Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 F3 Vízálló sportos Okosóra teszt

Smartos.hu
2019. 05. 13. 12:29:00

 

Egy igazán sportos, vízálló okosórát ismerhetünk meg a No.1 F3 okosóra személyében, mely árával és tudásával a belépőszintet jelenti.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:
 

Az óra egy egyszerű fehér dobozban érkezett meg hozzánk, csak egy felirat tudatja velünk, hogy mi is van benne. Belül egy puha szivacsban találjuk az órát és a használati utasításon kívül más tartozékot nem találunk benne. Ennek az az oka, hogy az órát nem kell tölteni, hanem évente elég cserélni benne egy sima laposelemet. (órásnál pár száz forintért cserélik, de magunk is meg tudjuk oldani) Tehát az üzemidő 1 év, ami igazán megéri, hiszen nem kell erre figyelni.

 

Külső:

Az óra kinézetre, hozza a hagyományos sportóra stílust. Nálunk kék-fekete színben érhető el. A szíj anti-allergén szilikonból készült, viselete kényelmes, nem zavaró. Az óra súlya is elhanyagolható, nem érezzük, hogy plusz terhet cipelünk. A kijelző egy 1.1” –os LCD kijelző, így az egész óralap átmérője kb. 3cm, ami szintén nagyon jól passzol a csuklóra. Az óra hátlapján nem találunk semmit, viszont az óra keretén 4db fizikai gomb kapott helyet. Mivel az óra IP68 vízállósággal rendelkezik, így a hátlap alatt egy kis gumigyűrű védi a víztől a belsőt. A kijelző fényereje elég jó, napsütésben is jól olvasható, ami elég hasznos egy sportóránál. De éjszakai üzemre még háttérvilágítás is kapott helyet.

 

Kezelés:

A bekapcsolás trükkös, két átellenben lévő gomb együttes nyomásával indíthatjuk az órát. (Start és Mode). A Light gombbal adhatunk háttérvilágítást az órának. A készüléken történő navigálás a gombokkal történik.

  • Start gomb: Nyugtázás/OK.
  • Reset gomb: A megnyomásával nullázhatjuk a méréseket
  • Mode gomb: Funkciók közti váltás: Lépésszámláló, Kalória, Stopper, Megtett táv, Hőmérséklet, Légnyomás, UV
  • Képernyőn megjelenő ikonok sorrendben: Bluetooth, Telefon fényképező irányítása, Üzenetjelző, Hívásjelző, Nap, Óra

Csatlakozás és alkalmazás:

A telefonhoz való csatlakozás nagyon egyszerű és angol nyelv ismerete nélkül is könnyen megvalósítható. Az alkalmazás Android és iOS rendszerre is elérhető. Az áruházból a Fundo Bracelet nevű programot kell letölteni, ezután telepíteni, és megadni neki a telefonhoz való hozzáféréseket. Ezután a Me feliratra nyomunk, majd Login itt érdemes beregisztrálni, de a Visitors login is jó lehet a használathoz. Miután Bejelentkeztünk a Me felirat alatti Bluetooth Connection gombra nyomunk és a Search gombbal megkezdjük az óra keresését. Fontos, hogy a telefonon és az órán is legyen bekapcsolva a Bluetooth. Az órán a LIGHT gomb hosszú nyomásával tudjuk be és kikapcsolni. Ha minden jól van beállítva, a listában megjelenik az F3 név, erre nyomva összekapcsoljuk a telefonnal az órát. Ezután az órán már a helyes idő fog megjelenni.

Lássuk az alkalmazás felépítését:

Ugye, a Me felirat alatt párosítottuk össze az órát a telefonnal, ugyanitt tudjuk szétkapcsolni is. De itt be tudjuk állítani a napi cél lépésszámot, amit érdemes 8-10000 lépésre állítani.

A Home Page (főoldalon) látjuk az összesítést a teljesítményünkről. Hány lépést tettünk, hány kalóriát égettünk el, hány km-t tettünk meg. A jobb felső sarokban láthatjuk az óra akkumulátor százalékát. Alatta pedig a Hőmérséklet, UV, Légnyomás és Magasság adatokat. Fontos tudni, hogy ezek az adatok jelennek meg az órán is, ha megnézzük a funkciók között és csak internetkapcsolat esetén frissülnek. Ha fentről lefelé húzzuk a képernyőt, akkor manuálisan is frissíthetők az adatok, amelyek amúgy automatikusan szinkronban vannak. Ha balra húzzuk a középső részt, akkor jelennek meg az alvási értékek. Ez az alvásciklusmérő megmutatja, hogy milyen volt az alvásunk minősége, természetesen ehhez éjszaka is viselni kell a No.1 F3 okosórát.

A Settings fülön a funkció tömegével találkozunk, melyeket elég egyszer beállítani onnan már nem szükséges hozzányúlni.

Find Device opcióval meg tudjuk csörgetni az órát, ha épp nem találjuk.

A Remote kamera funkcióval az óráról tudjuk irányítani a telefon kameráját.

Alatta be tudjuk állítani, mely alkalmazás értesítéseit jelezze az óra, illetve hogy hívásokról vagy SMS-ekről is szeretnénk-e üzenetet kapni. Ezalatt be tudjuk időzíteni a Ne zavarj módot, amikor nem kapunk értesítéseket az órára. Érdemes éjszakára időzíteni.

Sedentary Alert menüben be tudjuk állítani, hogy az óra automatikusan jelezzen, ha ideje egy kicsit mozogni, felállni az asztaltól és sétálni kicsit. Ez nagyon hasznos tud lenni azoknak, akik gyakran és sokat ülnek számítógép előtt, vagy nagyon el tudnak merülni a munkájukban. Így kicsit meg tudjuk mozgatni magunkat és a vérkeringést beizzítani.

Az Alarm Clock menüben az ébresztőórát tudjuk beállítani.

A No.1 F3 Okosóra egy belépő szintű modell, amely jelzi az értesítéseket, hívásokat, de közben a mozgásunkat is elemzi és ösztönöz az egészségesebb életmódra. Az üzemidő kiváló, viselése kényelmes, a kijelző jól látható. Az óra és az alkalmazás jól működik együtt, egy 10 perces beállítás után már csak az eredményeket kell követni, így nagyon tudjuk ajánlani azoknak, akik olcsón szeretnének jóminőségű okosórát vásárolni.

 

Ha tetszett az óra ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt