Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Női EKG Okosóra Vérnyomásmérővel teszt - No.1 DT89

Smartos.hu
2021. 06. 28. 12:28:48

Ha okosórát szeretnénk vásárolni, akkor hamar találhatunk tudásban megfelelőt, de a legtöbb okosóra úgy van kialakítva, hogy nők és férfiak is viselhessék. Ezzel csak az a gond, hogy nem passzol egyik nemhez sem. Egy női okosóra legyen csajos, karcsú, finom és persze okos is. A No.1 DT89 ezt a stílust hozta el nekünk. Lássuk részletesen.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

A gyártó egyen dobozában érkezik az óra. Az órán kívül találunk a dobozban egy mágneses töltőkábelt, mellyel az órát 0-100%-ra 1,5 óra alatt tudunk feltölteni, és ezt elég 4-5 naponta megtenni. Illetve a szíj is külön van szerelve az órától, ami azt jelenti, hogy cserélhető, bár valószínűleg nem lesz rá szükség.

 

Külső:

Ha már a szíjról volt szó… A Rose Gold óra mellé nagyon szépen idomul a barack színű szilikon szíj, ami nem csak lehetővé teszi, hogy könnyen tisztítható legyen, de nagyon kényelmes is, valamint csatos kivitelű, tehát nem fog leesni, ha épp levesszük a kabátot.

Persze a szépség nagyon vitatható, de az óra színe pont el van találva. Nem túl hivalkodó, de azért már hamar kiszúrható, hogy nem egy átlag okosóra. Az óra háza 43mm-es, és szenzorral együtt alig 1cm vastag.

A hátlapja műanyagból készült, középen találjuk a szenzorokat a Vérnyomásmérőhöz, Pulzusmérőhöz, Vér-oxigénmérőhöz, illetve az EKG diagram elkészítéséhez. Felette pedig a töltő érintkezőket találjuk, ahova felpattan a mágneses töltőkábel.

Az óra jobb oldalán kettő fizikai gomb kapott helyet. A felsővel az órát tudjuk ki/bekapcsolni, rövid nyomással a kijelzőt. Az alsóval pedig közvetlenül a sportmódokban találjuk magunkat.

Alapvetően ezeket ritkán fogjuk használni, hiszen az 1.2 collos érintőképernyőn fogunk valószínűleg navigálni. Azt érdemes észrevenni, hogy az kijelző előlapja 1-2 mm-rel mélyebben van, mint az óra kávája, ezzel is óvva a külső sérülésektől. A kijelző jól olvasható, az állítható fényerő miatt nappal sem okoz gondot.

 

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

DT89 Női okosóra teszt vásárlás

Funkciók:

A DT89 Okosórában a legtöbb olyan funkciót megtaláljuk, ami most népszerű és elérhető. Számos gyári óralap közül tudunk választani, de a telefonos alkalmazás segítségével át tudunk tölteni még jópárat.

Az óra menüjében az érintőképernyő segítségével tudunk mászkálni. Találunk benne folyamatosan mérő lépésszámlálót, kalóriaszámlálót, alvásmonitort. Manuálisan el tudjuk indítani a pulzusmérést, vérnyomásmérést, véroxigénmérést, melynek az utolsó mért eredményei megjelennek az óra kijelzőjén és a telefonos alkalmazással összeszinkronizálva ott visszamenőleg követhetőek lesznek a mért eredmények. Az alkalmazásban be tudjuk kapcsolni az automata pulzusmérést is, így bizonyos időközönként automatikusan megméri az óra az értékünket.

Az EKG mérés elvégezhető telefon nélkül is, de a diagram és a kiértékelés csak a telefonos alkalmazásban lesz látható, a méretei miatt.

Az órában találunk sportmódokat is, amelyek a teljesítményünket hivatottak mérni. Az alábbi sportmódokból tudunk választani:
Futás, Kerékpározás, Túrázás, Elliptikus tréner, Tollaslabda.

Ezenkívül egy női egészség menüt is.

Természetesen nem hiányozhat a telefonra érkező hívások, SMS-ek, értesítések jelzései sem.

 

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a FitCloud Pro alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil, jól átlátható, valamint magyarosított az alkalmazás.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat. Sőt nem csak elemezni tudjuk őket, hanem a telefonról is el tudjuk indítani a méréseket egyesével vagy egyszerre az összeset, ami egy hatalmas pluszpont.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

Ha egy minőségi, jó anyaghasználattal szerelt Női Okosórát szeretnénk nagy tudással, akkor a DT89 jó választás tud lenni. A mérések reálisak és gyorsan elkészülnek. Az óra kezelése nagyon egyszerű, angol nyelvtudás nélkül is simán használható, a magyar telefonos alkalmazás pedig még könnyebbé teszi a használatot. Idén egyelőre tökéletes befutó a női okosórák között.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, No.1 DT89 Női EKG Vérnyomásmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt