Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Termékek Menü

Trendi Okosórák és Okoskarkötők a mindennapokban

Smartos.hu
2019. 04. 12. 11:16:00

Mi a különbség egy okosóra és okoskarkötő között?

Alapvetően kettő különböző típust különböztetünk a viselhető okoseszközök terén, az egyik az okosóra, a másik az okoskarkötő. Míg egy okosóra főleg kényelmi funkciót lát el és másodsorban fitnesz eszköz, addig egy okoskarkötő pedig inkább egy sport- mérőeszköz és másodsorban kényelmi funkciókat lát el, úgy, mint hívások és üzenetek jelzése. Vannak olyan okoskarkötők vagy okosórák, amelyek különböző sportmódhoz használhatóak. Legyen szó foci, úszás, futás vagy kerékpározás. Ezenkívül pedig vannak az okosórák, amelyek pedig teljesen önálló eszközként funkcionálnak, mert SIM kártyát lehet belehelyezni és így tudunk telefonálni, üzenetet küldeni.

Miért hasznos a mindennapokban egy okoskarkötő?

Azonkívül, hogy egy okosóra motiválni tud a mozgásban, mert számszerűsíti a teljesítményünket, még arra is ösztönöz, hogy gyakran álljunk fel a székből és mozogjunk kicsit. Tehát nem csak edzés közben tudnak hasznosak lenni, hanem az egész napi rutint sokkal egészségesebbé tudják tenni.

Az egyik legjobb dolog az okoskarkötőkben, hogy beállítható olyan funkció, hogy minden órában automatikusan megmérje a vérnyomásunkat, pulzusunkat. Sőt valamelyik folyamatosan egész nap is tudja mérni a pulzusunkat. Így sokkal jobban rálátunk az egészségi állapotunkra. A napi mozgásunkat is figyelemmel kíséri, hiszen senki nem számolja egész nap hány lépést tesz meg, hány kalóriát éget el, de ez a kis viselhető okosóra, folyamatosan számol. Ezek az eredmények elmentésre kerülnek és összehasonlíthatóvá válnak az előző napokkal, hetekkel.

Milyen alapvető funkciók érhetőek el egy átlagos okosórában?

Lépésszámláló, megtett táv, elégetett kalória, pulzusmérés, vérnyomásmérés, hívások jelzése.

 

A Jazzy Rádióban hallható riportot itt tudjátok visszahallgatni:

Ha mindez tetszett, akkor még itt olvashat okosórákról vagy okoskarkötőkről.

Ha pedig úgy döntött, megnézi milyenek, ezek az okosórák vagy okoskarkötők, itt szedtük listába őket: Kattints ide!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra okoskarkötő
Garancia