Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Okosórák és Okoskarkötők beépített Hőmérővel

Smartos.hu
2020. 07. 13. 14:34:00

A 2020-as év egy teljesen új mégis, logikus funkcióval bővítette az új gyártású okosórákat és okoskarkötőket. Érdekes módon, már 2019-es év vége felé is jelezte a gyártó felénk, hogy ilyen irányú tervek készülnek, de mégis 2020 majdnem közepéig kellett várni, hogy a testhőmérséklet mérése bekerüljön az új okosórák funkciói közé.

Ez az új funkció olyan - kiegészítő funkció - mint a légzéssegítő funkció, például ennél a modellnél. A fő irány még mindig a pulzusmérés és vérnyomásmérés, véroxigén szint mérése az okosórákkal vagy okoskarkötőkkel. Az ember nem gyakran figyeli a saját hőmérsékletét, főleg csak akkor ha érzi rosszul van, gyengének érzi magát, így egyszerűen kideríthető hőemelkedésről vagy lázról van szó.

A beépített testhőmérsékletmérővel szerelt okosórák, okoskarkötők, ezt a kis igényt szeretnék kielégíteni, a megannyi tudás mellett.

 

 

Már egyre jobban terjednek el a hagyományos digitális hőmérők mellett az infrahőmérők, melyek pár másodperc alatt ki is jelzik az eredményt. Főleg azért terjedt el, mert nagyon higiénikus. Nos, az okosórák is ezt az elvet követik. A beépített infraszenzor felméri a testhőmérsékletet pár másodperc alatt és utána folyamatosan frissítve magát jelzi ki a testhőmérsékletünket. Így egyszerűen és gyorsan tudhatjuk meg, hogy lázasak vagyunk-e.

Természetesen a legpontosabb eredmények érdekében jobb, ha a homlokunkhoz irányítjuk az okosórák hátlapját, minthogy a csuklónkon mérjük, és pont emiatt érdemes figyelembe venni azt, hogy testhőmérséklet mérése okosórával egy kiegészítő funkció. Hiszen kevés ember rohangál lázmérővel a táskájában, de ha szükség van rá, akkor bizony hasznos tud lenni.

Viszont azt jó látni, hogy egyre több hasznos funkció is kerül az okosórákba, így most már a vérnyomásmérés, pulzusmérés mellett még a testhőmérsékletünket is bárhol és bármikor meg tudjuk mérni velük.

Kattints ide, és nézd meg a lázmérővel szerelt vérnyomásmérő okosóráinkat!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog okoskarkötő Okosóra