Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 L10 Automata Vérnyomásmérő Okosóra Pulzusmérővel IP68 Teszt

Az L10 okosóra számos funkciót tartalmaz, amellyel folyamatosan monitorozhatjuk testi jeleinket, figyeli Vérnyomásunkat, magas Pulzusérték esetén riaszt. De persze a szokásos Okosóra funkciók is elérhetők benne, mint a Lépésszámláló, Alvásmonitor, Hívások, Üzenetek jelzése. Az órához egy magyar nyelvű telefonos alkalmazás is tartozik. Mindez egy letisztult formájú vízálló okosórában.

 

No.1 L10 Okosóra csomagolása és tartozékai:

Az okosóra egy egyszerű dobozban érkezik. Kibontás után láthatjuk egyből a doboz teljes tartalmát. Az órán kívül összesen egy töltőkábel érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. Ezután kb. 7-10 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

 

L10 Okosóra Külseje:

Az óra meglepően letisztult kialakítású. Nincsenek felesleges vonalak, élek, mindennek megvan a helye. Az óra kijelző, ami 1.69”, szinte teljesen kitölti az előlapot. A teljes érintőkijelzőt pedig egy edzett üveglap véd a külső sérülésektől. A fényerő 12 fokozatban állítható, ami elég precíz beállítást tesz lehetővé.

Az óra háza fémből készült, nagyon szépen csiszolt, igazán jó kézben tartani. Érdekesség, hogy az óra házát nem töri meg sehol fizikai gomb. Mert egyszerűen nem tettek rá. Ami elsőre furcsa lehet óra esetén, de a teljes érintőképernyő egyszerűen helyettesíti a használatát.

Az óra hátlapja műanyagból készült, így fémérzékenyek is viselni tudják. Itt találjuk a töltési pontok és középen a szenzorokat a mérésekhez.

Az óra vastagsága egyébként nagyon el lett találva, nem túl vékony, de nem is áll el a csuklótól viselés közben, kényelmes a viselete.

A gyári szíj egy fekete szilikon szíj, ami csatos kivitelű, így biztos tartást ad. De ha valaki cserélni szeretné más színű, vagy anyagú óraszíjra, az is egyszerűen megoldható a gyorscsatlakozóknak köszönhetően.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

No.1 L10 Vérnyomásmérő, Pulzusmérő Okosóra (Automata) IP68

 

 

L10 Automata Vérnyomásmérő Okosóra Funkciói:

Ahogy fent is említettem, az órát a teljes érintőképernyővel tudjuk kezelni. Ha fentről lefelé húzzuk az ujjunkat, akkor a gyors beállításokat találjuk, ha alulról felfelé, akkor az értesítéseket érjük el.

Balra húzva a gyakori funkciókat találjuk, jobbra húzva a menübe jutunk el.

Rengeteg óralap közül tudunk választani az órán, egy részük az órán rajta van, a nagyobbik rész pedig a telefonos alkalmazásból másolható az órára nagyon egyszerűen. Digitális és analóg megjelenés is elérhető. De akár saját fénykép alapján is tudunk háttérképet készíteni.

A Lépésszámláló, kalóriaszámláló, Megtett távolság mérése automatikusan működik. Éjszaka pedig az alvásmonitor rögzíti alvásunk minőségét.

Az óra fő funkció között megtaláljuk a Vérnyomásmérőt, és Pulzusmérőt is. Mindkét mérést el tudjuk indítani manuálisan az óráról is. Mért eredmények az óra kijelzőjén is megjelennek, de a telefonos alkalmazásban követhetők hosszútávon. Az automata Vérnyomásmérő és Pulzusmérő funkciót a telefonos alkalmazásban tudjuk bekapcsolni.*

 

A funkciók között találunk sportmódokat, melyet elindítva az adott sportra jellemző értékeket méri az óra. Használható: Futáshoz, Kerékpározáshoz, Túrázáshoz, Labdajátékokhoz.

Az L10 okosóra jelzi a telefonra érkező hívásokat, SMS-eket és alkalmazás értesítéseket is.

 

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

L10 Automata Vérnyomásmérő Okosóra

 

 

L10 Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a HBand alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni, főleg mert magyar nyelvű, igaz van benne pár fordítási hiba, ami reméljük mihamarabb kijavításra kerül.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban az Automata Pulzusmérést és Riasztási értéket is. Valamint az automata Vérnyomásmérést is.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

Az L10 Okosóra azoknak lehet nagyon jó választás, akiknek naponta többször kell ellenőrizni vérnyomásukat és pulzusukat. Az óra óránkénti mérése nagyon sokat tud ebben segíteni. Az anyaghasználat az órán kiváló, a menü logikusan felépített, jól használható az érintőkijelző. Az alkalmazás jól működik együtt az órával, inkább magyarosítottnak mondanám, mint teljesen magyarnak, de ennek ellenére teljesen egyértelmű.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, No.1 L10 Automata Vérnyomásmérő Pulzusmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt