Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Ön itt jár: > >

Hogyan mérjük a vérnyomásunkat okoskarkötővel vagy okosórával?

Smartos.hu

Sok okoskarkötőben vagy okosórában már elérhető a vérnyomásmérő funkció is. Általában, ahol pulzusmérésre is van lehetőség, ott a vérnyomásmérés is kivitelezhető.

A vérnyomásmérés okoskarkötővel nagyon hasonló a hagyományos vérnyomásméréshez.

Egy nagy különbség van, amire figyelni kell, hogy egy okosóra vagy okoskarkötő csak egy személyhez passzol. Ez a technika miatt van így, le is írom miért.

Ha okoskarkötővel vagy okosórával szeretnénk vérnyomást mérni, egy egyszeri előzetes beállításra lesz szükség. Az okoskarkötőt vagy okosórát okostelefonunkhoz kell csatlakoztatni a hozzá illő alkalmazáson keresztül és megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság, átlagos vérnyomásérték) és elmenteni azokat. Ezután az első mérést érdemes telefonról indítani, amennyiben ez lehetséges.

Ezt csak egyszer kell megcsinálni, utána már telefon nélkül is pontos értékeket fogunk kapni az okosórától. És mivel a vérnyomásmérő okoskarkötő ezekkel az adatokkal következtet a vérnyomásra, ezért egy okoseszköznek csak egy gazdája lehet. Ha másik ember szeretné használni, újra kell indítani a karkötőt és a másik ember adataival kalibrálni azt.

Fontos kiemelni, hogy a mérések nagyon pontosak, de ezek az eszközök nem hitelesített orvosi műszerek, arra viszont nagyon hasznosak, hogy egész nap viselve őket, bárhol és bármikor megmérjük velük a vérnyomásunkat és kövessük annak változását.

(A kép alatt folytatódik)

 

Természetesen a szokásos körülményeket érdemes betartani mérés közben:

  • Nem beszélni és nem mozogni mérés közben
  • Egyenletesen venni a levegőt
  • Szív magasságban tartani a kezet, amin az okoskarkötő van
  • + egy TIPP: A szenzornak nem kell, hogy az érrel érintkezzen, elég úgy viselni, mint egy hagyományos órát.

Ha mindez tetszett, akkor még itt olvashat okosórákról vagy okoskarkötőkről.

Ha pedig úgy döntött, megnézi milyenek, ezek a vérnyomásmérő okosórák vagy okoskarkötők, itt szedtük listába őket: Kattints ide!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra okoskarkötő