Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Okoskarkötők és okosórák az egészséges életmódhoz

Smartos.hu
2019. 02. 13. 12:09:00

Még egy indok miért rendkívül hasznos okoskarkötővel, okosórával végezni a napi rutint vagy az edzést. 

 

2018 végén megkeresett minket a TV2, egyik legnépszerűbb műsora: A több, mint testőr. A műsor fő célja az volt, hogy bemutassa, miként tudnak segíteni az egészséges életmódra törekvőknek a viselhető okoseszközök, azaz az okoskarkötők, okosórák, aktivításmérők.

Azt mindenképp tudni, kell, hogy az egészséges életmód felé haladóknak figyelniük kell a táplálkozásra és a testmozgásra is.
A Smartos viselhető okoseszközei az utóbbit támogatják.

A legtöbben azért edzünk vagy mozgunk mindennap, hogy jól nézzünk ki, és megőrizzük egészségünket. A napi rutinba viszont nehéz beilleszteni, ennek megoldására is születtek az aktivításmérők.

Egy okoskarkötő vagy okosóra is segít abban, hogy számszerűsítse napi mozgásunkat. Általában azoknak szoktuk ajánlani, akik már eldöntötték, hogy elkezdenek egy új, egészséges életmódot.
Nagyon jól tudnak jönni azok a funkciók, amelyek, ezek a kütyük tartalmaznak.


Azt mondják, naponta 8000-10000 lépést kell megtennünk, hogy meglegyen a napi mozgásminimum.
Na, már most, nagy valószínűséggel, egyikünk se számolta a lépéseit 100-nál tovább. De egy okoskarkötő úgy számolja ezt, hogy csak viseljük. Semmi extra dolgunk nincs, ezzel kapcsolatban, feltesszük a csuklónkra és ő szépen csendben számol. Számolja a megtett lépéseket, a megtett távot és az elégetett kalóriákat. Ezenkívül ott vannak az olyan funkciók, melyek a sportolást is elemezhetővé teszik.

Ilyen az okoskarkötőkben a pulzusmérés vagy vérnyomásmérés. *


Sokan elfelejtik mennyire fontos, hogy legalább óránként mozogjunk pár percet, hogy a vérkeringésünk helyreálljon. A legtöbb okoskarkötőben van olyan funkció, ami erre egy kis rezgéssel emlékeztet minket, így tudjuk, hogy most ÁLLJ, kelj fel a székből és sétálj egy percet legalább.

Az alábbi videóban Bodony Barbi-nak segítettünk megismerni a tudatos edzést segítő eszközöket.
( A joy.hu, webbeteg.hu, shape.hu oldalon is megtalálhatóak a videók)

Tetszenek az okoskarkötők és Okosórák? Olvasd el többi cikkünket is, ide kattintva.
Ha már mindent tudsz, akkor itt tudsz vásárolni okoskarkötőt és okosórát.

 

*Az okosórák kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgálnak. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszközök, nem helyettesítik a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog okoskarkötő Okosóra