Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

D88 Pro Női Okosóra EKG vérnyomásmérővel és pulzusmérővel teszt – Ő lesz az Igazi?

Smartos.hu
2020. 10. 27. 11:18:51

Már sokan ismerik az elődöt, a No.1 D88 Okosórát. Igazán nőies finomsággal lett megtervezve és igazán minőségi benyomást is tett a tapasztalataink alapján. De megjelent most a nagytestvér is, a Pro verzió. Örökölte a kistestvér szinte minden tudását, de kapott új funkciókat (Pl. EKG) és megújult design-t is. Lássuk mit is tud az új női okosóránk.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

 

Ahogy azt már megszokhattuk a gyártótól, a dobozok nagyon visszafogott mintával érkeznek. A D88 Pro esetén is így van, egyszerű, fehér kemény kartondoboz, amiben megtaláljuk a Rose Gold (rózsa-arany) óra központi részét, alatta pedig a rendkívül szép tónusú barack színű szilikon szíjat. Emellett még egy mágneses töltő a tartozékok, amivel az órát 0-100%-ra kb. 2 óra alatt tölthetünk fel. Ezután használattól függően 4-5 napig tudjuk használni az órát.

 

Külső:

 

A D88 Pro Okosóra szintén a női célközönség felé fordult ezzel a megjelenéssel. Az egész órán érződik a finomság, és odafigyelés.

A színek összhangban vannak egymással, így a barack színű szíj jól néz ki a Rose Gold órakerettel. Ettől függetlenül az óraszíj egyszerűen cserélhető, ha van már bevált szíj. De tudni kell, hogy ezzel a szíjjal is teljesen elégedettek lehetünk, hiszen nagyon szépen fekszik a csuklónkon, és ne úgy képzeljük, mint a gagyi kemény szilikon szíjakat. Az óra szíja nagyon finom és puha szilikonból készült, ami tudja követni a kezünk vonalait, egészen kis és egészen nagy csukló esetén is.

Az óra kijelzője 1.2”-os, úgy, mint a sima D88 esetén, de mégis nagyobbnak néz ki. Ennek az oka, hogy a kijelző mellett egy fekete káva is helyett kapott, amivel igazából az óra szemre nagyobbnak tűnik és összefolyik a kijelzővel, pedig nem. Ez ilyen kis esztétikai csalás, de jól áll neki. Az egész előlapot pedig egy kerek és szépen lekerekített üveglap védi a külső behatásoktól.

Szerencsére az óra hátlapja is esztétikusra sikerült, egy nagy szenzorcsoportot találunk itt, ami méri a vérnyomást, pulzust, vér-oxigént és az EKG diagram készítésével foglalkozik. Valamint a töltőpontokat is itt találjuk.

 

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

 

Funkciók:

 

Ne gondoljuk, hogy, csak azért mert egy elegáns és stílusos okosóráról van szó, akkor a tudásban szenved hiányt. A D88 Pro okosóra is örökölte az előd funkcióit és újakat is kapott.

Megtaláljuk benne a vérnyomásmérő, pulzusmérő és véroxigén-mérő funkciót, és megjelent benne az EKG diagram készítése funkció is. Az elkészült eredmények az EKG kivételével az órán is megjelennek, viszont a hosszabb távú visszanézéshez mindenképp szükséges a telefonos alkalmazás. Az EKG méréshez pedig mindenképp szükségünk van az alkalmazásra, mert ott tudjuk valós időben nyomon követni a diagramot.

Természetesen a hívások, üzenetek, értesítések jelzése is támogatott az órán.

A menü kezelése nagyon egyszerű az érintő kijelzővel. A főképernyőről több óralapból is választhatunk, akár digitális, akár analóg kijelzéssel. Felülről lefelé húzva az ujjunkat egy gyorsmenüt találunk, ahol a fényerőt tudjuk állítani, illetve az akkumulátor állapotát láthatjuk. Külön menüben vannak a ritkábban használt funkciók (Pl. Stopper) és külön a gyakran használtak: Lépésszámláló, Alvásmonitor, Vérnyomásmérő, Pulzusmérő, Véroxigén-mérő funkció, és az EKG menü, ami telefon nélkül egy folyamatos pulzusmérőként működik.

Ami még nagy újdonság a Pro verzióban a sportprogramok bővítése. A szokásos futás, kerékpár, túrázás, labdajátékok mellett most megjelent benne a jóga is

 

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

 

Csatlakozás és alkalmazás:

 

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a Fundo Pro alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil.

Ez az alkalmazás már sokaknak ismert lehet. Egészen jól áttekinthető, és rengeteg módon mutatja a mérési eredményeket. Különböző összegzések és statisztikák közül mindenki megtalálja a számára megnyerőt, amiből a legtöbb számára fontos dolgot ki tud olvasni.

Érdemes csatlakozás után azonnal a személyes adatokat is megadni, hogy a mérések pontosabbak legyenek.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

 

Nagyon örülünk, hogy megjelent a D88 Pro változata. A gyártó figyelt arra, hogy a kecses és finom vonalakat tovább vigye és egy igazán női okosórát készítsen. A fő változás az előző verzióhoz képest az EKG megjelenése és a Jóga, mint sportmód bevezetése. Az alkalmazás már jól ismert, az óra menüje viszont új lett és tetszik a csoportosított menürendszer.

Igazából az előző széria is teljesen jó választás tud maradni, de a Pro verzió a plusz tudással és szép kijelzővédő üveggel nagyon jó összhatással bír.

Ha Te is egy olyan női okosórát vásárolnál, ami tudja a fontos funkciókat és mellette még stílusos is, akkor a No.1 D88 Pro lesz a befutó.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az eredeti D88 Pro Női okosórát oldalunkon.

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt