Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 DT91 Férfi EKG Okosóra Vérnyomásmérővel teszt

Smartos.hu
2021. 06. 23. 11:33:40

A korábbi D28 Okosóra folytatása, fejlettebb menüvel és funkciókkal, valamint stabilabb telefonos kapcsolattal. A méretei és stílusa alapján egyértelműen férfi okosóra EKG, vérnyomásmérő, pulzusmérő, véroxigénmérő funkcióval. Mindez megspékelve a Bluetooth telefonálás lehetőségével.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

Szokásos fehér dobozban érkezik az óra. Az óra háza és a szíjai külön vannak szerelve, ez azt is jelenti, hogy gyorsan lehet cserélni a szíjat. Az órához kettő szíj tartozik, az egyik fekete szilikon, míg a másik belső fele szilikon a külső (látható) fele barna bőrhatású.

A DT91 Okosóra 4-5 napos üzemidőre képes, ezt befolyásolja a Bluetooth telefonálások gyakorisága és hossza, illetve a mérések gyakorisága, így általában 4 naponta töltőre kell tenni. A töltése a mágneses töltőkábellel történik, ami hátlapi érintkezőkre pattan fel és USB kimenetről tudjuk tölteni, vagy maximum 1 A-es konnektoros töltő adapterről, így kb. 1,5 óra alatt fel is tölt 0-ról 100%-ra.

 

Külső:

Kinézete alapján abszolút férfias a megjelenése. Az ezüst fém ház 45mm széles, benne találjuk a kerek 1.3 inch-es érintőkijelzőt, amit üveglap véd a külső hatásoktól. Az óra jobb oldalán találunk kettő fizikai gombot. Míg a felsővel az órát tudjuk ki-bekapcsolni, vagy a kijelzőt ki-bekapcsolni, addig az alsóval a menübe jutunk. De ennek vannak egyszerűbb módjai is, amit a következő részben fejtünk ki.

Az óra hátlapja erős műanyagból készült, így fémérzékenyek is tudják viselni az órát. Középen találjuk a szenzorcsoportot, ami az EKG, Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Véroxigénmérésért felel. Felette pedig a töltési érintkezőket. Tőle jobbra a hangszórót, míg balra a mikrofon, ezek hivatottak a minőségi hangzást elősegíteni telefonálás közben mindkettő félnek.

Ahogy fentebb írtuk, kettő szíj tartozik az órához, amelyek csattal zárhatók, így biztosabb tartást adnak. Összességében maximum 24.5 cm-es csuklóra tudjuk felhelyezni az órát ezekkel a szíjakkal.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

DTP1 Férfi EKG okosóra

 

Funkciók:

Az órán több gyári óralap közül tudunk választani, de a telefonos alkalmazás segítségével több óralapot is át tudunk tölteni az órára.

A menürendszere körkörös elrendezést kapott, ez nem változtatható, de egyszerűen használható.

Számos funkció elérhető a DT91 Okosórában, ezeket 2 fő csoportra tudjuk osztani az áttekinthetőség miatt.

 

Az egészséggel kapcsolatos funkciók:

Ide soroljuk a méréseket, Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Véroxigénmérés, amelyeket elindítva az órán kevesebb, mint egy perc után meg is jelenít az óra. A lépésszámlálót és alvásmonitort is ide soroljuk, amelyek egész nap automatikusan mérik az értékeket, az egyik nappal, a másik éjjel. Az összes mért érték az órán is megjelenik, de a telefonos alkalmazásban nézhetjük vissza a korábbi méréseket, és láthatjuk a változásokat, átlagokat, minimális és maximális értéket.

Az EKG mérés az óráról indítva egy folyamatos pulzusmérésként jelenik meg, a diagram követéséhez szükséges a telefonos alkalmazás a nagyobb kijelző miatt. Találunk az órában emlékeztetőt a vízivásra illetve a mozgásra ösztönzésre is.

Valamint egy futó program is került az órába, hogy a teljesítményünket monitorizálni tudjuk.

 

Kényelmi funkciók:

A kényelmi funkciók között találjuk a hívások, alkalmazások, üzenetek jelzését, de ide sorolható a Bluetooth telefonálás is. Összekapcsolva a telefonnal (amiről a következő bekezdésben lesz szó) a telefon névjegyzéke alapján, vagy saját tárcsázóból hívásokat tudunk indítani az óráról, valamint ha hívás érkezik a telefonra, akkor az órán is fel tudjuk venni és kihangosítóként használható. A beszélgetés hangminősége teljesen rendben van, értető mindkét fél számára.

Találunk az órában: Számológépet, Stoppert, Időzítőt, a telefon zenelejátszójának vezérlését, Hangrögzítőt, Elemlámpát, és elvesztés érzékelőt.

Természetesen nem hiányozhat a felvillanó kijelző funkció sem, ami ha be van kapcsolva, akkor a kéz felemelésekor, automatikusan bekapcsolja kijelzőt, az aktuális idő megtekintéséhez.

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

DT91 Férfi Vérnyomásmérő Okosóra

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a Wearpro alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil, jól átlátható.

Fontos figyelni arra, hogy a csatlakozást ELŐSZÖR az alkalmazásban kell elvégezni. Ha szeretnénk használni a Bluetooth hívás funkciót is - akkor lenti videó szerint – a telefon saját Bluetooth menüjében is párosítani kell. Itt tudjuk például a névjegyzéket megosztani az órával. Ha nem szeretnénk használni a fenti funkciót, akkor nem kell párosítani.

Valamint engedélyezni kell, hogy a háttérben is tudjon futni az alkalmazás.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

Ha egy minőségi, jó anyaghasználattal szerelt férfi Okosórát szeretnénk nagy tudással, akkor a DT91 jó választás tud lenni. A mérések reálisak és gyorsan elkészülnek. A több sportmód választása kissé hiányzik, de aki csak fut, vagy nem sportol nem lesz hiányérzete.

Nagyon stílusos ebben az ezüst ház, barna szíj összeállításban, az érintőkijelző jól látható, a fényerő is állítható, valamint, ami fontosabb, hogy az óra viselése kényelmes. Nem nyom, nem feszül.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, No.1 DT91 Férfi EKG Vérnyomásmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt