Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 G08 EKG Okosóra Automata Vérnyomásmérő, Pulzusmérő és Riasztó funkcióval teszt

Smartos.hu
2023. 02. 08. 11:31:16

Igazi, nagy-tudású okosóra, minőségi megjelenéssel, és minden olyan méréssel, amit elvárhatunk egy okosórától 2023-ban. Automata óránkénti vérnyomásmérés, pulzusmérés, testhőmérséklet mérés, éjszakai vér-oxigénmérés (és részletes alvásmonitor) és manuális 3 elektródás EKG készítése. Egyszerű kezelésű menüben, teljes érintőkijelzővel. Minden adat egy magyar nyelvű telefonos alkalmazásban tárolva. Természetesen a telefonra érkező hívásokat, üzeneteket, értesítéseket is jelezni tudja az óra.  

 

No.1 G08 Okosóra csomagolása és tartozékai:

 

A szokásos típusú dobozban érkezik az óra, külön szerelve a szíjtól, ami azt jelenti, hogy a szíj könnyen cserélhető. A gyári fekete szilikon szíj mondjuk eléggé kényelmes, de persze más szíjat is hozzá tudunk passzítani.

Emellett még egy töltőkábel dokkolóval is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. A töltő mágnesesen kapcsolódik az óra hátlapjához. Az órán kb. 6-8 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

G08 Automata Vérnyomásmérő okosóra teszt

 

G08 Okosóra Külseje, Anyaghasználata:

 

Amikor kézbe vesszük az órát egyből érezni, hogy minőségi darabról van szó. Szép illesztések, ívek és jóminőségű anyagok jellemzik, ezt érzeni is a súlyán. 53grammjával nem nehéz, de mégis pont érzeni a viseletét.

Az óra hátlapja vastag műanyagból készült, itt találjuk a szenzorokat a mérésekhez. Ami mindenképp érdekes, hogy a szenzorok sokkal nagyobbak, mint a többi óra esetén, így több fényt engednek be, ezzel pontosabb mérések tudnak születni. A szenzorsziget felett találjuk a töltő érintkezőket.

Az óra háza fémből készült, a jobb oldalon két gombot találunk, a felsővel tudjuk ki-bekapcsolni az órát, vagy rövid nyomással a kijelzőt, az alsó gombbal tudunk a főmenübe lépni.

A kijelző természetesen teljes érintőpanelt kapott, így könnyű a navigálás az órában. A kijelzőt egy edzett üveglap védi a külső sérülésektől.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

G08 Automata Vérnyomásmérő EKG okosóra szenzorok

 

Milyen funkciókkal rendelkezik a No.1 G08 Okosóra?

 

A G08 okosóra kezelése rendkívül egyszerű a teljes érintőképernyőnek hála, gyorsan tudunk haladni a menüben.

Van pár óralap az órában, amelyek között találunk analóg és digitális megjelenést is. Jól néznek ki, különböző adatokat jelenítenek meg. De a telefonos alkalmazásban jóval több óralap közül válogathatunk. Sőt készíthetünk saját fénykép alapján újat is.

Találunk az órában egy kör menüt, ahol a legfontosabb mérések és funkciók gyorsan elindíthatók. De az óra főmenüjében már minden más funkció is elérhető.

Az óra menüjében megtaláljuk a manuálisan is elindítható méréseket.* (Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Vér-oxigénmérés, Testhőmérés, EKG) Az hogy automatikusan, óránként is tudjon mérni a telefonos alkalmazásban állítható be.

A sportmódoknál találunk: Futást, Kerékpározást, Sétát, Túrázást, Lépcsőző – Elliptikus –evezőgép módot.

A többi funkciónál elérhető az Ébresztőóra, Időzítő, Stopper, Légzésgyakorlatok, a telefon kamera vezérlése.

Ami érdekes megoldás az órában, hogy az órán is be tudjuk állítani, hogy mely telefonos alkalmazásokról kapjunk értesítést az órán is. Ezt általában a telefonon szoktuk állítani, mert ott kényelmesebb, de van egy alternatíva is.

Egyébként az automata mérések is bekapcsolhatók az órán a beállítások között, viszont itt például a magas pulzus értékét, vagy alacsony vér-oxigénmérés értékét nem tudjuk állítani, így egyszerűbb és alaposabb is a telefonos alkalmazásban ezt beállítani.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

G08 Automata Vérnyomásmérő okosóra teszt EKG

 

No.1 G08 Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

 

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a Hband alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. Fontos, hogy minden engedélyt adjunk meg az alkalmazásnak. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni, főleg mert magyar nyelvű.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat, naptárszerűen visszamenőleg hónapokkal is.

A sport fülön a korábbi eredményeket is elérjük, illetve a telefon GPS-ét felhasználva még pontosabb eredményeket érhetünk el futás esetén.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket. Illetve a BP Private módnál tudjuk kalibrálni a vérnyomásunkat is.

Nagy pozitívum, hogy a méréseket az alkalmazásból is el tudjuk indítani, nem szükséges az óráról.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban az automata Vérnyomásmérést Pulzusmérést is, illetve a magas pulzusriasztást és az alacsony véroxigén riasztást is. Be tudjuk állítani a mozgásra ösztönző funkciót is.

Az EKG méréshez mindenképp szükséges az alkalmazással is a kapcsolat, mert a diagram itt tud csak megjelenni.

Ki tudjuk választani, hogy a mely értesítek jelenjenek meg az órán is. Illetve itt tudjuk beállítani a hívások jelzését is.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Összegzés:

 

Az óra különösen szépen megmunkált, jó anyagok felhasználásával. A menürendszer gyors és átlátható. A mérések gyorsak, kalibrálhatók és a nagy szenzoroknak hála, elég pontosak is. Az alkalmazás szintén logikusan van felépítve és egyértelmű. Azoknak ajánljuk, akiknek fontos a rendszeres óránkénti mérés, és magas pulzus vagy alacsony véroxigén szint riasztása.

A No.1 G08 EKG Okosóra nem fog csalódást okozni, az biztos.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, No.1 G08 EKG Automata Vérnyomásmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt