Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyan válassz okosórát túrázáshoz?

Smartos.hu
2019. 04. 24. 13:49:00

Ha rendszeresen túrázol, kirándulsz, vagy a szabadban jársz, jó társ lehet egy okosóra, ami nagyon jól megmutatja a teljesítményedet, útvonaladat. Ebben a cikkben segíteni fogunk egy olyan okosóra kiválasztásában, amivel még érdekesebb lesz az utad.

 

Válassz olyat, ami bírja a strapát!

 

A természetben az a szép, hogy folyton változik. Elindulsz napsütésben és tiszta sár leszel a végén. Egy megfelelő okosórával nem gond, ha esik az eső vagy épp egy bokorban mászol át. Olyat érdemes választani, ami vízálló (IP67 vagy IP68), így úszni is lehet benne. Fontos, hogy por – és ütésálló legyen. Ha ezeknek megfelel az óra, akkor hosszú távon is együtt lesz Veled.

(A kép alatt folytatódik)

 

Tudjon sokat!

 

Ha már okosóra akkor legyen okos. Legyenek benne az alapvető okos funkciók (hívás értesítés, üzenetjelzés), de ha már kiránduláshoz is használhatót szeretnénk, legyen jó arra is. A legtöbb ilyen okosórában megtalálható a lépésszámláló, kalóriaszámláló illetve a megtett táv is. Sok esetben még GPS is került az órába, így nagyon pontos útvonalat kapunk a túránk végén. Ami nem csak segít visszatalálni, de később az alkalmazásban pontosan visszanézhető merre jártunk. Milyen sebességgel mentünk, milyen magasan.

Sok óránkban elérhető, a Hőmérő, Légnyomásmérő, Magasságmérő és Iránytű funkció. Ezek a szabadban igazán hasznosak tudnak lenni, hiszen sok eszközt kiváltanak. Profi túrázóknak KÖTELEZŐ!

Ami még fontos, hogy ha nem csak gyalog túrázunk, hanem mellette még kerékpározunk vagy focizunk, vagy mást is sportolunk, akkor az óra tudja azt is mérni. Nagyon jól tud jönni, ha a kerékpározás után pontosan tudjuk mennyit mentünk és nagyon motiváló hatással is bír, hogy előző héten kevesebb volt és igen, fejlődünk.

Az adatokat, amiket mért az okosóra, a napvégén át tudjuk menteni a telefonra és így az összes kirándulásunk útvonala, eredményei megvannak.

 

Nézd meg kiránduláshoz passzoló okosóráinkat!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra