Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Q26 Pro Vérnyomásmérő Okosóra Testhőmérővel, Pulzusmérővel Nagy Kijelzővel IP68 teszt

Smartos.hu
2021. 10. 27. 09:14:57

A népszerű Q9 Pro utódjaként érkezett a Q26 Pro Vérnyomásmérő Okosóra, nagy érintőkijelzővel, állítható fényerővel, és rengeteg sportmóddal, mindez egy masszív, mégis kompakt fém házban. Lássuk miben fejlődött.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

A Q26 Pro okosóra doboza eltér a szokásos fehér doboztól. Feliratozott minden oldala, és elegáns a megjelenése. Tudjuk, hogy a doboz nem a legfontosabb része a terméknek, de mégis sokat elárul az óráról is. Ha ilyen típusú dobozban érkezik óra, a tapasztalatok alapján kiemelkedő minőségű, nem gagyi.

A dobozban találjuk a fekete szilikon szíjat, külön csomagolva az órától, így már tudjuk is hogy cserélhető szíjat kapunk. Emellett még egy töltődokkoló is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. Ezután 6-7 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

q26 Pro okosóra elegáns sportos teszt

Külső:

Az óra méretei kicsit megtévesztők. Ugyan 1.7 collos az érintőkijelző, az óra mégsem nagy. És ez egy jó hír, hiszen kompakt méretű az óra, mégis nagy kijelzőn tudjuk nézni a mért eredményeket. Ezt úgy érték el, hogy az előlapot szinte teljesen kitölti a kijelző, minimális káva van csak a széleken. A kijelzőt pedig edzett üveg védi a külső sérülésektől.

Az óra háza fémből készült, nagyon finom fogású, jobb oldalt a házat csak a bekapcsoló gomb töri meg. Az finom mozog, jól érzékel.

A hátlap erős műanyagból készült, középen találjuk a szenzorokat, amivel működik a vérnyomásmérő, pulzusmérő, vér-oxigénmérő funkció. És itt találjuk, a testhőmérő fém lapocskát is. Az egész szenzor nagyon laposra sikerült, nem olyan íves vagy kiálló, mint más óráknál, így jobban is fekszik a csuklóra az óra.

A szenzorsziget alatt találjuk a töltőérintkezőket. Az óra IP68 vízállóságot is kapott, 30 méteres mélységig.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

Q26 Pro vérnyomásmérő okosóra

 

Funkciók:

 

Az óra kezelése nagyon egyszerű ez köszönhető a teljes érintőképernyőnek, és a logikus menü felépítésnek. Nincs felesleges cifraság a menüben, letisztult teljesen.

Az óra lapok száma az órán minimális, de a telefonos alkalmazásban találunk elég sokat, analóg és digitális kijelzéssel, de akár saját fotót is be tudunk állítani háttérnek.

A fő mérési funkciók az órán a Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Hőmérséklet mérés, Lépésszámláló, Alvásmonitor.

A mért eredmények az óra kijelzőjén is megjelennek, de a telefonos alkalmazásban könnyen követhetők, hónapokkal visszamenőleg is. A mérések gyorsak, és a telefonos kalibrálást követően elég pontosak is.

Találunk az órában még Stoppert, Időzítőt, Ébresztőóra, Elemlámpa funkciót is. És persze mutatja az Időjárást is.

Nem maradhatott ki a Hívások, SMS-ek, Telefonos alkalmazások értesítéseinek jelzése sem. A hívásokat el is tudjuk utasítani az óráról.

Az óra nagy előnye a rengeteg sportmód, amelyek közül mindenki megtalálja a neki tetszőt.

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a GloryFit alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat.

Ami egy remek kiegészítő funkció, hogy a méréseket a telefonról is el tudjuk indítani, így nem szükséges még az órához sem nyúlni. Nyilván embere válogatja, ki melyiket szereti jobban, de legalább a lehetősége megvan.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban a folyamatos Pulzusmérést, és a Testhőmérést is. A második esetében riasztani is tud, ha átlépjük a beállítható határt.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

 

Összegzés:

Mindent tud, amit a gyártó ígér, és nem is rosszul. A mérések reálisak, az óra kezelése nagyon egyszerű és logikus. Az alkalmazással jól működik együtt. Az egész órán érződik, hogy nem egy gagyi darab, hanem jól átgondolt, és jól összeszerelt. A kijelző nagyon tetszett, az egész óra egyszerűen egyben van. Személy szerint még tettem volna bele több funkciót, például EKG-t, már csak azért is, hogy megtapasztaljuk, milyen, amikor egy óra tökéletes. De így a mostani tudással is 95%-ban mindenki számára ajánlott.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, Q26 Pro Vérnyomásmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt