Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 DT3 Mate Férfi EKG Vérnyomásmérő Okosóra Pulzusmérő Bluetooth hívás funkcióval teszt

Smartos.hu
2023. 04. 24. 11:52:57

Okosóra kizárólag férfias csuklóra, röviden és velősen ez a No.1 DT3 Mate. De egy okosórát nem csak a külsőségek miatt veszünk hanem, azért is, hogy nagy tudással rendelkezzen.

A No.1 DT3 Mate okosóra rendelkezik EKG, vérnyomásmérő, pulzusmérő, vér-oxigénmérő szenzorral, méri a lépéseket, az alvásunk minőségét. Különböző emlékeztetőkkel vezet minket az egészséges életmód felé. (vízivás, mozgásra ösztönzés).

Az már megszokott lenne, ha csak jelezné a hívásokat, SMS-eket és alkalmazások értesítéseit. De a DT3 Mate ezen felül biztosítja, hogy a hívásokat az órán is fel tudjuk venni vagy új hívást tudjunk indítani róla Bluetooth segítségével. Mindez megspékelve egy magyarosított telefonos alkalmazással.

 

No.1 DT3 Mate Okosóra csomagolása és tartozékai:

Az óra a gyártó új-típusú, hosszúkás dobozában érkezik. Igényes megjelenésű, az óra védve van az út során. Az órához gyárilag kettő szíj is érkezik. Az egyik az órán, míg a másik a dobozban.

Emellett még egy töltőkábel dokkolóval is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. A töltő mágneses, de vezeték nélkül kapcsolódik az óra hátlapjához, nem is látszódnak a töltőpontok. Az órán kb. 4-5 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

DT3 Mate EKG Férfi okosóra

 

DT3 Mate Férfi Okosóra Külseje, Anyaghasználata:

A DT3 Mate kifejezetten férfiaknak szánt óra. Nagyméretű masszív óraház, minőségi anyagok és nehéz súly (100gr) jellemzi.

Az óra háza 45mm átmérőjű, ebből az érintőkijelző 1.5 collos. Ez azt jelenti, hogy nagyon vékony a kijelző körüli káva része, így könnyen kezelhető és jól olvasható az óra. Az érintőkijelzőt egy üveglap védi a külső sérülésektől.

Az óra háza fémből készült, a jobb oldalon a szép íveket a gombok törik meg. Felül találjuk a bekapcsoló gombot, ami tekerhető is, így például a menüben azzal is tudunk haladni. Egy másik gombot is találunk az óra jobb oldalán, ez a gomb közvetlenül a sportmódokhoz vezet minket.

A két gomb között találjuk a mikrofont a hívások lebonyolításához. A hozzá tartozó erős hangszóró az óra műanyag hátoldalára került. Az óra hátoldalán középen kapott helyet a többfunkciós szenzor is a mérésekhez.

Az órához, ahogy fent is említettem, kapunk két szíjat. Egy fekete szilikon szíjat és egy fekete súlyos fém szíjat is. Ezeket könnyen otthon is tudjuk cserélni.

 

DT3 Mate Vérnyomásmérő Bluetooth Okosóra

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

Milyen funkciókkal rendelkezik a DT3 Mate Okosóra?

Az okosóra kezelése rendkívül egyszerű a teljes érintőképernyőnek hála, gyorsan tudunk haladni a menüben.

Van pár óralap az órában, amelyek között találunk analóg és digitális megjelenést is. Jól néznek ki, különböző adatokat jelenítenek meg. De a telefonos alkalmazásban jóval több óralap közül válogathatunk. Sőt készíthetünk saját fénykép alapján újat is.

Nem csak az óralapokat tudjuk kiválasztani, hanem a menü elrendezését is. 6 különböző megjelenésből tudunk választani.

Tudunk egyedi parancsikonokat létrehozni a menüben, és vannak gyorshívó menük is. Ezek mind azt szolgálják, hogy a gyakran használt funkciókhoz minél gyorsabban hozzá tudjunk férni.

A gyors hozzáférés a sportmódokra is igaz. Külön gombot kapott a sportmód menü. A listából pedig egyszerűen ki tudjuk választani, hogy épp mit sportolunk. Elérhető sportmódok: Séta, Futás, Kerékpározás, Labdajátékok, Ugrókötelezés, Jóga, Szabad edzés.

A lépésszámláló automatikusan mér, és folyamatosan láthatjuk az eredményt. Az alvásmonitor éjszaka rögzíti az alvásunk minőségét. A pulzusmérés tud automatikusan is működni (10-20-30-40-50-60 perces) gyakorisággal. Az EKG, vérnyomásmérés és vér-oxigénmérés viszont manuálisan tud mérni, tehát el kell indítani a mérést vagy az órán.*

Találunk az órában még Légzésgyakorlatokat, Stoppert, Időjárásjelzést, Ébresztőórát, Elemlámpát is.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

No.1 DT3 Mate Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a WearPro alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. Fontos, hogy minden engedélyt adjunk meg az alkalmazásnak. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni, főleg mert magyar nyelvű.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat, naptárszerűen visszamenőleg hónapokkal is.

A sport fülön a korábbi eredményeket is elérjük, illetve a telefon GPS-ét felhasználva még pontosabb eredményeket érhetünk el.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban a folyamatos Pulzusmérést. Be tudjuk állítani a vízivásra és mozgásra ösztönző funkciót is.

Ki tudjuk választani, hogy a mely értesítek jelenjenek meg az órán is. Illetve itt tudjuk beállítani a hívások jelzését is.

Viszont, ha nem csak azt szeretnénk, hogy csak jelezze az óra hívásokat, hanem fel is akarjuk venni, akkor miután összekapcsoltuk az alkalmazással az órát, még egy másik módon is meg kell tenni. Ezt csak egyszer kell megtenni, és bonyolultabbnak tűnik így leírva, mint amennyire az.

Az órán be kell kapcsolni a Bluetooth hívás ikont, majd a telefonon a Bluetooth menüben párosítani a Watchaudio eszközt. Így már az órán is lehet telefonálni a telefont felhasználva.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Összegzés:

Az óra nagyon szépen megmunkált, jó anyagok felhasználásával. A menürendszer gyors és átlátható. A mérések gyorsak. A Bluetooth Hívás funkció jól működik, a beszéd mindkét irányba érthető és tiszta. Az alkalmazás szintén logikusan van felépítve és egyértelmű. Az órát kifejezetten férfiaknak tudjuk ajánlani.

A No.1 DT3 Mate EKG Okosóra nem fog csalódást okozni, az biztos.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, No.1 DT3 Mate Férfi EKG Vérnyomásmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Okosóra Okosóra teszt