Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Okoskarkötők, aktivításmérők és okosórák fő funkciói

Az aktivításmérő okoskarkötők és okosórák fő funkciói

 

Egy okoskarkötő vagy okosóra is segít abban, hogy számszerűsítse napi mozgásunkat. Általában azoknak szoktuk ajánlani, akik már eldöntötték, hogy elkezdenek egy új, egészséges életmódot.

Nagyon jól tudnak jönni azok a funkciók, amelyek, ezek a kütyük tartalmaznak. 

Alapvetően kettő fő irányt különböztetünk meg, az egyik az egészségmegőrző funkciók, a másik a kényelmet szolgáló funkciók.

Azt mondják, naponta 8000-10000 lépést kell megtennünk, hogy meglegyen a napi mozgásminimum.
Na, már most, nagy valószínűséggel, egyikünk se számolta a lépéseit 100-nál tovább. De egy okoskarkötő úgy számolja ezt, hogy csak viseljük. Semmi extra dolgunk nincs, ezzel kapcsolatban, feltesszük a csuklónkra és ő szépen csendben számol. Számolja a megtett lépéseket, a megtett távot és az elégetett kalóriákat. Ezenkívül ott vannak az olyan funkciók, melyek a sportolást is elemezhetővé teszik.

 

Ilyen az okoskarkötőkben a pulzusmérés vagy vérnyomásmérés. Persze ennek már megvan az egészségügyi funkciója is. *
Sokan elfelejtik mennyire fontos, hogy legalább óránként mozogjunk egy pár percet, hogy a vérkeringésünk helyreálljon. A legtöbb okoskarkötőben van olyan funkció, ami erre egy kis rezgéssel emlékeztet minket, így tudjuk, hogy most ÁLLJ, kelj fel a székből és sétálj egy percet legalább.

 

Pontosan meg tudod mondani mennyit alszol egy nap?
Bizonyára ki lehet számolni, de azt, hogy abból mennyi a mély alvás és hányszor ébredt fel? Azt már nehezebb számon tartani, és hát valljuk be, éjszaka nem ilyeneken gondolkodik egy ember. De az okosóra vagy okoskarkötő nem pihen, ő éjszaka is rögzíti az adatokat.
A legtöbb okosóra, karkötő vízálló, így fürdés közben sincs szükség arra, hogy levegye a kezéről.

 

 

A másik fő vonal, amiben a okosórák és okoskarkötők kiemelkedően hasznosak, azok az értesítések kezelése vagy a telefon kiváltása.


Azt mindenki érzi, hogy folyamatosan pittyeg a telefon, jön egy email, egy messenger üzenet, egy facebook értesítés vagy egy telefonhívás.

De nem mindig tudjuk ezeket megnézni, mert tele a kezünk, órán vagyunk, irodában, megbeszélésen vagy épp vezetünk. Egy okoskarkötő képes ezeket az értesítéseket jelezni és el tudjuk dönteni érdemes-e most elővenni a telefont.
Egy-egy okosóra ennél többet is tud, akár fel is tudjuk venni a hívás vagy válaszolni egy üzenetre, így akár telefon nélkül is el tudunk menni otthonról, hiszen az órában ott van minden. Egy SIM kártyás okosórával és egy SIM kártyával hívást is tudunk indítani vagy fogadni.

 

Ha érdekel a téma nézd meg a többi okoskarkötős - okosórás cikkünket, tesztünket

Ha már tudod, hogy vásárolni szeretnél, akkor a legjobb helyen jársz! Itt találod az okosóráinkat és sportkarkötőinket.

 

*Az okosórák kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgálnak. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszközök, nem helyettesítik a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog okoskarkötő Okosóra