Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Termékek Menü

No.1 F6 Vízálló okosóra teszt - Csak a Strapa

Smartos.hu
2019. 05. 24. 18:31:00

A No.1 sorozat legstrapább okosóráját teszteltük le. Tudása alapján inkább egy óra formájú aktivításmérő, de tudja az okosórás tulajdonságokat.
Fő vonzó tulajdonsága, hogy elég kb. 50 naponta tölteni.

 

Kicsomagolás

Ahogy megszoktuk, a No.1 gyártó nem viszi túlzásba a csomagolást, sima fehér dobozban érkezik az óra. Belül találjuk az órát kis szivacsba ültetve, alatta a mágneses töltőkábel és a használati utasítás.

A töltőkábel mágnessel cuppan rá, az óra hátuljára, és kb. 2 óra alatt feltölti a 350mAh-es akkumulátort. Igaz, a töltést nem kellett nagyon tesztelni, mert egy töltéssel a gyártó szerint 50 napot bír az óra, ami több, mint kényelmes. Tesztelés alatt sem ment lejjebb az akkumulátor százalék.

(A kép alatt folytatódik)

 

No.1 F6 – Strapa óra és teljesen vízálló?

Kialakítását tekintve már messziről látszik, mennyire jó a kiállása az órának. Olyan, mint autók között egy szebb terepjáró. Az IP68 védettséget megkapta, így tudjuk viselni úszás közben is, és akkor sem kell félni, ha esetleg leesne. A képernyőt szilikonozott kiálló káva védi az ütődésektől. A szíj jól tartja a kezet, csattal van ellátva, illetve szíjbujtató is kapott helyet a szíjon.

A hátlap rozsdamentes fémből készült, mely közepén találjuk a Pulzusmérő szenzort is. Alatta láthatjuk a töltő érintkezőit.

A kezelése egyszerű és nagyon átgondolt. A képernyő alján van egy érintőgomb amivel tudunk lépkedni a menüben, de ha mondjuk kesztyűben vagyunk, vagy tiszta víz a kezünk, akkor a fizikai gombokkal is tudjuk irányítani az órát.

A kijelző elég erős ahhoz, hogy napfényben is egyszerűen olvassuk róla az adatokat.

(A kép alatt folytatódik)

No.1 F6 – Funkciók

Ha bekapcsoljuk az órát, akkor a kezdőlapon láthatjuk az aktuális időt, dátumot és a töltöttséget, de tudunk óralapot váltani, így akár a lépésszám is látható lesz rajta. Természetesen bekapcsolható az automata kijelző bekapcsolás, így ha felemeljük a kezünket, láthatóvá válik a kijelző.

A menüből tudjuk előcsalni a napi mozgásunk eredményét, így ha egész nap viseljük az órát, tudni fogjuk, mennyi lépést tettünk meg, hány km-t gyalogoltunk és ezzel hány kalóriát égettünk el. A következő menü főleg az egészségmegőrzésre összpontosít, itt indíthatjuk el a Pulzusmérést az okosórával, illetve tekinthetjük meg az alvásminőséget.

Ezenkívül, ahogy korábban említettük, jelzi a hívásokat és üzeneteket, értesítéseket. Ezt meg is tudjuk nézni az órán, de sajnos válaszolni nem tudunk rá. Ettől függetlenül jól tud jönni, ha nem akarjuk elővenni a telefonunkat.

Mielőtt belevágunk a legfőbb funkcióba, meg kell, hogy említsem, van benne stopper és ébresztőóra funkció is, illetve különböző emlékeztetőket is be tudunk állítani (Vízivás, vagy mozgásra ösztönzés)

Ha valamilyen tevékenységet elkezdünk, akkor a No.1 F6 okosórán, el tudjuk indítani a tevékenység mérését. Tehát ha futunk, biciklizünk, kosarazunk, úszunk, ping-pongozunk, túrázunk vagy focizunk, akkor a sportórán elindítjuk a mérést és az óra mindent rögzít. A megtett távot, elégetett kalóriát, a folyamatos pulzusváltozást. (Sajnos úszásnál a pulzus nem tudja mérni)

(A kép alatt folytatódik)

A Fundo alkalmazás

Azért, hogy az órát minél jobban ki tudjuk használni, érdemes összekapcsolni telefonunkkal. Így tudja Bluetooth kapcsolaton átadni a bejövő értesítéseket, hívásokat, üzeneteket az órának a telefon. Ebben segít a Fundo alkalmazás, melyet a Google Play vagy az Apple Store-ból is le lehet tölteni ingyenesen Így az óra kompatibilis Android és Apple készülékkel is. A telepítés és megnyitás egyszerű, csak meg kell adni minden hozzáférést az alkalmazásnak a telefonon. Az összekapcsolás az órával rendkívül egyszerű. Ezután már be tudjuk állítani a személyes adatainkat, és hogy mely alkalmazás értesítéséről szeretnénk jelzést kapni. A főképernyőn tudunk váltani nézeteket és rengeteg infót, statisztikát láthatunk teljesítményünkről. A pulzusmérés eredményei is óra/nap/hét/havi szinten is láthatók.

Összefoglalás

A No.1 F6 okosóra vagy inkább sportóra egyértelműen férfiaknak szánt óra. Sportoláshoz, illetve napi aktivitás méréséhez kiváló eszköz. Nagyon jó, hogy az óra könnyen kezelhető és gondoltak azokra is akik inkább fizikai gombbal irányítanák az órát. Az üzemidő zseniálisan jó, ahogy az is, hogy nem kell vigyázni az órára, hiszen vigyáz magára. Az alkalmazás informatív, de mégis egyszerűen használható.

Így ha épp egy olyan túra vagy sportórára vágysz, ami viszonylag olcsó, de mégis a tudása fontos, éppúgy, mint a kinézete, akkor a No.1 F6 vízálló okosóra lesz a legjobb választás.

Ide kattintva tudod megrendelni: No.1 F6

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Teszt
Garancia