Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 E500 és E09 EKG Okosóra Automata Vérnyomásmérő, Pulzusmérő, Vércukormérő funkcióval teszt

Smartos.hu
2023. 06. 30. 17:42:55

Kivételes most kettő nagy-tudású okosórát teszteltünk le, minőségi megjelenéssel, és minden olyan méréssel, amit elvárhatunk egy okosórától 2023-ban. Automata óránkénti vérnyomásmérés, pulzusmérés, Vércukormérés, testhőmérséklet mérés, éjszakai vér-oxigénmérés (és részletes alvásmonitor) és manuális 3 elektródás EKG készítése. Egyszerű kezelésű menüben, teljes érintőkijelzővel. Minden adat egy magyar nyelvű telefonos alkalmazásban tárolva. Természetesen a telefonra érkező hívásokat, üzeneteket, értesítéseket is jelezni tudja az óra. Két óra tesztelése egyszerre nem véletlen, hiszen az E500 és az E09 szinte azonos tudással bír, csak üzemidőben különböznek és megjelenésben.

 

No.1 E09 és E500 Okosóra csomagolása és tartozékai:

A szokásos típusú dobozban érkezik az óra, külön szerelve a szíjtól, ami azt jelenti, hogy a szíj könnyen cserélhető. A gyári szíj mondjuk eléggé kényelmes, de persze más szíjat is hozzá tudunk passzítani.

Emellett még egy töltőkábel is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. A töltő mágnesesen kapcsolódik az óra hátlapjához. Az E500 esetén kb. 5  napos, míg az E09 esetén 7 napos  üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

E09 és E500 Okosóra Külseje, Anyaghasználata:

Amikor kézbe vesszük az órát egyből érezni, hogy minőségi darabról van szó. Szép illesztések, ívek és jóminőségű anyagok jellemzik.

A két óra között az igazi különbség, hogy az E500 szögletesebb kijelzővel, míg az E09 kerek kijelzővel rendelkezik. Az óra hátlapja vastag műanyagból készült, itt találjuk a szenzorokat a mérésekhez. A szenzorsziget felett találjuk a töltő érintkezőket.

Az E09 óra háza fémből készült, a jobb oldalon két gombot találunk, a felsővel tudjuk ki-bekapcsolni az órát, vagy rövid nyomással a kijelzőt, az alsó gombbal tudunk a főmenübe lépni. Az E500 esetén csak egy gomb van jobb oldalon amivel a menübe tudunk belépni, vagy hosszan nyomva kikapcsolni az órát.

A kijelző természetesen teljes érintőpanelt kapott, így könnyű a navigálás az órában. A kijelzőt egy edzett üveglap védi a külső sérülésektől.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

E500 és E09 Okosóra teszt

 

Milyen funkciókkal rendelkezik a No.1 E500 és E09 Okosóra?

Az órák kezelése rendkívül egyszerű a teljes érintőképernyőnek hála, gyorsan tudunk haladni a menüben.

Van pár óralap az órában, amelyek között találunk analóg és digitális megjelenést is. Jól néznek ki, különböző adatokat jelenítenek meg. De a telefonos alkalmazásban jóval több óralap közül válogathatunk. Sőt készíthetünk saját fénykép alapján újat is.

Találunk az órában egy kör menüt, ahol a legfontosabb mérések és funkciók gyorsan elindíthatók.

De az óra főmenüjében már minden más funkció is elérhető.

Az óra menüjében megtaláljuk a manuálisan is elindítható méréseket. (Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Vércukormérés, Vér-oxigénmérés, Testhőmérés, EKG) Az hogy automatikusan, óránként is tudjon mérni a telefonos alkalmazásban állítható be.

A sportmódoknál találunk: Futást, Kerékpározást, Sétát, Túrázást, Lépcsőző – Elliptikus –evezőgép módot.

A többi funkciónál elérhető az Ébresztőóra, Időzítő, Stopper, Légzésgyakorlatok, a telefon kamera vezérlése.

Ami érdekes megoldás az órában, hogy az órán is be tudjuk állítani, hogy mely telefonos alkalmazásokról kapjunk értesítést az órán is. Ezt általában a telefonon szoktuk állítani, mert ott kényelmesebb, de van egy alternatíva is.

Egyébként az automata mérések is bekapcsolhatók az órán a beállítások között, viszont itt például a magas pulzus értékét, vagy alacsony vér-oxigénmérés értékét nem tudjuk állítani, így egyszerűbb és alaposabb is a telefonos alkalmazásban ezt beállítani.

A vércukormérő nagyon új funkció az okosórák körében, így odafigyeléssel használható. A mérés során nincs szükség szúrásra, hanem a szenzor méri az értéket. Fontos tudni, hogy így a mért eredmények nem tökéletesen pontosak, a valóságtól el tudnak térni, kb. 80%-os pontossággal bírnak, így cukorbetegeknek nem ajánljuk! Megelőzés és nagyobb eltérések felismerésére használható.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Automata vérnyomásmérő Okosóra teszt

 

 

No.1 E500 és E09 Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a Hband alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. Fontos, hogy minden engedélyt adjunk meg az alkalmazásnak. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni, főleg mert magyar nyelvű.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat, naptárszerűen visszamenőleg hónapokkal is.

A sport fülön a korábbi eredményeket is elérjük, illetve a telefon GPS-ét felhasználva még pontosabb eredményeket érhetünk el futás esetén.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket. Illetve a BP Private módnál tudjuk kalibrálni a vérnyomásunkat is.

Nagy pozitívum, hogy a méréseket az alkalmazásból is el tudjuk indítani, nem szükséges az óráról.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban az automata Vérnyomásmérést, Vércukormérés,  Pulzusmérést is, illetve a magas pulzusriasztást és az alacsony véroxigén riasztást is. Be tudjuk állítani a mozgásra ösztönző funkciót is.

Az EKG méréshez mindenképp szükséges az alkalmazással is a kapcsolat, mert a diagram itt tud csak megjelenni.

Ki tudjuk választani, hogy a mely értesítek jelenjenek meg az órán is. Illetve itt tudjuk beállítani a hívások jelzését is.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

 

Összegzés:

Mindkét óra különösen szépen megmunkált, jó anyagok felhasználásával. A menürendszer gyors és átlátható. A mérések gyorsak, kalibrálhatók és a nagy szenzoroknak hála, elég pontosak is. A vércukormérés pontossága még kezdetleges, de alapnak jó tud lenni. (Cukorbetegeknek nem ajánlott!) Az alkalmazás szintén logikusan van felépítve és egyértelmű. Azoknak ajánljuk, akiknek fontos a rendszeres óránkénti mérés, és magas pulzus vagy alacsony véroxigén szint riasztása.

Bármelyik típust is választod nem fog csalódást okozni, az biztos.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti:

No.1 E09 EKG Automata Vérnyomásmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával

 

No.1 E500 EKG Automata Vérnyomásmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt