Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Elegáns és okos: Ez a K88 Pulzusmérős okosóra

K88 Elegáns Pulzusmérő Fém Okosóra teszt

 

Sokan nem akarják a hagyományos óra szépségét elveszteni azzal, hogy lecserélik egy kevésbé szép, de okos órára. Nos, ha csak ezen múlik, akkor a K88 okosóra tesztjét érdemes elolvasni.

  • Ez az óra nem sportóra? Kinézetre nem.
  • Ez az óra okos? Igen, okos funkciókkal rendelkezik.
  • Miért viselhető elegáns viselet mellé? Az óra kinézete nagyon elegáns, nagyon minőségi az ezüst fém szíj és a letisztult kijelző miatt.

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

Az óra egy szolid fekete dobozban érkezik, semmi extra, de pont ezt várjuk egy elegáns órától. Ami nagyon tetszett, hogy belülről a doboz tetején egy kis bársony szivacs védi az órát a szállítás közben a karcoktól, de persze még kijelzővédő fólia is van az órán. Az óra mellett egy mágneses töltő kapott helyet, illetve a használati utasítás. Az töltővel kb. 2,5 óra alatt tölthető fel a K88 órában lévő 300mAh akkumulátor. Az üzemidő így 3-4 nap.

Külső:

Na, igen, mit is várjunk egy elegáns okosórától? Legyen olyan, ami mindenhez megy? Olyan nincs… Öltönyönként is változik az óra. De azért valljuk be az óra nem ez a kategória. Inkább a hétköznapi eleganciát hívatott szolgálni. Az óra előlapja egy nagy kerek kijelző, alul egy szinte láthatatlan érintőgombbal. Az óra jobb oldalán kapott helyet a bekapcsológomb, más funkció tekeréssel sincs. Baloldalon egy kis mikrofont látunk. Az óra kávája fémből készült, míg a hátlap fekete kemény műanyagból. Szerencsére a hátlap, viselés közben nem látszik. Az óra hátlapján találjuk a pulzusmérő szenzort, a hangszórót (Ami igen jól szól), és a töltési érintkezőket. A szíj nagyon izgalmas, mert nem a megszokott két szárnyas, hanem a szíj nem tud kicsúszni a karimából. Amikor fel akarjuk venni, teljesen szét kell húzni, átdugni a kezünket rajta és már húzható is meg. A legjobb pedig az, hogy nem kell a csattal bajlódni, vagy a lyukak távolságával, mert a rozsdamentes acél szíj mágnessel záródik. Így pont kényelmesre tudjuk húzni, a mágnes pedig olyan erős, hogy futásnál nem lazul kicsit sem.

 

(A kép alatt folytatódik)

https://www.smartos.hu/k88-okosora-smartwatch-ezust-elegans-515

 

Kezelés:

Ahogy fent említettem, a bekapcsológomb az egyetlen fizikai gomb az órán. Ezzel ki – és bekapcsolni tudjuk az órát, illetve rövid nyomással a kijelzőt. A menüben az érintőképernyővel tudunk mászkálni. Ha a főképernyőn hosszan nyomva tartjuk a kijelzőn az ujjunkat, akkor több óralapból is ki tudjuk választani a nekünk megfelelőt. Az almenüből a balról jobbra történő söpréssel tudunk vissza lépni.

 

(A kép alatt folytatódik)

 

Funkciók:

A menüben találjuk a Bluetooth hívás lehetőségét. Így ha össze van kötve a telefon az órával, akkor a telefonra érkező hívásokat az órán is fel tudjuk venni, míg ha hívást akarunk indítani, azt az óráról is tudjuk intézni. Még a telefon névjegyzékét is át tudjuk szinkronizálni. Ugyanez igaz az üzenetekre. A hívások minősége nagyon jó, mindkét irányba.

Természetesen helyet kaptak a K88 okosórában is a szokásos okosóra funkciók:

Lépésszámláló, Alvásminőség figyelő, Stopper, Naptár, Ébresztőóra, Számológép, a Telefon kamerájának és zenelejátszójának vezérlése. Belekerült még a Gesztusvezérlés is, így hívásokat tudjuk némítani, magától felvillan a kijelző, ha ránézünk, vagy épp a menüben tudunk lépkedni.

Ami újdonság az a Hangrögzítés, Hangvezérlés és a Pulzusmérés*. Ezek mind ritkábbak az okosórákban, viszont ez a típus tudja ezeket a funkciókat is, ráadásul pontosan.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

Csatlakozás és alkalmazás:

A K88 okosóra minden funkcióját akkor tudjuk kihasználni, ha a telefonunkhoz csatlakoztatjuk. Ehhez van szükség a Fundo Wear nevezetű alkalmazásra, melyet ingyenesen lehet letölteni a Google Play Áruházból vagy az Apple Store-ból, hiszen az óra Androiddal és iPhone-nal is kompatibilis. Megnyitás után engedélyezni kell a hozzáférést a telefon adataihoz és az értesítésekhez. Egy rövid belépés után meg tudjuk adni a személyes adatokat (Kor, magasság, súly). Ez azért ajánlott, hogy a mérések még pontosabbak legyenek. Az alkalmazásban tudjuk megnézni naptárszerűen az elmúlt időszak eredményeit. (Sajnos a vérnyomásértékek itt nem visszanézhetők, csak a lépésszám, megtett táv, elégett kalória, alvásminőség és a pulzusmérés eredményei).

A beállításokban be tudjuk állítani azokat az alkalmazásokat, amelyekről értesítést szeretnénk kapni az órára.

Az alkalmazás nagyon egyszerűen használható, rövid beállítás egyszer elég, utána már csak az eredmények összesítésére szolgál.

 

Összegzés:

A K88 okosóra fő előnye, hogy jól mutat minden szetthez, de főleg az elegáns vonalat képviseli. Az anyaghasználat minőségi, nem gagyi. A menürendszert is jól testre lehet szabni, a menüben a lépkedés is gyors. A hívásokat jól kezeli az óra, jól működik együtt az alkalmazással, a hangszóró és a mikrofon is jól teljesít. Az alkalmazás használata egyszerű, de nekem már túl puritán. Tud mindent, amit kell, de valahogy nem illik az órához, de ha ezen nem akadunk fel, akkor az óra és funkciói is hozzák az „ötösalát”.

Ha tetszett az óra ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt