Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 F5 Okosóra Sportóra beépített GPS Teszt

A No.1 gyártó a viselhető okoseszközök specialistája. A termékei mindig kedvező árral rendelkeznek és magas minőségűek. A No.1 F5 Okosóra tudásban az okoskarkötők és az okosórák közé tehető. Beépített GPS és IP67 vízállóság is a fő tulajdonságai közé tartozik, de nem szabad megfeledkezni, hogy a kis tömege és a hosszú üzemidő miatt sportkarkötők közé sorolhatnánk.

Több, mint egy hétig viseltem és csak jókat tudok mondani róla, az összes szükségletemet lefedte és még tölteni sem kellett.

Az ára nagyon jónak mondható, és megér minden forintot, hiszen egy márkásabb társa ennek többszörösébe kerül. Akár edzéshez, akár a hétköznapokhoz használod, jó választás tud lenni.

 

Kicsomagolás

 

A szokásos fehér dobozban érkezett az óra. A doboz tartalma: No.1 F5 Okosóra, USB töltőkábel, Használati utasítás.

A töltőkábel egyik vége a számítógép USB csatlakozásába megy, míg a másik vége az órára pattan mágneses módon. A használata nagyon egyszerű, a töltési idő kb. 1.5 óra.

 

No.1 F5 – Kialakítás és külső

 

Ahogy korábban mondtuk, szokásos okosóra kinézet. A szíj anti-allergén szilikon szíjból készült, fém csattal a végén. A kétszínű szíj 20mm hosszú és könnyen cserélhető. Az óra számlapja 33mm átmérőjű, így az óra kényelmesen illeszkedik a csuklóra, szépen tud feküdni rajta.

Az óra kerete cinkötvözet fekete színben. A súlya meglepően kevés, csupán 105gramm. A mérete és a súlya egy jó elegyet alkot, így a viselete egyáltalán nem zavaró a napi feladatok ellátásban vagy edzés közben. Az óra hátlapján kapott helyet a pulzusmérő szenzor és a töltő érintkezők.
Csupán kettő gomb van az óra jobb oldalán. Az felső az OK, az alsó a Vissza.

A kijelző színes és világos, de közvetlen napfényben kissé kevés a világítás, néha szükséges árnyékot tartani a másik kezünkkel. A kijelző fölött kapott helyet egy érintőgomb, amolyan 3. gombként funkciónál.

A No.1 F5 Okosóra IP67 vízállósági szabványnak felel meg. Ami azt jelenti, hogy kezet lehet vele mosni, de zuhanyozni, úszni már csak max. 30percig alkalmas. Az egyik legjobb dolog az órában az akkumulátor. Ha sima óraként használjuk, akkor elég csak 3 hetente tölteni. Ha a GPS be van kapcsolva, akkor az üzemidő 12 órára csökken. Átlagos felhasználás esetén (értesítések érkeznek) bő hetet bír egy töltéssel. Ha olyan órát szeretnél, amit nem kell esténként töltőre tenni, akkor az F5 jó választás lesz.

 

No.1 F5 – Funkciók

 

A No.1 F5-nek elég kiterjedt funkciói vannak. A beépített GPS modul teljesen függetlenül tud működni, nem szükséges hozzá a telefon. Egyszerűen rögzíti az aktuális pozíciót.  A pulzusmérő * tudja mérni az aktuális értékünket. Van benne valós idejű hőmérő és magasságmérő, ami nagyon hasznos tud lenni a kültéri sportoknál. Pl.: Túrázás, Terepfutás stb. Több sportmód közül tudunk választani: séta, futás, kerékpár, mászás, és úszás.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

 

Mint egy hagyományos okosóra, a kijelző kikapcsolt állapotban van, amíg fel nem emeljük a kezünket, akkor automatikusan bekapcsol. Megtalálható a funkciók között az ébresztőóra, alvásminőségmérő, mozgásra ösztönző és lépésszámláló. Fontos, hogy rendelkezik telefon kereső funkcióval és arról is értesít, ha megszakad a kapcsolat a telefon és óra között. Az óra nyelve angol, német, orosz, olasz, cseh, francia vagy lengyel lehet.

Az összes funkció eléréséhez, szükséges a telefonra egy alkalmazást telepíteni. Az alkalmazás Android és iOS rendszerre is elérhető, melyet a QR kód beolvasásával lehet letölteni, de ha valakinek egyszerűbb, akkor a Google Play vagy App Store-ból is le tudja tölteni. Az alkalmazás neve: Hplus. Amikor szinkronizálva van az okosóra a telefonnal, akkor a GPS alapú mérések és útvonal megjelenik a telefon térképén.

 

Hplus alkalmazás

 

A No.1 F5 okosóra segítője a Hplus alkalmazás, amely kiegészíti mindazt, amit az óra tud. A főképernyőn jelennek meg a fő infó úgy, mint a megtett lépések, alvásidő, pulzusértékek napi és heti grafikonokban. Az Activity oldalon a sportolási eredményeket követhetjük.

Amikor használjuk a GPS-t az órán, majd szinkronizáljuk a telefonnal az adatokat, a telefon térképén fogjuk látni a megtett útat, a távolságot és az időt. A naptárban statisztikát látunk az adott napok teljesítményére.
A Device oldalon láthatjuk az általános beállításokat, a ME oldalon pedig be tudjuk állítani a személyes adatainkat, céljainkat a pontosabb mérés érdekében. A Hplus applikációt egyszerű használni és rengeteg lehetőség van benne.

Összefoglalás

 

A No.1 F5 Okosóra egy köztes megoldás az egyszerű okoskarkötők és a drága okosórák között. Rendkívül jól néz ki az óra, és a viselete is kényelmes. Nagyon megnyerő, hogy megkapta az IP67 jelvényt, így tényleg le se kell venni. A szinkronizáció teljesen rendben van, gyors és stabil.

Nagyon jó, hogy az óra is sok adatot eltárol és elég napi egyszer szinkronizálni a telefonnal, így nem kell magunkkal vinni mindenhova a telefont. Az akkumulátor idő elképesztően jó egy okosórához képest. Ilyen hosszú üzemidőt, csak okoskarkötők szoktak produkálni.

A No.1 F5 Okosóra egy nagyon jól sikerült Sportóra lett, sok okos funkcióval és beépített GPS-sel.

Ide kattintva tudod megrendelni: No.1 F5