Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

CV08 Vérnyomásmérő Okosóra teszt

CV08 Vérnyomásmérő Okosóra teszt

Egy igazán elegáns okosóra tesztjét fogjátok most olvasni, ami nem csak remekül néz ki, de képes vérnyomást és pulzust is mérni. Valamint természetesen jelzi bejövő hívásokat és értesítéseket.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:
 

Az óra egy egyszerű fehér dobozban érkezett, nem vitték túlzásba a túldíszítést. Az órán kívül egy angol nyelvű használati útmutató (magyar is elérhető az oldalunkon) és egy mágneses töltőkábel került a dobozba. Az órát érdemes számítógép USB-ről tölteni, kb. 1 óra alatt meg is vagyunk vele. A mágnes stabilan tartja az órát, nem mozog.

Külső:

Míg a csomagolás nagyon egyszerűre sikerült, az óra zseniálisan néz ki. Számítani kell, arra hogy ez nem sportóra, hanem egy kifinomult, elegáns okosóra. Letisztult design jellemzi, a jobb oldalán egy bekapcsoló gomb van. A szíj finom anyagú bőrből készült, de választható a finomszövésű fém kivitel is. Mind a kettő jól tud passzolni férfiakhoz és nőkhöz is, viselete kényelmes. A kijelző nagy, 0.95 inch OLED, messziről is jól látható, nem gyűjti az ujjlenyomatokat. Az óra kerete fém, míg a hátlapja műanyag. A hátlap közepén kapott helyet a Pulzus és Vérnyomásmérő szenzor, mellett a töltő érintkező. Az órán nyílás nincsen, de nem is baj, mert így sokkal biztosabb az IP67 vízállóság.

Kezelés:

A bekapcsolás az óra egyetlen gombjával történik, majd a kijelzőt használva tudunk váltani az egyes funkciók között. A főképernyőn kapott helyet az óra, dátum, töltöttségi szint és a Bluetooth ikon. A jobbra-balra történő csúsztatással érhetjük el a lépésszámlálót, pulzusmérést, vérnyomásmérést*, illetve zenelejátszóvezérlést és telefonkeresés funkciót is. Az adott funkció elindításhoz hosszan kell nyomni a kijelzőt, a visszalépéshez a leggyorsabb mód, ha a fizikai gombot egyszer megnyomjuk, és a főképernyőre jutunk.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

Csatlakozás és alkalmazás:

A telefonhoz való csatlakozás nagyon egyszerű és angol nyelv ismerete nélkül is könnyen megvalósítható. Az alkalmazás Android és iOS rendszerre is elérhető. A dobozon lévő QR kód leolvasása után le tudjuk tölteni a megfelelő CCBand nevű alkalmazást, de a Play Store-ban és App Storeban is megtalálható. Miután telepítve lett az alkalmazás, érdemes megadni minden engedélyt neki, hogy ne legyen probléma az értesítésekkel. Miután megnyitjuk az alkalmazást be tudunk regisztrálni, de regisztráció nélkül is be tudunk lépni a kezelőfelületre. A telefonon be kell kapcsolni a Bluetooth-t, majd a bal alsó sarokban lévő gémkapocsra kell nyomni. Itt meg fog jelenni az óra neve és elég megérinteni, hamar csatlakozik hozzá. Miután sikeres volt a párosítás, a telefonon látni fogjuk mennyi százalék töltöttség van az órában. Illetve az órán az aktuális idő is frissül.

Az alkalmazás jól átlátható, egyszerűen kezelhető. Az elő képernyőn látjuk a lépéseket, balra a pulzusmérés indítása és korábbi eredményei láthatóak, ha tovább megyünk balra, akkor a vérnyomásmérés és az alvásminőség kijelzése.

A jobb alsó sarokban lévő ikonnal jutunk a beállításoka, ahol nagyon sok mindent meg tudunk adni. A pontosabb mérés érdekében, érdemes megadni a személyes adatainkat. (kor, magasság, súly, lépéshossz stb.) A Device Settings menüben meg tudjuk adni, hogy milyen eseményekről értesítsen az óra minket. Telefon elhagyás, Hívások, SMS, Facebook, Instagram,  illetve be tudunk állítani ébresztőórát is. Ilyenkor az órán megjelenik egy értesítés. A telefont felvenni nem tudjuk, csak azt látjuk ki telefonál nekünk. Ugyanez a helyzet SMS-nél és Facebooknál is.
 

Valamint mozgásra ösztönzést is, mely adott időközönként jelez, hogy mozgassuk meg magunkat, de lehet használni, arra is, hogy amikor jelez, igyunk, vegyünk be gyógyszert stb.
 

Be tudjuk állítani, hogy az óra kijelzője automatikus bekapcsoljon, amikor ránézünk, egyfajta gesztusirányításként. Természetesen még egy hasznos automatizmus van benne. Érdemes bekapcsolni, hogy az okosóra automatikusan 30 percenként megmérje a pulzust.

 

Funkciók:

 

Lépésszámláló, megtett táv, kalóriamérés:

A lépésszámláló automatikusan mér, nem szükséges hozzá, semmilyen plusz beállítás. A megadott lépéshossz alapján számolja a megtett távot és elégetett kalóriákat. Az eredményeket az órán és telefonon is láthatjuk. Az órán csúsztassuk a kijelzőt a lépésszám funkcióra és tartsuk nyomva 1-2 másodpercig. Ekkor jelenik meg a kijelzőn az eredmény. Az adatok az óráról 24 óránként törlődnek, de a telefonon visszanézhető több hónapra is visszamenőleg.

Pulzusmérés, Vérnyomásmérés:

A CV08 Okosóra legfőbb funkciója az egészségügyi mérés. A vérnyomás – és pulzusmérés az óráról is elindítható, de a telefonról is megoldható. Az órán válasszuk ki a pulzusmérés vagy vérnyomásmérést és hosszan nyomva indítsuk el a mérést. Körülbelül 20-30 másodperc alatt kijelzi az eredményt. Fontos, hogy a mérés pontossága érdekében a telefonon adjuk meg a személyes adatokat, bizonyosodjuk meg arról, hogy a szenzor érintkezik a bőrrel. Az okosórán mindig a legutolsó mért eredmény jelenik meg, míg a telefonon az összes mérés eredménye visszanézhető. Ahogy fent írtam, beállítható az automata fél óránkénti mérés. A pulzusmérés esetében be tudjuk állítani, hogy dinamikusan mérjen, tehát folyamatosan jelezze az eredmény 5 másodperces frissítéssel, vagy statikusan, azaz ha elindítjuk a mérést, akkor egy eredményt adjon és állítsa le a mérést ezután. Jól hangzik a folyamatos mérés, hiszen ott valós időben láthatjuk a pulzusértékünket, sőt be tudunk állítani figyelmeztetést is, ha átlép egy határértéket, de ilyen esetben az akkumulátor jelentősebb ütemben merül. Érdemesebb edzés közben választani ezt a funkciót.

Üzemidő, összegzés:

Az okosóra egy 100mAh-es akksit kapott, ami véleményem szerint kicsit kevés az órához, így aktív, automatizált használat esetén 3-4 napos üzemidőt tesz lehetővé. Így heti 2x érdemes tölteni az órát, tény, hogy ez max 1 órás töltési idő nem sok, kibírható.

A CV08 okosóra leghasznosabb funkciója a vérnyomásmérés és pulzusmérés. Ezeket jól teljesíti, a mérések pontosan, abszolút jól használható. A kijelző nagy, jól látható és maga az óra megjelenése is nagyon elegáns, szívesen tudjuk ajánlani bárkinek.

Ha tetszett az óra ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt