Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 D94 EKG Okosóra Vérnyomásmérővel, Bluetooth telefonálás funkcióval teszt

Smartos.hu
2021. 07. 02. 13:18:34

Ritka az olyan okosóra, ahol nem csak az utolsó mérés (Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Véroxigénszintmérés) eredményét látjuk, hanem visszamenőleg is vissza tudunk nézni eredményeket és nem kell a telefonos alkalmazás hozzá. A kifogástalan Bluetooth hívás funkció csak extra jó funkció. Na de ne fussunk így előre, lássuk részletesebben.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

A szokásos No.1 típusú kartondobozban érkezik a D94 Okosóra. A doboz alsó felében találjuk a tartozékokat, mint a mágneses töltőkábel, amivel 1,5 órán belül feltölthető az óra 0-100%-ra, és ezt átlag felhasználás mellett elég megtenni 4-5 naponta, ami meglepően jó eredmény egy Bluetooth telefonálásra képes okosórától. A szíj szintén külön van választva az órától, ami annyit jelent, hogy cserélhető, bár nem valószínű, hogy a kényelmes, csatos, fekete szilikon szíjat le akarjuk majd cserélni. A mérete elég jól állítható, nagyon vékony csuklón, és vastag (max 24,5cm) csuklón is viselhető kényelmesen.

 

Külső:

Nagyon nagy vonzereje az órának a prémium megjelenés. Már a szíjnál is érezni, hogy nem egy gagyi, töredező, rideg valami, hanem selymes és finom. Az óra házánál is ezt érezni. A tartós műanyag hátlapon találjuk a szenzorokat a vérnyomásméréshez, pulzusméréshez, véroxigénméréshez, és az EKG diagram elkészítéséhez. Alatta látjuk a töltési érintkezőket, ahova felpattan a mágneses töltőkábel, a szenzor felett pedig a hangszórót a hívások bonyolításához. Az elhelyezése nem zavaró, mert a csuklónk ahhoz a részhez nem nyomódik, nem halkítja a hívást. Az óra bal oldalán pedig a mikrofont találjuk meg. Az egyetlen fizikai gomb jobb oldalra került.

A fő pontja az órának az 1.78 coll méretű teljes érintőképernyő. Ezen tudunk navigálni, méghozzá nagyon kényelmesen. Finom mozdulatokkal is könnyen kezelhető, érzékeny és pontos. A felbontása teljesen rendben van, a színek pedig meglepően szépek. Az állítható fényerő pedig már-már alap ebben a kategóriában.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

D94 vérnyomásmérő okosóra

 

Funkciók:

A D94 okosóra szinte minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyek ma elérhetőek okosórákban. Nézzük is meg, melyek ezek.

Megtaláljuk benne a már említett mérési lehetőségeket, és az utolsó mért eredményen kívül korábbi pár eredményt is követhetjük magán, az órán, ami nagyon ritka. Mindegyik mérés manuálisan indítható, kivéve a pulzusmérést, aminél beállítható az automata mérés is. Az EKG diagram készítéséhez mindenképp szükséges a telefonos alkalmazás, mert a diagram csak ott lesz megtekinthető.

Találunk még egészséggel összefüggő funkciókat, mint a Multisportmód, ami a teljesítményünket rögzíti: Futás, Kerékpár, Túrázás, Tollaslabdázás, Focizás. Szintén elérhető benne az alapfunkciónak számító Lépésszámláló, és Alvásmonitor. Az alkalmazás segítségével be tudjuk állítani a mozgásra ösztönző emlékeztetőt illetve a folyadékbeviteli emlékeztetőt, ami ülőmunkát végzőknek különösen ajánlott.

Találunk az órában még Légzéssegítő gyakorlatokat, ekkor a beállítástól függően az óra rávezet minket a helyes légzésre, ami csökkenti a stresszt és megnyugtat minket.

Nem hiányozhat a stopper, ébresztőóra, időjárás funkció sem.

Ami különlegessé teszi a No.1 D94 okosórát, hogy nem csak jelzi a telefonra érkező üzeneteket, értesítéseket, hívásokat, de a hívásokat fel is tudjuk venni az órán és azon keresztül beszélni, méghozzá elég jó minőségben. Nem csak fogadni tudunk hívást az órával, de a névjegyzék vagy tárcsázó segítségével hívásokat tudunk indítani az órával, telefonos Bluetooth kapcsolattal. Egyfajta, különleges kihangosítóként funkcionál.

Sokakat szokott érdekelni, hogy milyen óralapok vannak az órán. Számos óralap közül tudunk választani magán az órán is, de a telefonos alkalmazásban rengeteg! óralapot találunk, digitális vagy analóg elrendezéssel. Sőt, nem csak óralapot tudunk választani, de az óra menürendszerét is ki tudjuk választani ízlés szerint. 4 típusból: Listaszerű, Nagy Ikonos, Szórt, vagy Körkörös, de a lenti videóban sokkal jobban néz ki, mint így leírva.

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a WearPro alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil, jól átlátható, valamint magyarosított.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat. Az EKG diagramot később is vissza tudjuk nézni.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

Minőségi anyaghasználat, jól használható érintőkijelző, reális mérések, jó minőségű Bluetooth hívás. Röviden ez jellemzi a D94 Okosórát. Az alkalmazással könnyen összekapcsolható és logikus a felépítése. A tesztünk alapján úgy gondoljuk, hogy nem fog csalódást okozni, csak kényelmet és biztonságot.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, No.1 D94 EKG Vérnyomásmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt