Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, melyet a “Rendben” gomb lenyomásával el tud fogadni. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Okosóra Bluetooth Telefonálásra - Mely okosórák képesek hívásokra?

2024. 06. 03. 09:16:00 Smartos.hu

Az már teljesen alapvető okosóra funkció, hogy az okostelefonra érkező hívások, SMS-ek, különböző alkalmazások értesítései az okosóra kijelzőjén is meg tudnak jelenni. Erre a legolcsóbb okosórák és okoskarkötők is képesek bizonyos hatékonysággal. Ez egy remek funkció, így nem maradunk le semmiről, és nem kell elővenni a telefont, ha érdektelen vagy később is ráér egy üzenet megválaszolása. Ezek a funkciók, ugye, aktív Bluetooth kapcsolaton alapulnak.

Ezután kezdtek el megjelenni, olyan funkciók, hogy ha jelzi az okosóra a hívást, akkor két lehetőség közül tudunk választani. A némítás és az elutasítás között. Így le tudjuk némítani a telefon csörgését, vagy el is tudjuk utasítani a hívást.

Hogyan működik a Bluetooth telefonálás Okosórával?

De manapság már kezdi átvenni részben az okostelefon hívás funkcióját a Bluetooth hívás funkcióra képest Okosóra. Ilyen esetben az okosóra két szálon kapcsolódik a telefonhoz. Az egyik a szokásos Hívás, Üzenet, Értesítés jelzése (Bluetooth 4.0 vagy 5.0 alapon) és, mint egy kihangosító, beviteli eszköz (Bluetooth 3.0 alapon).

Ha van egy Bluetooth telefonálásra képes okosóránk, akkor nem csak jelzi a hívásokat, értesítéseket az óra, de fel is tudjuk venni az órán a hívást. Ilyen esetben a telefon azonnal átadja a hívást az órának, és a beépített mikrofonon keresztül hall minket a Hívó, illetve mi a beépített Hangszórón halljuk Őt.

De nem csak hívást tudunk fogadni az órával, hanem hívást indítani is tudunk. Erre két lehetőségünk is van. Vagy az órán a tárcsázóban beírjuk a számot és indítjuk a hívást, vagy (ha engedélyeztük) akkor az okostelefon átadja a névjegyzéket az órának és ugyanúgy, a listából tudjuk kiválasztani kit, szeretnénk hívni. Természetesen ilyen esetben, ha hívnak, és benne van a névjegyzékben, akkor nem csak számot ír ki az óra, hanem a hívó nevét is.

 

Kinek ajánlott egy Bluetooth hívásra alkalmas Okosóra?

Általában olyan Vásárlóink vásároltak ilyen tudású Okosórát, akik sokat vezetnek, és nem akarnak a kihangosítóval bajlódni, illetve még olyanok, akiknek problémát jelent a telefon folytonos elővétele, mert vagy munka közben vannak, vagy pedig sportolás közben.

 

Mit tud még egy telefonálásra képes Okosóra?

A legtöbb Bluetooth hívás funkcióval felszerelt okosóra számos más hasznos funkcióval rendelkezik. Sok ilyen okosóra Pulzusmérővel, Vérnyomásmérő funkcióval, Sportmódokkal, Lépésszámlálóval és különböző emlékeztetőkkel is rendelkezik, így elég komplett tudásuk van.*

 

 

Nézd meg őket ide kattintva, hogy mely okosórák rendelkeznek Bluetooth hívás funkcióval.

 

 

Cikkajánló:
 

Specifikus Okosórákról:

Automata Vérnyomásmérő Pulzusmérő Okosórák és Okoskarkötők - Miért jó? 

Okosórák és Okoskarkötők magyar nyelvű alkalmazással (Pulzusmérő, Vérnyomásmérő) 

Női Okosórát vagy Okoskarkötőt keresel? Mutatjuk a legjobb okosórákat nőknek!

Magyar nyelvű menüvel rendelkező Férfi és Női Vérnyomásmérő Okosórák!

 

Hasznos cikkek a vásárlás előtt:

Mit tud egy vérnyomásmérő EKG Okosóra Okoskarkötő?

Milyen vérnyomásmérő EKG Okosórát Okoskarkötőt vásároljak?

 

TOP Okosórák és Okoskarkötők 2024:

3 Legjobb EKG okoskarkötő 2024-ben, ha vásárláson gondolkodunk

TOP 5 Legjobb Vérnyomásmérő Okoskarkötő 2024-ben

TOP 5 Legjobb Női Okosóra 2024-ben

TOP 5 Legjobb Férfi Okosóra 2024-ben

TOP 5 Legjobb Vérnyomásmérő Okosóra 2024-ben

TOP 5 Legjobb EKG Okosóra 2024-ben

TOP 5 Legjobb Okosóra 2024-ben

 

*Az okosórák kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgálnak. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszközök, nem helyettesítik a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra