9 Pro Okosóra, méltó utódja a sima Q9-nek, hiszen nem csak a kijelző lett gyönyörű és jól látható, és nem csak a kezelés lett magyar nyelvű és nagyon egyszerű, de a vérnyomásmérő és pulzusmérő szenzor is jelentősen pontosabb. A vízállóságról nem is beszélve hiszen, megkapta az IP67 tanúsítványt. Az alkalmazás egyszerűen használható, könnyű összekapcsolni az okosórát a telefonnal.

Összességében a Q9 Pro vérnyomásmérő okosóra a nagyon ajánlott kategóriába tartozik.

Ha tetszett az óra ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt