Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, melyet a “Rendben” gomb lenyomásával el tud fogadni. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

L7 Okosóra vérnyomásmérő funkcióval és pulzusmérő- EKG diagram teszt

Smartos.hu
2019. 10. 31. 12:55:58

Az L7 okosóra végre hozza azt a tudást és kinézetet, amit elvárunk egy okosórától. Nem csak nagyon elegáns a megjelenése, de funkciók tekintetében semmiben nem szűkölködünk.

Nézzük meg, miért az egyik legjobb okosóra jelenleg!

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

Az óra a gyártótól már megszokott fekete kemény kartondobozban érkezik, melyről már átjön, hogy egy prémium óra. A dobozban a töltőkábelen kívül csak a használati utasítást találjuk, bár azt mi is adunk a termékhez, magyar nyelven.

A töltőkábel mágnesesen csatlakozik az óra hátlapján található érintkezőkhöz. A töltés 2.5 órát vesz igénybe, ezután használattól függően max. 4-5 napig tudjuk használni. Ez a vérnyomásmérő, pulzusmérő és EKG mérésektől illetve a telefonálás gyakoriságától függ. De átlagosan 3-5 napot tudjuk használni.

 

Külső:

Az óra kinézetére nem lehet panasz. Persze a szépség szubjektív, de mindenki elismerő tekintettél fogja nézni az L7 Okosórát a csuklóján.

A fekete bőr szíj nagyon kényelmes viseletet eredményez, de akár tudjuk is cserélni, mert bármely hagyományos óraszíj jó hozzá.

Az L7 óra kijelzője nagyon jól látható távolabbról is illetve napos időben szintén. A fényerő nagy intervallumban állítható, így pontosan ki tudjuk választani a szemünknek megfelelőt. A kerek kialakításnak hála nagyon könnyed formája van az órának. Ami pozitív, hogy az óra vastagsága is csak 10mm, így nem áll el a csuklótól viselés közben.

Az óra hátlapján van bőven érzékelő. Először is a 4 érintkezési pont a töltéshez, majd alatta a vérnyomásmérő, pulzusmérő és EKG figyelő szenzor. Körülötte pedig az EKG készítéshez szükséges elektródák. A hátlapján szintén megtalálható még a hangszóró is, ami telefonálás közben használható, így kihangosítóként tud működni az óra. Az óra bal oldalán pedig a mikrofon landol. A kettő együtt nagyon tiszta telefonbeszélgetést eredményez mind a két fél számára.

Az óra jobb oldalán két fizikai gombot találunk. Az alsóval kapcsoljuk be illetve ki az órát, vagy rövid nyomással a kijelzőt. A felső gomb pedig egy gyorsmenü a lépésszámláló megtekintéséhez.

A menüben az érintőképernyő segítségével tudunk navigálni, mint egy telefonon. A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

( A cikk a kép alatt folytatódik)

Funkciók:

Először az általános funkciók, amelyek nem különböznek egy sima okosórától, majd leírjuk azokat, amelyek különlegessé teszik az L7 okosórát.

Az órában megvan a Lépésszámláló, a megtett táv és elégetett kalória számláló, az Alvásmonitor, illetve jelzi a hívásokat és értesítéseket.

 

Ami érdekessé teszi az órát:

  • A beépített Vérnyomásmérő, Pulzusmérés, Véroxigén mérés és EKG diagram készítése. Ezek a mérések az óráról indíthatók, az eredmények megjelennek a kijelzőn, majd átkerülnek a telefonos alkalmazásba ahol igazán jól követhetők. Az EKG ebből kivétel, mert a diagram csak az alkalmazásban látható, de ott nagyon részletesen! *Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!
  • A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

  • Ezenkívül az okosórával képesek vagyunk arra, hogy telefonos Bluetooth kapcsolattal, hívásokat indítsunk vagy fogadjuk az órán. Tehát ha érkezik hívás a telefonra és össze van kapcsolva az óra a telefonnal, fel tudjuk venni az órán a hívást és tudunk vele beszélni, illetve az órán a névjegyzékből vagy a tárcsázóból tudunk hívásokat indítani.

 

  • Az órában van egy futóprogram, ami nem csak a megtett távot és eltelt időt mutatja, de folyamatosan a pulzusunkat tartományhoz viszonyítva, így tudjuk, hogy épp zsírégető fázisban vagyunk, vagy épp intenzív pulzustartományban.

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az okosóra telefon nélkül is használható, de akkor sok funkcióját nem tudjuk teljesen kihasználni. Így érdemes letölteni az ingyenes Fundo Pro alkalmazást, amely kompatibilis Android és iPhone készülékkel is.

A telepítés után engedélyezzük a hozzáféréseket a telefon értesítéseihez és a névjegyzékhez is, hiszen csak így jelzi ezeket az óra.

Az órát két lépésben tudjuk párosítani a telefonhoz. Először a Fundo alkalmazásból kell megtenni, majd a telefon Bluetooth menüjében is meg kell tenni a párosítást. Ami után a Fundo alkalmazásban nyugtázni kell. Ezt az alábbi videóban összefoglaltuk részletesen.

Kicsit kényelmetlen, de szerencsére csak egyszer kell megcsinálni.

Az alkalmazás egyébként jól használható, az eredmények mindenféleképpen elemezhetők, be tudjuk állítani a személyes adatainkat (súly, magasság, életkor) a pontosabb mérések érdekében és ki tudjuk azt is választani, mely alkalmazás értesítéseit jelezze az óra.

 

Összegzés:

Az L7 Vérnyomásmérő és EKG készítő Okosóra méltán kapta meg a prémium jelzőt. Az anyaghasználat, az IP68 vízállóság, a mérések mind nagyon minőséget sugallanak. Az óra könnyen kezelhető és menüje is logikus. Az alkalmazás használata szintén egyszerű, csak az első párosítás kicsit nehézkes (bár az is megvan 1-2 perc alatt). Nagyon jó, hogy a telefonhívások intézhetők az óráról, és a futóprogram is nagyon hasznos tud lenni, amatőr sportolóknak is.

A vérnyomásmérés, pulzusmérés és Véroxigén mérése szintén nagyon hasznos és fontos tényező az órában, az EKG diagram pedig nagyon profi, ilyen tudású órából, ez az első.

Abszolút ajánljuk az L7 okosórát!

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt