Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 M10 EKG Vérnyomásmérő Okosóra Pulzusmérő, Bluetooth hívás funkcióval teszt

Smartos.hu
2021. 12. 02. 16:03:07

Nem is tudjuk, hol kezdjük, mert ilyen alaposan felszerelt, nagy-tudású okosórával már rég találkoztunk, főleg ebben a kategóriában. Az M10 egy nagyon megnyerő, masszív megjelenésű okosóra lett, Vérnyomásmérő, Pulzusmérő, Vér-oxigénmérő Testhőmérő és EKG funkcióval. Az EKG diagram mellé magyar nyelvű kiértékelés is tartozik, a magyar nyelvű telefonos alkalmazásban. Jelzi a túl magas pulzusszámot is, és Bluetooth hívás funkcióval is el van látva. Lássuk részletesen:

 

No.1 M10 EKG Okosóra csomagolása és tartozékai:

 

Az M10 Okosóra egy visszafogott megjelenésű dobozban érkezik, szépen kipárnázva az órát, és nagyon jól kitöltve a doboz belső terét. Az óra és a szíj külön van egymástól, így jól sejthetjük, hogy gyorscsatlakozóval van ellátva, így otthoni körülmények között is könnyen cserélhetjük más típusra vagy színre. Bár nem valószínű, hogy akarjuk. De erről a következő bekezdésben…

Emellett még egy töltőkábel is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. Ezután 5-7 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

No.1 M10 EKG Vérnyomásmérő okosóra Pulzusmérővel BT Hívás funkcióval

 

M10 Okosóra Külseje, Anyaghasználata:

 

Az óra méretei épp a határon vannak, inkább mondanám férfi okosórának ezzel a szíjjal, mint nőinek, de egy szilikon szíjjal például már egészen jól mutathat női kézen is. A gyári bőr szíj két-rétegű, így ötvözi a bőr elegáns megjelenését kívülről, míg belül szilikon, emiatt pedig nem gond neki, ha ebben sportolunk, izzadunk vagy zuhanyzunk.

Az óra háza fémből készült, méghozzá nagyon erős ötvözetből, matt megjelenéssel, ami nagyon - nagyon jól néz ki. A minőségi műanyag hátlapon találjuk a szenzort a vérnyomásméréshez, pulzusméréshez, testhőméréshez, véroxigén méréshez, és körülötte pedig az EKG-hoz szükséges elektródákat. Felettük a hangszórót, a telefonáláshoz, és balra a mikrofont. Alul pedig az érintkezőket a töltéshez.

A kijelző 1.3 inch-es IPS megjelenésű teljes érintőképernyővel és állítható fényerővel, melyet egy edzett üveglap véd a külső sérülésektől.

Az óra súlya közel 50gramm, így mondhatjuk, hogy van benne anyag.  smiley

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

M10 Vérnyomásmérő Okosóra Funkciói:

 

Az M10 Okosóra kezelése rendkívül egyszerű a teljes érintőképernyőnek hála, gyorsan tudunk haladni a menüben, és van egy gyorsmenü a legfontosabb funkciókkal.

Van pár óralap az órában, amelyek között találunk analóg és digitális megjelenést is. Jól néznek ki, különböző adatokat jelenítenek meg. A számuk sajnos kicsit kevés, de a gyártó ígérete szerint, hamarosan megjelennek újak is.

Mérések:

A Lépésszámláló, kalóriaszámláló, Megtett távolság mérése automatikusan működik. Éjszaka pedig az alvásmonitor rögzíti alvásunk minőségét.

Az óra fő funkció között megtaláljuk a Vérnyomásmérőt, Véroxigénmérőt, Testhőmérőt és Pulzusmérőt is. A pulzusmérés tud automatikusan is működni, sőt jelez is, ha átlépünk egy adott értéket, amit mi adhatunk meg. Mért eredmények az óra kijelzőjén is megjelennek, de a telefonos alkalmazásban követhetők hosszútávon.

Az egyik fő funkciója az órának, az EKG diagram készítése bárhol és bármikor. Általában az órákon nem jelenik meg a diagram a készítés során, de az M10 esetén megjelenik, és persze a teljes diagramot a telefonos alkalmazásban tudjuk visszanézni, ahol a magyar nyelvű kiértékelés is található. (Fontos, hogy a mérés során a hátlapi elektródák legyenek kissé nedvesek, és a másik kezünk segítségével érintsük meg az óra házát, ezzel zárva a kört.)

 

Sportmódok, Telefonálás, Egyéb funkciók:

A funkciók között megtaláljuk a Sportmódokat, melyet elindítva az adott sportra jellemző értékeket méri az óra. Használható: Futáshoz, Kerékpározáshoz, Túrázáshoz, Labdajátékokhoz.

Két nem gyakori funkció is került az órába, az egyik a Légzésgyakorlatok, ami segít helyesen venni a levegőt, ezzel nyugtatva magunkat, lejjebb vinni a pulzust.

A másik pedig, hogy tudunk zenéket áttölteni az órára, így telefon nélkül is tudunk zenéket lejátszani, akár edzés közben. (Ehhez az órát a töltőkábellel a számítógéphez kell csatolni és máris átmásolhatjuk a zenéket.) Egyébként tudunk az órához Bluetooth fülhallgatót is kapcsolni, amin a zenéket le tudjuk játszani.

Az óra jelzi a telefonra érkező hívásokat, üzeneteket, értesítéseket, de a hívásokat fel is tudjuk venni az órán és azon keresztül beszélni. De ha szeretnénk, akkor tudunk hívást is indítani az óráról, igaz nem névjegyzékből, hanem tárcsázóból.

 

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

No.1 M10 EKG Vérnyomásmérő okosóra Pulzusmérővel BT Hívás funkcióval  kézen

 

M10 Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

 

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a MeCare alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni, főleg mert magyar nyelvű.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket.

A vérnyomásmérés eredményei között találunk egy Vérnyomásmérés kalibrálása gombot, ott tudjuk elindítani a kalibrálást, amihez meg kell adni az átlagos értéket és ezután az óra csinál egy teszt mérést is.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban a folyamatos Pulzusmérést is és a riasztási értéket is. Be tudjuk állítani a Mozgásra ösztönző funkciót is.

Ha így össze van kapcsolva az óra és az alkalmazás minden működik, jelzi a hívásokat az óra, szinkronizálja a mérési eredményeket. Egy dolgot nem csinál csak, a Bluetooth telefonálást.

Ha azt is szeretnénk használni, akkor a telefon saját Bluetooth menüben is párosítani kell az órát. ( Ne felejtsük el az órán is engedélyezni ezt a funkciót a Gyorshívó menüben)

 

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Összegzés:

Az óra nagy tudással bír, szinte mindenkinek megfelel, aki okosórát vásárolna. Az óra nagyon szépen megmunkált, jó anyagok felhasználásával. A menürendszer gyors és átlátható. A mérések gyorsak és eléggé pontosak is, remek dolog az EKG kiértékelés is. A Bluetooth telefonálás elsőre kicsit túl lett bonyolítva, de szerencsére csak egyszer kell beállítani (kb.2 perc alatt). Óralapokból lehetne több, és a Névjegyzék is elférne az órában, hogy egyszerűbb legyen a telefonálás, de ez már csak kukacoskodás. Az alkalmazás szintén logikusan van felépítve és egyértelmű. Az M10 Okosóra nem fog csalódást okozni, az biztos.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, No.1 M10 Vízálló EKG Vérnyomásmérő Pulzusmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt