Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, melyet a “Rendben” gomb lenyomásával el tud fogadni. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

P1 PLUS EKG Automata Vérnyomásmérő Okoskarkötő Pulzusmérő Véroxigénmérő funkcióval teszt

Smartos.hu
2023. 03. 02. 16:28:24

Bemutatjuk a P1 Plus okoskarkötőt, Automata óránkénti Vérnyomásmérő, Pulzusmérő, Légzésszám-mérő, Testhőmérő funkcióval. A karkötő jelzi a túl magas pulzusszámot, illetve a magas testhőmérsékletet is. EKG diagram készítése 4 elektródával és rövid Mesterséges Intelligencia kiértékeléssel.

A P1 Plus kezelése rendkívül egyszerű, és a telefonos alkalmazás is magyar nyelvű, így nyelvtudás nélkül is könnyen használható.

 

P1 Plus EKG Aktivításmérő csomagolása és tartozékai:

A karkötő egy lapos dobozban érkezik. A tartozékokból nincs sok most sem, de minden megvan, ami a működéshez szükséges. A karkötő töltése a szíj alatt található csatlakozóval történik. A kijelző alatti  szíjat kell lehúzni hozzá, és, mint egy pendrive, USB kimenetre tudjuk dugni.

Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

P1 Plus EKG Okoskarkötő vásárási teszt

 

P1 Plus Vérnyomásmérő Okoskarkötő Külseje:

A karkötő egészen egyszerűre sikerült. Nem túl feltűnő, inkább egy visszafogott megjelenést biztosít.

A szíj szilikonból készült, kényelmes a viselete, nem izzad be alatt a csuklónk. Ami nagyon nagy előny, hogy nem csak tüske tartja egyben a szíjat, hanem normális, biztonságos igazi fém csat, így nem tudjuk elhagyni egy-egy kabát levételekor.

A karkötő háza kissé íves, így sokkal jobban fel tud feküdni a csuklónkra, nem áll el a széleken.

A kijelző 0.96 collos, állítható fényerővel, jó betekintési szöggel, szép színekkel.  Ez alatt találjuk az érintőgombot, amivel az óra menüjében tudunk haladni, és egyben ez a 4. elektróda is, ami az EKG méréshez nélkülözhetetlen. Ezt érintve tartjuk a másik kezünk ujjával a mérés során.

A P1 PLus karkötő hátlapján találjuk a többi elektródát, ami ugye a csuklóval ér össze. Felette kaptak helyet a szenzorok. Vérnyomásmérő, Pulzusmérő, Teshőmérő és Vér-oxigénmérő szenzor.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

Automata Vérnyomásmérő Okoskarkötő 24 órás

 

P1 Plus Automata Vérnyomásmérő Okoskarkötő Funkciói:

A P1 Plus már-már több, mint egy sima okoskarkötő, hiszen számos hasznos méréssel rendelkezik. Mindenki számára egyszerű a használata. Rövid érintéssel tudunk lépni a menüben, míg hosszú érintéssel elindítjuk az adott funkciót. Az automata mérések 10-20-30-40-50-60 percenkénti gyakorisággal tudnak működni.*

Vérnyomásmérő:

A karkötő nagy előnye, hogy nem csak manuálisan indítható el a vérnyomásmérés, hanem automatikusan is tud mérni, minden órában. A mért eredmények pedig a magyar nyelvű telefonos alkalmazásban nézhetők vissza, percre pontosan. Manuálisan is van lehetőség elindítani a mérést.

Pulzusmérés:

A fenti leírás teljesen igaz a pulzusmérésre is. Kiemelendő, hogy a telefonos alkalmazásban meg tudunk adni egy értéket, amit ha elér a pulzusunk, akkor jelez a karkötő rezgéssel, hogy ideje kicsit visszavenni a tempóból.

Vér-oxigénmérés:

A vér-oxigén mérése egyre gyakoribb funkció a karkötőkben. Szintén indítható manuálisan és automata módon is, ahogy a fenti funkciók.

EKG:

Az EKG diagram készítéséhez mindenképp szükséges a telefonos alkalmazás, mert a kijelzőn ez nem tud érdemben megjelenni. A mérés során a négy elektródának végig érintkezni kell bőrfelülettel. Ha ez nem sikerül, jelzi is a rendszer, ami szuper. A mérés végeztével láthatjuk a diagramot és alatta egy rövid kiértékelést is.

Testhőmérő funkció:

A karkötő segítségével manuális vagy automata módon tudjuk a testhőmérsékletünket is folyamatosan monitorozni. Ahogy a pulzusmérés esetén, itt elérhető a riasztás funkció, ha az általunk megadott értéket meghaladja a hőmérsékletünk.

Légzésszám mérése:

Hasonlóan a fenti funkciókhoz a P1 Plus karkötő méri a légzésszámunkat is. Ez azt jelenti, hogy 1 perc alatt hányszor veszünk levegőt.

Lépésszámláló, Sportmód, Alvásmonitor:

A P1 Plus-ban is megtalálhatóak, az alapnak tekinthető funkciók, mint a lépésszámláló, kalóriaszámláló és sportmód is. Igaz utóbbiból csak a futás/ kerékpározás / testedzés elérhető jelenleg.

Hívások, SMS-ek, Értesítések jelzése:

A karkötő tudja jelezni a telefonra érkező hívásokat, SMS-eket és alkalmazások értesítéseit is, amelyeket az alkalmazásban tudunk személyre szabni.

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

P1 Plus EKG Karkötő Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

A karkötőt telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a Mecare  alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil. (Nem kell a telefon Bluetooth menüben párosítani a karkötőt, csakis az alkalmazáson belül)

Miután megfelelően összekapcsoltuk, azután fog a karkötőn az aktuális idő és dátum frissülni. Az alkalmazás felülete magyarosított, így könnyen érthető és kezelhető.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket. (Adjunk meg minden engedélyt az alkalmazásnak, hogy frissülni tudjanak az adatok a háttérben is)

A főoldalon a Vérnyomás menüben, tudjuk kalibrálni a vérnyomásmérést, ezt mindenképpen meg is kell tenni. Ezután indul egy kalibrációs folyamat pár nap alatt.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban az Automata Vérnyomásmérést Pulzusmérést és beállítani a küszöbértékeket, a Magas Pulzus, és Testhőmérő jelzéshez.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

A P1 Plus tudását nehéz röviden összefoglalni, mert több, mint elég mérést találunk benne, még hozzá, kalibrálást követően, elég precízen. A gyártó odafigyelt a minőségi kivitelezésre, és arra is, hogy magyarosított legyen a telefonos alkalmazás. Kiváló okoskarkötő, azoknak akik az egyszerűen használható eszközöket keresik, nagy tudással.

Akinek fontos, a rendszeres, automata mérés és az EKG diagram készítése, azoknak nagyon ajánlott a P1 Plus Okoskarkötő.

Ha tetszett a karkötő, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, P1 Plus EKG Automata Vérnyomásmérő Pulzusmérő Okoskarkötőt, 1 év gyári garanciával.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okoskarkötő teszt