Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

T1 EKG Okoskarkötő Lázmérővel, Vérnyomásmérővel és Pulzusmérővel teszt

Smartos.hu
2020. 10. 13. 12:03:20

Az egyik legkomplexebb karkötőnket teszteltük le. Ez a T1 EKG Okoskarkötő.

Nem véletlen, hogy már nagyon népszerű nálunk, hiszen a legtöbb jelenleg elérhető funkciót tudja, automata mérésekre is képes és az alkalmazása magyar nyelvű. Megtaláljuk benne a testhőmérőt, az automata vérnyomásmérőt, pulzusmérőt és véroxigén-mérőt, valamint EKG diagram készítésre is van lehetőség. Mindezt egy nagyon szolid, de nagy kijelzős okoskarkötő formájában.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

A csomagolás már – már megszokott minimalista, egyszerű fehér doboz és benne a karkötő, szépen elhelyezve. És már a tartozékok listája is elég minimalista, hiszen csak a T1 okoskarkötő mellett, csak egy használati utasítást találunk. Egyre jobban terjed el a karkötők köreiben, hogy a töltőkábel helyett, már a szíj alá van beépítve a töltőérintkező. Ez előnyös, hiszen nem kell még egy típusú töltőt vinni magunkkal, hanem csak az érintőgomb alatti szíjat, lehúzzuk, és az alatta lévő kis érintkezős részt, az USB aljzatba helyezzük, és el is kezdődik a töltés. Szerencsére itt is gondolt a gyártó, hogy ne kopjon ki a szíj a töltésektől, így egy kis erősített műanyag keretbe tette az érintkezőket, így hosszú ideig bírja a fel-le húzást.

A töltési idő 1,5-2 óra, ezután használattól függően, elég hetente egyszer tölteni.

 

Külső:

A T1 Okoskarkötő egy viszonylag nagy, 1.3” –os IPS, kijelzővel lett szerelve, ami igazán szépre sikerült. Elég nagyméretű ahhoz, hogy messziről is lássuk, de elég keskeny ahhoz, hogy még kényelmes legyen vékonyabb csuklón is. Nagyon szépen dolgozták ki a kijelző körülötti keretet is, hiszen egybemosódik a kijelzővel, így az egész előlap letisztult formájú. Ami még egy plusz, hogy manuálisan a fényerőt is tudjuk állítani.

A kijelző alatt kapott helyet, a nagyméretű érintőgomb is, amivel a menüben tudunk haladni, vagy elindítani az adott funkciót.

Az óra hátlapja tele van szenzorokkal. Látunk kettő nagyméretű elektródát az EKG diagram készítéshez, és látunk egy szenzorcsaládot, amelyek a vérnyomásmérést, pulzusmérést, véroxigénmérést végzik el. De találunk itt egy infrás lázmérő szenzort is, ami a testhőmérsékletünket hivatott mérni.

A szíj szilikonból készült, kicsit elsőre szélesnek tűnik, de viselés közben rájövünk, hogy miért. Mivel a karkötő 19mm széles, így ha nyomkodjuk, akkor tudna mozogni jobbra-balra, így egy szélesebb szíjjal stabilabb tud maradni a karkötő. Valamint gondoskodik arról, hogy a szenzorok folyamatosan érintkezzenek a bőrrel, így tud megvalósulni az automata vérnyomásmérés is. Szerencsére csatos kivitelű a szíj, így nem is fog kikapcsolódni kabát vagy más hosszú ujjú ruha fel vagy levételekor.

A cikk alján található videóban pontosan be is mutatjuk.

 

Funkciók:

A T1 Okoskarkötőben sok olyan már megszokott funkciót megtalálunk, mint a lépésszámláló, elégetett kalória számláló, alvásmonitor, hívások – üzenetek értesítése.

De ez egy átlagos okoskarkötőben is elérhető. A nagy különbség, hogy a T1 Okoskarkötő fel van szerelve vérnyomásmérővel, pulzusmérővel, véroxigénmérővel és testhőmérővel is. Ezeket a méréseket akár manuálisan is el tudjuk indítani a karkötőről vagy a telefonról, de be tudjuk állítani, hogy automatikusan minden egész órában mérje meg ezeket az értékeket. Az eredmények a karkötő kijelzőjén is megjelennek, de a telefonos alkalmazásban visszamenőleg naptárszerűen, hónapokkal is, percre pontosan meg tudjuk nézni őket. A mérések a kalibrálást követően elég pontosak, jól követhetőek az egész napi mozgások, de tudni kell, hogy a T1 karkötő, nem gyógyászati segédeszköz.

Az EKG diagram elkészítéséhez érdemes a telefonos alkalmazást használni, mert a diagram ott jól látható a nagyobb kijelzőn.

A karkötő használható ébresztőóraként is. Ilyenkor egy rezgéssel jelzi, hogy itt az idő.

A cikk alján található videóban pontosan be is mutatjuk a méréseket.

 

T1 EKG Vízálló Vérnyomásmérő Okoskarkötő

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Nagyon ajánlott az okoskarkötőt a telefonunkhoz kapcsolni, mert így tudja a karkötő a hívásokat és üzeneteket jelezni, illetve a mérési eredmények, így tudnak átkerülni a telefonra és tudjuk bármikor visszanézni őket. Android vagy iPhone telefonra is ingyenesen letölthető az alkalmazásboltból a Wearfit 2.0 alkalmazás, ami gyors telepítés után már használható is. Nem muszáj regisztrálni, az Átugrás gombra nyomva már nem is kínálja fel.

Ami nagyon-nagyon pozitív, hogy az alkalmazás magyar nyelvű! Emiatt bármilyen korosztálynak tudjuk ajánlani a karkötőt, hiszen a kezelése nem lesz problémás.

Amikor a karkötőt csatlakoztatjuk, figyelni kell arra, hogy a telefon saját Bluetooth menüjében NE legyen párosítva a T1 karkötő, csak a Wearfit 2.0 alkalmazásban legyen kapcsolódva. Ha párosítja magától a telefon, akkor törölni kell a telefon saját Bluetooth menüjében. Ilyenkor frissül a dátum és idő is a karkötőn.

Az alkalmazás nagyon logikus felépítésű. Egyszeri beállítások és személyre szabás után már csak az eredményeket kell követni.

A cikk alján található videóban pontosan be is mutatjuk a méréseket és beállításokat.

 

Összegzés:

A T1 Okoskarkötő egy jól összerakott, nagytudású vízálló Okoskarkötő, ami gondoskodik a folyamatos ellenőrzésről. Nagyon hasznos tud lenni, az automata vérnyomásmérés és pulzusmérés, illetve az, hogy akár telefonról is tudjuk indítani a manuális mérést. Az EKG diagram készítése már csak hab a tortán. A mérések meglepően jók a kalibrálást követően és az alkalmazás magyar nyelvűsége megint egy nagy plusz pont. Jól és egyszerűen használható a karkötő menüje is és tényleg szép a kijelzője is. Ami kicsit hiányzik, az a sportmódok, de nem vészes a hiánya, ez nagyon felhasználásfüggő. Összeségében egy minőségi, mutatós Okoskarkötő.

 

Ha tetszett az okoskarkötő, ide kattintva tudod megrendelni az eredeti T1 Okoskarkötőt az oldalunkon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okoskarkötő teszt