Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Zeblade Vibe 3 EKG Okosóra pulzusmérővel teszt

Smartos.hu
2020. 02. 13. 09:46:00

A Zeblade megújította a jól bevált Vibe 3 okosóráját, hiszen az új óra már valós idejű EKG diagram készítésére is alkalmas. Az órában beállítható az óránkénti automatikus pulzusmérés is, és nem maradhatott ki a lépésszámláló, alvásmonitor, hívások és üzenetek jelzése, illetve a multisportmód sem. Mindez az óra masszív, minőségi, vízálló házába zárva. Az alkalmazás pedig magyar nyelvű.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

Az EKG okosóra egy nagyméretű fekete matt dobozban érkezik, kibontva az óra mellett találjuk a használati utasítást és a mágneses töltőkábelt. Az érintkezők az óra hátlapján található pontokra egyszerűen felpattannak, és a töltés el is kezdődik. Az üzemidő használattól függően 4-5 nap.

 

Külső:

Az óra méretei alapján főleg a férfiakat célozza meg, közel 5cm-es átmérővel. A szíj szintén masszív hatást kelt, erős mégis rugalmas szilikonból készült. A csatos kivitel pedig biztos tartást ígér.

Az óra hátlapján találjuk a pulzusmérő szenzort illetve a töltőpontokat, mindezt egy rozsdamentes fém hátlap veszi körbe. Az óra kijelzőjét pedig edzett üveg védi a külső hatásoktól.

Az óra háza szintén fémből készült, az egyenletes felületet csak a 4 nyomógombnak kinéző pöcök töri meg. Amiből, igazából csak kettő nyomógomb, a másik kettő az EKG diagram készítéshez szükséges elektróda, amit mérés közben érinteni kell. Az egyik nyomógomb a menüben történő lépkedést hivatott szolgálni, a másik pedig az adott funkciót indítja el.

Az órára ránézve érezni lehet a minőségi anyagok felhasználását és a masszív kialakítást.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

 

 

Funkciók:

A Zeblade Vibe 3 EKG okosórában elérhetőek a szokásos mért eredmények, mint például, a lépésszámláló, elégetett kalória mutatása, az alvásmonitor eredményei, illetve találunk benne pulzusmérést is. Az óráról el tudjuk indítani az EKG mérést is viszont az eredmények csak telefonos alkalmazásban lesznek visszanézhetők.*

Az óra kezdőképernyőjén az óralapok változtathatók, viszont csak digitális kijelzés elérhető.

A telefonos alkalmazás segítségével be tudjuk kapcsolni azt a funkciót, hogy ha felemeljük a kezünket, akkor automatikusan kapcsoljon be a kijelző, így nem kell semmit megnyomni, ha csak az időt néznénk meg.

Nem hiányozhat az okosórából a multisportmód sem, amivel teljesítményünket és fejlődésünket tudjuk követni. (Futás, kerékpár, Labdajátékok, Túrázás, mint sportprogram elérhető)

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az óra pontos és teljes beállításához érdemes hozzákapcsolni a telefonos alkalmazáshoz.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android és iPhone készülékre is, és Wearheart néven található meg az áruházban.

A telepítés egyszerű és gyors, a hozzáférések engedélyezésével a hívásokat és értesítéseket is átadja az órának a telefon. Ami nagyon pozitív, hogy az alkalmazás magyar nyelvű. (ugyan van egy két fordítási hiba, de ettől függetlenül teljesen érthető).

Az alkalmazásban tudjuk visszanézni az összes mért eredményt, naptárszerűen követhető a lépésszámláló, pulzusmérés és alvásmonitor eredményei percre pontosan.

Az alkalmazásból is elindítható az EKG mérés, így valós időben tudjuk követni a diagram elkészülését, majd a végén megkapjuk a teljes diagramot és a legfontosabb mérőszámokat is. Ezenkívül – igaz angolul, de ikonokkal jelölve – kapunk egy tájékoztató elemzést is a mért eredmények alapján.

Az alkalmazásban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, magasság, súly stb.), hogy a mérések még pontosabbak legyenek, de így is nagyon pontos eredmények születnek.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

A Zeblade Vibe 3 EKG Okosóra jó választás lehet azoknak, akik szeretnék egyszerűen manuálisan vagy automatikusan megmérni pulzusokat és nyomon követni egész nap, még éjszaka is. Illetve az EKG diagram készítése és elemzése is nagyon hasznos tud lenni a mindennapokban, ha otthoni körülmények között akarjuk elvégezni. Az órának nem csak az anyaghasználatán, de menürendszerben is érezni a minőséget és az odafigyelést, így nagyon ajánlott kategóriába soroljuk.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt