Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 F4 Okoskarkötő Sportkarkötő teszt és bemutató

Most egy korábbi okoskarkötőnket teszteltük le, mely nem is csak okos, hanem kimondottan sportkarkötőnek született. Ő a No.1 F4 Okoskarkötő. A No.1 az egyik legelterjedtebb gyártó a viselhető okoseszközök világában, nem véletlen, hogy elég nagy tapasztalattal rendelkeznek az igények kapcsán. A No.1 F4 karkötőt főleg aktívan sportolóknak tervezték.

A No.1 F4 Okoskarkötő, számos fitnesz funkcióval lett felvértezve. Pulzus és vérnyomásmérés, lépés és kalóriaszámláló, megtett táv mérése. Kiemelkedő tulajdonsága hogy több sportmód közül lehet választani a pontos eredmény érdekében: Kerékpározás, túrázás, úszás, futás, labdajátékok. Került bele alvásfigyelő is és IP68-as vízállósági védelem. De mitől is lenne okos? Hát persze, hogy nem maradhatott ki az értesítések kijelzése (hívás, SMS, Facebook és EMAIL!!! ), valamint az egészséges életmódot támogató figyelmeztetések, mint a mozgásra ösztönzés.

 

Csomagolás és Tartozékok:

 

Talán sok tapasztalat miatt, de a No.1 F4 az egyik legizgalmasabb csomagolással rendelkezik, ha lehet ilyet mondani egy csomagolásra. Nem a szokásos fehér doboz, hanem egészen vonzó fekete-kék doboz, rajta a legfőbb funkciók és a QR kódok az Android illetve iPhone felhasználóknak. A karkötő mellé, csak egy töltőkábel került, ami nem a szokásos csiptetős típusú, hanem a mágneses. A töltés a szokásos módon számítógép USB kimenetről kell végezni, vagy 1A-es külső töltőről. Mindkettő esetében kb 1-1.5 óra a töltési idő.

 

 

Külső:

 

Az F4 sportkarkötő előlapja egy 0.96” OLED kijelző egy alsó (láthatatlan) érintőgombbal. A kijelző annyira jól van megtervezve, hogy SMS szövegét is el tudjuk olvasni nem csak azt, hogy kitől jött. A szíj antiallergén szilikonból készült, így az izzadság nem tesz kárt benne. Külön érdem, hogy csattal van felszerelve, így mozgás közben sem fog leesni a kezünkről. A karkötő hátlapján kapott helyet a töltőérintkező és a pulzus/vérnyomás/véroxigén szenzor. A karkötő sehol nem bontható meg, hiszen így garantált az IP68 vízállósági szabvány, tehát az okoskarkötő teljes mértékben vízálló.

 

Kezelés:

A kijelző alatt fekvő érintőgombbal tudunk mindent irányítani. Ha hosszan nyomva tartjuk, akkor a bekapcsol az okoskarkötő. Az egyes funkciók között szintén a gombot kell röviden megérinteni, míg ha be akarunk lépni az adott funkcióba, akkor kicsit hosszabban tartsuk nyomva. Ha nagyon sokáig tartjuk nyomva a gombot, akkor kilép az aktuális menüből, vissza a kezdőképernyőre. Egyébként nem megszokott, de az karkötő óralapját, lehet változtatni különböző sablonok alapján. Lehet analóg óra, mutathatja az időjárást, a megtett távot stb. Ugyanitt látjuk az akkumulátor töltöttségét ikonszerűen, illetve, hogy csatlakoztatva van-e a telefonhoz Bluetoothon. Egyébként az akkumulátort elég heti egyszer tölteni átlagos felhasználás mellett, így nem kell folyton magunknál tartani a kábelt.

 

A funkciók sorrendben:
Főképernyő – Mérések (Pulzus, Vérnyomás, Véroxigén)* – Sportmód kiválasztása és indítása ( kosárlabda, tollaslabda, túrázás, úszás, séta, futás, kerékpár, ping-pong, foci) – Beállítások (Telefonkamera irányítása, Telefon megkeresése, Karkötő kikapcsolás) – Kinti tevékenységek(Barométer, UV mérés, Hőmérséklet, Magasságmérés) – Óralap választása

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

Csatlakozás és alkalmazás:

A No.1 F4 Aktivításmérő Okoskarkötő Android-dal és iOS operációs rendszerrel is kompatibilis. Az alkalmazás letöltése nagyon egyszerű, a dobozon lévő megfelelő QR kódot leolvassuk, majd telepítjük az alkalmazást. Ha a Play Store-ból vagy Apple Store-ból kényelmesebb letölteni, akkor a Fundo Pro alkalmazást kell letölteni. A telepítés során meg kell adni az engedélyeket az alkalmazásnak, mert csak így tudja jelezni a hívásokat és értesítéseket a karkötő. Az időjárás, magasság és UV mérés az alkalmazáson keresztül szinkronizálódik az Accuwheather alapján.

Miután telepítettük az alkamazást be kell kapcsolni a Bluetooth-t a telefonon és Fundo appon belül a MORE gombra kattintunk, majd Add device, és itt kiválasztjuk az F4 kódjelet. A sikeres csatlakozás után automatikusan szinkronizálja az adatokat és a karkötőn az aktuális idő és dátum is megjelenik, valamint a kis Bluetooth ikon a bal felső sarokban. A USER Settings menüben érdemes beállítani a személyes adatinkat, hogy a mérések és az eredmények minél inkább a valóságot tükrözzék. A mért értékek egyébként alapvetően is megbízhatóak, orvosi eszközzel is összevetve, nagyon hasonló eredmények születtek.

Az alkalmazás áttekinthető, de számunkra, kicsit túl sok infó jelenik meg, természetesen a bőség felfogható úgyis, hogy mindenki megtalálja azokat az adatokat, melyekre szüksége van. Külön képernyő van a lépésszámra, az alváselemzésre, Pulzusadatokra, Vérnyomásmérési eredményekre, illetve a véroxigén adataira is. Külön diagramok is jelzik az adatok változását, így akár hetekre visszamenőleg is le tudjuk követni a fejlődésünket, ami hatalmas előny.

A More menüből elérhetőek a beállítások. Meg tudjuk adni melyik alkalmazás értesítéseiről szeretnénk jelzést kapni rezgés formájában az okoskarkötőnkre. Be tudjuk kapcsolni, hogy a hívásokat és SMS-eket is tudassa velünk a karkötő. Az alkalmazásból meg tudjuk keresni a karkötőnket, mely rezegve jelzi helyzetét. Különböző emlékeztetőket is tudunk rögzíteni. A megszokott mozgásraösztönzés mellett van még „igyunk vizet” funkció is, amivel biztos meg tudjuk valósítani a napi 3-4 liter folyadékbevitelt. Be tudjuk állítani, hogy az okoskarkötő kijelzője automatikusan bekapcsoljon, amikor ránézünk.
Szintén hasznos funkció, hogy a pulzusmérést be tudjuk állítani, hogy adott időközönként automatikusan mérjen. Szintén ritka jó funkció, a telefonokban már ismert, Ne zavarj funkció, azaz, hogy adott intervallumban nem jelezzen semmit a karkötő, pl.: éjszaka.

 

 

Összegzés:

Mit kapunk, ha a No.1 F4 Okoskarkötőt választjuk?

Egy olyan okoskarkötőt, mely 40%-ban egy sportoláshoz használható mérőeszköz, 40%-ban egészséget szolgáló okoseszköz és 20%-ban okoskarkötő. Tehát tudja az alapvető értesítések kezelését, emellett tudja mérni a fő szívvel kapcsolatos mérőszámokat, de jól tudja követni a sportolás teljesítményét. Az érintőgombot szokni kell, de utána jól használható, az alkalmazás adatai között néha bőség zavara érzésünk volt. De ezek elhanyagolhatóak és inkább szubjektív vélemény, mert a No.1 F4 egy szuper sportoláshoz ajánlott vízálló okoskarkötő.

 

Ha tetszett a karkötőnk, akkor itt tudod megrendelni 1 év magyarországi garanciával!