Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

ST14 Okosóra Automata vérnyomásmérővel és pulzusmérővel Elegáns formában teszt

Smartos.hu
2020. 02. 07. 11:41:00

Az ST14 okosórában olyan funkciók vannak, ami kevés okosórában elérhető jelenleg. A vérnyomásmérés és pulzusmérés nem csak manuálisan indítható el óráról vagy telefonról, hanem beállítható az automata mérés is. Ilyenkor fél óránként automatikusan megméri az értékeket az óra, mely az alkalmazásban követhető. Ezenkívül be tudjuk állítani, hogy bizonyos pulzusszám felett az óra jelezzen nekünk. Mindez egy letisztult, elegáns külsőbe zárva.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

Szolid, fehér dobozban érkezik az ST14 Okosóra, tartozékként csak egy mágneses töltőkábelt kapunk, mellyel kb. 2-2.5 óra alatt tölthető fel 0-100%-ra. A töltést elég 4-5 naponta elvégezni.

 

 

Külső:

Az óra kinézete nagyon megnyerő, teljesen letisztul, nincs rajta fizikai gomb sem. A hátlapon találjuk a vérnyomásmérő és pulzusmérő szenzort, felette pedig a töltő érintkezőket. Ha van fólia az érintkezőn, a pontos mérés érdekében érdemes eltávolítani.

A szíj sajnos házilag nem cserélhető, de órásnál egyszerűen. Igazából nincs is rá szükség, mert nagyon finomszövésű fekete fémszíjjal érkezik az óra. Nagyon szépen felveszi a csuklónk formáját, csattal egyszerűen beállítható a szíj hossza.

Az óra kijelzője szép nagyra sikerült, és az IPS panelt, egy edzett üveg lap védi a külső hatásoktól. A fényerővel nincs probléma, még állítható is. Erős napos időben a tükröződés lehet bajos, de pár napos nyomkodás után ez javul, az ujjlenyomatoknak „hála”.

Az óra kezelése a kijelző alatti érintőgombbal történik, rövid érintéssel a menüben tudunk lépkedni, hosszan tartással az adott funkciót indítjuk el vagy nyugtázunk. A bekapcsolás is eszerint zajlik.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

Funkciók:

Az óra menüjében történő lépkedés folyamatos, és gyors. Az óra kezdőlapján tudunk választani óralapokat is, különböző megjelenésekkel, azokon különböző fontos adatokkal.

A menüben haladva megtaláljuk a lépésszámlálót (megtett táv és kalóriaszámlálót is), az alvásmonitor eredményeit, a pulzusmérés és vérnyomásmérés azonnal indul is, ahogy az adott funkcióra érünk, láthatjuk a telefonról érkező értesítéseket is. (Gmail, Facebook, Hívások, Üzenetek, Viber stb.)

A beállításokban be tudunk nagyon sok minden állítani, de a legtöbbjüket kényelmi szempontból gyorsabb a telefonos alkalmazásból állítani.

Találunk az órában különböző, szokásos sportmódokat, amelyek mérik és értékelik a teljesítményünket. Pl.: Kültéri- beltéri futás, séta, túrázás, kerékpározás, de találunk nem megszokott sportágakat is: evezőgép, lépcsőzőgép, elliptikus tréner.

Az automatikus pulzus és vérnyomásmérés is beállítható az órán.

Ezenkívül a gyártó a hölgyekre is gondolt – hiszen az óra méretei lehetőséget adnak, hogy női csuklón is jó legyen a megjelenése – így került bele menstruációs és terhességi naptár is. De ezt csak az alkalmazásban lehet személyre szabni.

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az ST14 Okosórát lehet használni telefonos alkalmazás nélkül is, de ha megoldható érdemes csatlakoztatni az Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető, H Band nevezetű alkalmazáshoz. (A telefon Bluetooth menüben ne legyen párosítva az eszköz.)

Az alkalmazás könnyen átlátható, logikus a felépítése, minden fontos infót és mérést a főképernyőn egyből látunk. Tudunk innen indítani vérnyomás és pulzusmérést is.

Az összes adat, mért eredmény pedig megjelenik az alkalmazásban és naptárszerűen egyszerűen visszanézhető. Az alkalmazás átlagolja és megadja a maximum és minimum értékeket is.

A beállításokat elég egyszer megadni, onnantól már nem szükséges vele foglalkozni, ebben segít a lenti videó. Itt tudjuk beállítani az automata vérnyomásmérést és pulzusmérést, illetve beállítható az a pulzusérték, ami felett jelezzen az óra.

Érdemes megadni telepítéskor a személyes infókat, mint magasság, súly, bőrtípus stb., hogy a mérések még pontosabbak legyenek. A BP Private módban be tudjuk állítani az átlagos vérnyomásértéket is, ezzel segítve a gyors és pontos méréseket.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

Az ST14 Okosóra nagyon jó választás sokunknak. Letisztult, elegáns megjelenése nagyon meggyőző, a minőségi anyagok szintén. A tudása nagyon nagy és hasznos, jól tud jönni, hogy nem felejtjük el a méréseket és azonnal rögzíti is alkalmazás az újabb mérések eredményeit, így elég csak ránézni és mindent tisztán látunk. De persze manuálisan is indíthatók a mérések.

 

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt