Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 H5 Android GPS WIFI SIM kamerás Pulzusmérős okosóra teszt

Smartos.hu
2019. 09. 09. 13:53:25

No.1 H5 Android GPS WIFI kamerás Pulzusmérős okosóra teszt

Okostelefon a csuklón? Szinte teljesen ezt hozza a H5 Android alapú kamerás GPS WIFI okosóránk. Miért szinte? Hiszen nem tudhat ugyanannyit, mint egy okostelefon, de nagyon meg tudja közelíteni.  

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:
 

Egyszerű, fekete dobozban érkezik az Androidos okosóránk, nincs túl sok design rajta, de nem is kell. A csomagban szépen szeparálva van az óra és teljesen külön kis dobozban a töltőkábel, ami végre egy sima Micro USB kábel, így nem kell extra töltőt vinni magunkkal. A töltési idő 2.5-3 óra, de ezt érdemes naponta, maximum 2 naponta megtenni, ez persze a használattól függ.

 

Külső:

A kis okosóránk, pont jó méretű egy átlagos csuklóra, a szilikon szíj nagy intervallumban állítható. A ház egy kicsit vastag 1.4cm, de a szíjjal szépen fekszik a csuklóra. Az óra, ahogy a képen is látszik kicsit szögletes, de a sarkok szépen le vannak kerekítve, igényes kialakítású. Az 1.54” kijelző jól látható, a fényerő természetesen állítható. 
A kijelző felett kapott helyet az 5MPx-es kamera, a kijelző alatt pedig a mikrofon. Hívás közben is nagyon jól érti a másik fél a beszédünket. Bal oldalon van a kis gumiharang alatt van a töltőcsatlakozó. Sajnos ezt nem védi semmi extra, így nem vízálló az óra. (Hasonló tudással ez a típus vízálló) Jobb oldalt látjuk a bekapcsológombot, ami az egyetlen fizikai gomb az órán.

A hátlapon találjuk felül a hangszórót, mellette a Nano SIM kártya nyílását. A készülék kártyafüggetlen így, bármely szolgáltató kártya elfogadott benne. Ezek alatt áll ki egy picit a pulzusmérő szenzor. Az eredmények igazán meggyőzők, sportmódok választása közben is mér, de van lehetőség egyedi mérésre is.

(A kép alatt folytatódik)

 

 

Kezelés:

A kezelése igen egyszerű, a fizikai gombbal be vagy kikapcsoljuk az órát hosszan nyomva, ha röviden nyomjuk meg akkor csak a kijelző kapcsol ki vagy be, de persze ebben az órában is elérhető, hogy automatikusan bekapcsol a kijelző ha ránézünk. A legjobb, hogy mivel Android operációs rendszerről van szó, a menürendszer felépítése ismerős, megtaláljuk, vagy letölthetők az ismert programok a Google Play áruházból. És igen, az óra nyelve magyar, igaz gépi fordítással, de teljesen érthető.

(A kép alatt folytatódik)

 

Funkciók:

A menü nagyon ismerős tud lenni, de menjünk végig rajta, ha már tesztről van szó. A megszokott Android alapot kell elképzelni, amikor a menüre gondolunk, csak kicsiben. Megtaláljuk a Google Play áruházat, a Google Maps térképet, melyben a beépített GPS-nek hála, tudunk navigálni is, hiszen a mobilinternet is tudjuk használni vele. De ha úgy adódik WIFI hálózatra is tudunk csatlakozni. Le tudjuk tölteni kedvenc alkalmazásainkat is.

Az óra főképernyő óralapja testreszabható, több óralapból is tudunk választani. Ha balra megyünk a főképernyőről, akkor a sportprogramokat tudjuk elindítani, így a beépített pulzusmérő és a GPS segítségével pontos képet kaphatunk teljesítményünkről. Van itt: futás, Túrázás, Kerékpározás különböző szituációkban. (Pl.: Kültéri futás)

Ha a főképernyőről felfelé megyünk, akkor egy több lapos értesítő és funkció sávot láthatunk, melyben be vagy kikapcsolható a WIFI, mobilnet, Bluetooth, GPS, a fényerő szabályozható, némíthatjuk a hívásokat, látjuk az akkumulátor töltöttségét.

Ha lefelé megyünk, akkor átlagos napi teljesítményt látunk, itt nem kell semmit állítani az óra automatikusan méri. Lépésszámláló, Alvásciklusmérés, Iránytű, Pulzusmérés, Időjárás, Magasság, Légnyomás.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

Ha főképernyőről jobbra megyünk, akkor láthatjuk az alkalmazásainkat, beállításokat. Itt tudunk hívásokat intézni, vagy a híváslistát ellenőrizni, böngészni, ébresztőt beállítani, vagy a kamerához hozzáférni.

Nos, a KAMERA. Zseniális, aki ezt kitalálta! Nem csak jópofa, de tényleg hasznos tud lenni. Jó minőségű képeket és videókat tudunk készíteni, persze senki ne várjon csodát, de tényleg nem rosszak a képek, minden megtalálható benne, még GEO címkézni is tudjuk a képeket. Komolyan le a kalappal!

Csatlakozás és alkalmazás:

Sajnos az órát nem lehet telefonhoz csatlakoztatni alkalmazáson keresztül. Az óra teljesen függetlenül működik, teljesen úgy, mint egy átlagos okostelefon. A sport teljesítmény adatait csak az órában tudjuk követni.

 

Összegzés:

A No.1 H5 Okosóra mindennel fel van szerelve, amit egy középkategóriás okostelefon tud. WIFI, GPS, Mobilnet lehetősége és SIM kártyás hívás, Kamera, Android rendszer, már csak a lista is nagyon hívogató, de sokszor belebuknak. De ennél az óránál ez nem történt meg. Ami benne van, az remekül működik, tényleg úgy, mint egy telefon. Nagyon tetszett a sokoldalúsága, hogy pulzusméréssel együtt sportóraként is funkcionál. Ezzel az órával a csuklón teljesen el tudunk függetlenedni a telefontól. Így pont ezért akár gyerekeknek is jó lehet, hiszen nem kell még drága telefont adni neki, de mégis bármikor elérhető, és használni tudja az óra tudását is. Sőt még SOS jelzés is van benne.

Nekünk nagyon tetszett az óra!

Ha tetszett az óra ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt