Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, melyet a “Rendben” gomb lenyomásával el tud fogadni. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Zeblaze GTR 3 Vérnyomásmérő Okosóra Bluetooth hívás funkcióval Vízálló kivitelben teszt

Smartos.hu
2023. 02. 24. 13:36:27

Elég komoly okosórát teszteltünk, a méltán híres Zeblaze gyártótól GTR sorozat új tagját. A mostani teszt a Zeblaze GTR 3 -ról fog szólni, ami automata pulzusmérést, vér-oxigénmérést, testhőmérőt, manuális Vérnyomásmérőt ígér, Bluetooth hívás funkciót és több, mint 70 sportmódot ígért, mindezt egy elegánsan sportos kerek óraformában.

 

Csomagolás, üzemidő és tartozékokat:

 

Az óra doboza is érezhetően minőséget sugall, hiszen nem csak egy fehér doboz, hanem fel is van matricázva, rajta a legfontosabb funkciók listájával. Levéve a tetőt láthatjuk az órát, külön a fekete szilikonszíjat és mágneses töltőkábelt, alul pedig a használati utasítást. A szíjat nekünk kell feltenni az órára, de ez nagyon egyszerű, ez egyben azt is jelenti, hogy cserélhető a szíj, de biztosak vagyunk benne, hogy nem akarjuk majd, mert egyszerűen kényelmes.

A töltés a mágneses töltőkábellel történik, USB kimenetből, vagy maximum 1A-es konnektoros adapterrel, ami sajnos nem a csomag része. Az üzemidő nagyon használatfüggő, átlagos felhasználás mellett 10 napot is bír, erős használat (Automata mérések, BT hívás funkció) 7 nappal lehet számolni.

 

Zeblaze Gtr 3 Okosóra vásárlás

 

 

Külső, Kezelés:

 

Az óra sportos, de elegáns is tud lenni. A kerek 1.3 collos érintőkijelzőt üveglap védi, így sokkal tartósabb, mint egy műanyag felületű óra. A kijelző különösen jól olvasható és a fényerő is állítható. Az üveglap kerekítve van a széleknél ez nagyon profi így.

Az óra fém kávája egybeforr a kijelzővel, így nagyobbnak tűnik a kijelző. Az óra műanyag hátlapján van a töltő érintkező és középen pedig a Vérnyomásmérő – Pulzusmérő szenzor, így fémérzékenyek is viselhetik.

Az óra jobb oldalán két fizikai gombot találunk, a felsővel az óra kijelzőjét tudjuk ki-bekapcsolni, míg az alsóval az sportmódokhoz tudunk lépni. De a legtöbbet az érintőképernyőt fogjuk használni.

A főképernyőn viszonylag sok óralapból is szemezgethetünk, akad digitális és analóg kinézet is. A telefonos alkalmazásban viszont több, mint 240 óralap közül tudunk választani, és sajátot is tudunk készíteni.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

Zeblaze gtr vérnyomásmérő okosóra smartos

 

Funkciók:

A Zeblaze GTR 3 egyik fő funkciója az Vérnyomásmérés, Pulzusmérés.

A pulzusmérés, vér-oxigénmérés, testhőmérséklet mérés automatikusan megméri az értékeket, melyek a telefonos alkalmazásban követhetők percre pontosan visszamenőleg több hónapra is. A vérnyomásmérés csak manuálisan tud működni, viszont azt az óráról és a telefonról is el tudjuk indítani.*

Szintén automatikusan mér a Lépésszámláló, Alvásmonitor is. Ami nagyon jó, hogy az órában találunk különböző sportokhoz tartozó sportmódokat, így az adott sportra jellemző értékeket fogja mérni az óra. Mindenki meg fogja találni, amit sportol, hiszen 70 sportmódot találunk az órában. (Pl.: Futás, Túra, Kerékpározás, Evezőgép, Tánc, Jóga, Labdajátékok, Küzdősportok)

Persze nem maradhatott ki az órából a hívások, üzenetek, telefonos értesítések jelzése sem. És a mozgásra ösztönző funkció sem.

A hívásokat az órán is fel tudjuk venni, és a beépített hangszórón és mikrofonon beszélni. Az órából pedig tárcsázóval vagy névjegyzék alapján is tudunk hívást indítani a Bluetooth hívás funkcióval.

 

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

Csatlakozás és alkalmazás:

 

Az órát nem szükséges telefonnal összekapcsolni, hiszen anélkül is tud mérni, de érdemes. Ennek az oka, hogy a korábbi mérések eredményeit ott látjuk át, illetve csak így jelzi a hívásokat, üzeneteket.

A csatlakozás nagyon egyszerű, csak le kell tölteni a Gloryfit alkalmazást az Android vagy iPhone készülékre, és máris gyorsan össze is tudjuk kötni. Az alkalmazás nagyon jól felépített, egyből a fontos dolgokat látjuk benne. A beállításokhoz csak egyszer kell nyúlni, utána már csak az eredményeket követjük.

Fontos az összes engedélyt megadni az alkalmazás számára, mert csak így tudja jelezni az óra az értesítéseket, hívásokat, sms-eket.

A cikk végén lévő videóban ezeket részletesen be is mutatjuk

 

Összegzés:

 

A Zeblaze ismét egy nagyon jó okosórát készített a GTR 3 formájában. Kiváló anyagok és nagyon igényes összeszerelés. A kijelző külön dicséretet érdemel, nagyon szépek az ikonok, és betűtípus is jól olvasható. Okos megoldások, gyors kezelhetőség jellemzi és remek funkciók. Amit nagyon sajnálunk, hogy az automata vérnyomásmérés eltűnt az előző változathoz képest. Mondjuk cserébe a Bluetooth hívás megjelent.

 

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az eredeti Zeblaze GTR 3 okosórát 1 év gyári garanciával az oldalunkon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Okosóra teszt