Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

P29 Okosóra Hőmérővel Vérnyomásmérővel teszt

Smartos.hu
2020. 09. 29. 07:58:07

Az idei év úgy tűnik, rányomja a nyomát az okosórákra is. Az év első felében jelentek meg a piacon, a most aktuális és gyakran használt testhőmérővel szerelt okosórák. A mérési elv óránként változik, valamelyik infra alapon mér, valamelyik szenzorral.

A P29 Okosórában lázmérő funkción kívül természetesen megtaláljuk benne a szokásos pulzusmérő – vérnyomásmérő szenzort, illetve a lépésszámlálót és alvásmonitort is.

A teljesség kedvéért fel van szerelve véroxigénmérővel is, valamint sportolás mérésére is alkalmas, míg a kényelem érdekében a telefonos értesítéseket is jelzi.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:

Az óra doboza teljesen megszokott, egyszerű visszafogott, a plexi lap alatt találjuk, a P29 Okosórát, alatta pedig a mágneses töltőkábelt. A kábel egyik fele felpattan az óra hátlapjára, míg az USB része számítógépről, power bankról, vagy adapterről veszi az áramot. A töltésre nem kell sok időt felhasználni, csupán 1,5-2 órát vesz igénybe a 0-100%-ra töltés. Az okosóra üzemideje használattól függően 3-6 nap.

 

Külső:

A P29 Okosóra a szögletes óra vonalat képviseli. Az 1.3 collos IPS kijelző szinte teljesen lefedi az előlapot, és ami nagyon hasznos, hogy a fényerő állítható rajta. A menüben való lépkedés nem gombbal történik, hanem a teljes érintőképernyővel. Ennek ellenére van egy fizikai gomb is rajta, amivel a kijelzőt vagy az órát tudjuk ki vagy bekapcsolni. Természetesen ebben az okosórában is elérhető „ránézek az órára és automatikusan bekapcsol a kijelzője” funkció.

Az óra hátlapján találjuk az óra többi fontos részét. Középen kapott helyet a vérnyomásmérésre, pulzusmérésre és véroxigénmérésre fejlesztett szenzor. Felette a töltési érintkezőpontokat találjuk. Alatta pedig a testhőmérőt.

A P29 Okosóra IP68 vízállósággal rendelkezik, így használható úszáshoz is hideg vízben.

A kényelmes viseletet a szilikon szíj garantálja, ami az egyik legfinomabb, amit valaha fogtunk. De ha valaki szeretné hagyományos óraszíjat is rá lehet tenni.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

P29 Okosóra hőmérővel vérnyomásmérővel

 

Funkciók:

Egyből a főképernyővel kezdenék. A gyári óralap – persze nagyon szubjektív ilyet írni, de nagyon tetszik – sok adatot találunk rajta, mégis elég nagy az idő kijelzése. De természetesen tudunk a több előre telepített óralapból is választani. Találunk digitális és analóg óra kijelzést is.

Ahogy feljebb említettem, a funkció között az érintőképernyővel tudunk lépkedni. Itt találjuk meg a lépésszámlálót, alvásmonitor eredményeit, a pulzusmérést, vérnyomásmérést, véroxigénszint mérését is. A pulzusmérés tud automatikusan is működni, tehát bizonyos időközönként (állítható) automatikusan megméri a szintet, sajnos egyelőre a vérnyomásmérés csak manuálisan indítható el. Az eredmények az óra kijelzőjén is megjelennek, de összekötve a telefonos alkalmazással, hónapokkal visszamenőleg is percre pontosan vissza tudjuk nézni a mérési eredményeket.

Ha már hőmérős okosóra, akkor tudni kell, hogy a mérés másodpercek alatt megvan, automatikusan, és szintén követhető a telefonos alkalmazásban.

Találunk a P29 Okosórában még Időjárás funkciót is, ami a telefon segítségével jeleníti meg az időjárást.

Ne feledkezzünk meg a beépített Sportmódokról sem, hiszen remekül használható sportolás mellett az óra. Találunk benne mérést futáshoz, sétához, kerékpározáshoz, túrázáshoz. Ezek segítik még jobban fejleszteni a teljesítményünket.

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a Funkeep alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil, jól átlátható.

Az alkalmazásban érdemes a személyes adatokat még az elején megadni, hogy a mérések még pontosabbak legyenek. Érdemes a beállításokat a lenti videó segítségével megtenni, hiszen be tudunk állítani különböző emlékeztetőket, célokat is, hogy egészségesebben éljünk. Például: Mozgásra ösztönző funkció jelzi, hogy sokat ültünk, mozogjunk egy-két percet, hogy a vérkeringésünk beinduljon. Vagy például, ha valaki sokkal több vizet szeretne inni, de mindig elfelejti, be tudja állítani, hogy rendszeresen jelezze neki ezt az okosóra.

A vérnyomásmérő, pulzusmérő vagy véroxigénmérő, illetve a hőmérő eredményeit az alkalmazásban naptárszerűen tudjuk követni illetve különböző statisztikákat is kapunk. Ami nagyon hasznos, hogy a méréseket nem csak az óráról tudjuk elindítani, hanem a telefonos alkalmazásról is, ami nagyon kényelmes tud lenni.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

Voltak már törekvések a lázmérő átültetésére az okosórákba, de végre ez megvalósult. A P29 Okosóra minden jelenleg lehetséges mérési funkcióval el van látva, ami telefon nélkül használható. A kijelző elég nagy, és jól látható, így kényelmesen használható az érintőkijelzővel. A viselete kényelmes, egyedül a szíj bekapcsolása igényel 1-2 felvételnyi megszokást.

Az alkalmazással remekül működik együtt az óra, és mindkettő nagyon letisztult felületű, így nem zavaró, hogy angol nyelvű, hiszen az ikonok beszédesek nagyon. A mérések elég pontosak és gyorsak, kiemelendő, hogy elindíthatók a telefonról is.

Összegezve az órát azoknak ajánljuk, akik szeretnék nyomon követni a napi mozgásukat, alvásukat, és mellette a testi jeleiket is mérni szeretnék. Igazából a P29 egy megszokott, jól használható vérnyomásmérős okosóra, a fő pluszt a testhőmérséklet mérése jelenti.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti P29 Hőmérős Vérnyomásmérő Okosórát.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt