Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, melyet a “Rendben” gomb lenyomásával el tud fogadni. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

V3E EKG Automata Vérnyomásmérő Okoskarkötő Pulzusmérő Véroxigénmérő funkcióval teszt

Smartos.hu
2022. 05. 11. 11:03:54

Bemutatjuk a V3E EKG okoskarkötőt, Automata óránkénti Vérnyomásmérő, Pulzusmérő, Vércukor-monitor funkcióval. A karkötő jelzi a túl magas pulzusszámot, és éjszaka a túl alacsony Véroxigén szintet is. (Nagyon részletes alvásmonitor funkcióval).

Magyar nyelvű telefonos alkalmazással, amiből szintén indíthatók a mérések.

Rendkívül precíz új típusú szenzorokkal és kiértékeléssel, nézzük pontosabban.

 

V3E EKG Aktivításmérő csomagolása és tartozékai:

A karkötő egy lapos dobozban érkezik. A tartozékokból nincs sok most sem, de minden megvan, ami a működéshez szükséges. A karkötő töltése a szíj alatt található csatlakozóval történik. A kijelző feletti szíjat kell lehúzni hozzá, és, mint egy pendrive, USB kimenetre tudjuk dugni.

Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

Ami meglepetés volt, hogy a gyártó EKG gélt is csomagolt a karkötő mellé. Ebből minimális mennyiséget elég a bőr felületre tenni EKG mérés előtt, hogy a mérések sikeresek legyenek. Ez, egyébként sima bőr nedvesítéssel is megoldható.

 

V3E Vérnyomásmérő Okoskarkötő Külseje:

A karkötő egészen egyszerűre sikerült. Nem túl feltűnő, inkább egy visszafogott megjelenést biztosít.

A szíj szilikonból készült, kényelmes a viselete, nem izzad be alatt a csuklónk. Ami nagyon nagy előny, hogy nem csak tüske tartja egyben a szíjat, hanem normális, biztonságos igazi fém csat, így nem tudjuk elhagyni egy-egy kabát levételekor.

A kijelző 1.14 collos, állítható fényerővel, jó betekintési szöggel, szép színekkel.  Ez alatt találjuk az érintőgombot, amivel az óra menüjében tudunk haladni, de egyben ez a 2. elektróda is, ami az EKG méréshez nélkülözhetetlen. Ezt érintve tartjuk a másik kezünk ujjával a mérés során.

A V3E karkötő hátlapján találjuk a másik elektródát, ami ugye a csuklóval ér össze. Felette kaptak helyet a szenzorok. Vérnyomásmérő, Pulzusmérő, és Vér-oxigénmérő szenzor.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

V3E EKG Okoskarkötő vásárlás

 

V3E Automata Vérnyomásmérő Okoskarkötő Funkciói:

A V3E okoskarkötő már-már több, mint egy sima okoskarkötő, hiszen számos hasznos méréssel* rendelkezik. A menüben a haladás egyszerű nagyon. Rövid érintéssel tudunk lépni, míg hosszú érintéssel elindítjuk az adott funkciót.

Vérnyomásmérő, Vércukor-monitorozó:

A karkötő nagy előnye, hogy nem csak manuálisan indítható el a vérnyomásmérés, hanem automatikusan is tud mérni, minden órában. A mért eredmények pedig a magyar nyelvű telefonos alkalmazásban nézhetők vissza, percre pontosan. Manuálisan is van lehetőség elindítani a mérést. Ezt meg tudjuk tenni a karkötőtől, de a telefonos alkalmazásból is el tudjuk indítani a mérést. Figyelem! A vércukor megállapítása statisztika alapú számítási mechanizmus alapján működik, jelenleg teszt jelleggel, így nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket, nem használható semmilyen egészségügyi célra!

Pulzusmérés:

A fenti leírás teljesen igaz a pulzusmérésre is. Kiemelendő, hogy a telefonos alkalmazásban meg tudunk adni egy értéket, amit ha elér a pulzusunk, akkor jelez a karkötő rezgéssel, hogy ideje kicsit visszavenni a tempóból.

Vér-oxigénmérés:

A vér-oxigén mérése egyre gyakoribb funkció a karkötőkben. Szintén indítható manuálisan és automata módon is, ahogy a fenti funkciók. Viszont, amit eddig még nem láttunk semmilyen viselhető eszköznél, hogy éjszaka tudja jelezni a karkötő erős rezgéssel, ha túl alacsony a vér-oxigén szintünk. Ezzel a horkolási detektálható és javítható. Ez egy iszonyatosan hasznos funkció! Az adott értéket mi tudjuk megadni az alkalmazásban.

EKG:

Az EKG diagram készítéséhez mindenképp szükséges a telefonos alkalmazás, mert a kijelzőn ez nem tud érdemben megjelenni. A mérés során a két elektródának végig érintkezni kell bőrfelülettel. Ha ez nem sikerül, jelzi is a rendszer, ami szuper. A mérés végeztével láthatjuk a diagramot és alatta egy rövid kiértékelést is.

Lépésszámláló, Sportmód, Alvásmonitor:

A V3E-ben is megtalálhatóak, az alapnak tekinthető funkciók, mint a lépésszámláló, kalóriaszámláló és sportmód is. Igaz, ebből csak a futás elérhető jelenleg.

Cserébe az alvásmonitor nagyon részletesre sikerült. Már-már annyira részletes, mint egy orvosi alvásmonitor mérőeszköz elemzése. Nem csak az alvási időt mutatja, és a felébredések számát.

Hívások, SMS-ek, Értesítések jelzése:

A karkötő tudja jelezni természetesen a telefonra érkező hívásokat, SMS-eket és alkalmazások értesítéseit is, amelyeket az alkalmazásban tudunk személyre szabni.

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

V3E automata vérnyomásmérő okosóra

 

V3E EKG Karkötő Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

 

A karkötőt telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a HBAND alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil. (Nem kell a telefon Bluetooth menüben párosítani a karkötőt, csakis az alkalmazáson belül)

Miután megfelelően összekapcsoltuk, azután fog a karkötőn az aktuális idő és dátum frissülni. Az alkalmazás felülete magyarosított, így könnyen érthető és kezelhető.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket. (Adjunk meg minden engedélyt az alkalmazásnak, hogy frissülni tudjanak az adatok a háttérben is)

Érdemes bekapcsolni a BP Private módot, aminél be tudjuk állítani az átlagos Vérnyomás értékünket. Ezután indul egy kalibrációs folyamat pár nap alatt.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban az Automata Vérnyomásmérést Pulzusmérést és beállítani a küszöbértékeket, a Magas Pulzus, illetve alacsony Véroxigén jelzéshez.

Itt találjuk a korábban említett óralapokat is, amelyek közül a számunkra megfelelőt ki tudjuk választani.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

 

A V3E tudását nehéz röviden összefoglalni, mert több, mint elég mérést találunk benne, még hozzá, kalibrálást követően, elég precízen. Két olyan funkcióval is találkoztunk benne, amit máshol még nem láttunk. A gyártó odafigyelt a minőségi kivitelezésre, gondolt az EKG gélre, és arra is, hogy magyarosított legyen a telefonos alkalmazás.

Akinek fontos, a rendszeres, automata mérés. Az EKG diagram készítése, azoknak nagyon ajánlott a V3E Okoskarkötő.

 

Ha tetszett a karkötő, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, V3E EKG Automata Vérnyomásmérő Pulzusmérő Okoskarkötőt, 1 év gyári garanciával.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okoskarkötő teszt