Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 E16 Elegáns Férfi Okosóra vérnyomásmérő Bluetooth hívás funkcióval Teszt

Egy igazán elegáns megjelenésű okosórát teszteltünk le, számos hasznos mérési funkcióval és Bluetooth telefonálás lehetőséggel. Méretei és megjelenése alapján egyértelműen férfiaknak szánta a gyártó.

 

No.1 E16 Férfi Okosóra csomagolása és tartozékai:

A No.1 E16 Okosóra egy visszafogott dobozban érkezik, de már itt is érződik, hogy a gyártó odafigyelése. Kibontva, egyből az órát és külön a fekete bőr szíjat látjuk, ez már előre vetíti, hogy a szíj könnyen cserélhető, gyors-csatlakozós.

A doboz alsó részén egy töltőkábel is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. Ezután kb. 5-7 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

 

E16 Okosóra Külseje:

Az óra elegáns megjelenése teszi az órát, igazán érdekessé. A gyártó figyelt arra, hogy az óra egészben és részleteiben is minőségi legyen. A cserélhető bőr szíj, csatos kivitelű, így biztos és kényelmes tartást ad. Bőr szíjat edzéshez vagy vízben történő viseléshez nem szoktuk ajánlani, így ha erre is használva lesz az óra, akkor mindenképp javasoljuk egy szilikon szíj beszerzését.

Az óra háza rozsdamentes acélból készül, mely nagyon finom megmunkálásban részesült. A szép vonalakat jobb oldalon csak a bekapcsoló gomb töri meg. Egyébként az óra méretei elég nagyok 47mm széles óráról beszélünk, így férfias csuklóra való.

Az óra hátlapja műanyagból készült, itt találjuk a mágneses töltőérintkezőket, középen a szenzorokat a vérnyomásméréshez, pulzusméréshez, vér-oxigénméréshez.  Baloldalon kapott helyet a hangszóró, míg jobb oldalon a mikrofon, a telefonáláshoz.

A kerekített szélű üveglap alatt találjuk meg az 1.28” –os érintőkijelzőt, ami igazán jól reagál az érintésre. És a fényerős is 4 fokozatban állítható.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

 

 

E16 Vérnyomásmérő Férfi Okosóra Funkciói:

Ahogy fent is említettem, az órát a teljes érintőképernyővel tudjuk kezelni. Ha fentről lefelé húzzuk az ujjunkat, akkor a gyors beállításokat találjuk, ha alulról felfelé, akkor az értesítéseket érjük el. Itt tudjuk bekapcsolni a Bluetooth hívás funkciót is.

Balra vagy jobbra húzva a menübe jutunk el.

Rengeteg óralap közül tudunk választani az órán, egy részük az órán rajta van, a nagyobbik rész pedig a telefonos alkalmazásból másolható az órára nagyon egyszerűen. Digitális és analóg megjelenés is elérhető. De akár saját fénykép alapján is tudunk háttérképet készíteni.

A Lépésszámláló, kalóriaszámláló, Megtett távolság mérése automatikusan működik. Éjszaka pedig az alvásmonitor rögzíti alvásunk minőségét.

Az óra fő funkció között megtaláljuk a Vérnyomásmérőt, Véroxigénmérőt, és Pulzusmérőt is. Az első manuálisan indítható el az óráról vagy a telefonról. Míg a pulzusmérés tud automatikusan is működni. Mért eredmények az óra kijelzőjén is megjelennek, de a telefonos alkalmazásban követhetők hosszútávon.*

A funkciók között megtaláljuk a 23 Sportmódot, melyet elindítva az adott sportra jellemző értékeket méri az óra. Rengeteget találunk köztük. Használható: Futáshoz, Úszáshoz, Kerékpározáshoz, Túrázáshoz, Labdajátékokhoz, Tánchoz, Tornához.

Az E16 jelzi a telefonra érkező hívásokat, SMS-eket és alkalmazás értesítéseket is.

De tudunk vele telefonálni is Bluetooth segítségével. Fel tudjuk venni a hívást az órán és egyelőre csak tárcsázó segítségével új hívást is tudunk indítani az óráról. A telefonálás minősége nagyon jó, sokszor még túl hangos is a hangszóró, de ez persze állítható.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

E16 Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a Tefiti alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat.

Ami egy remek kiegészítő funkció, hogy a vérnyomásmérést a telefonról is el tudjuk indítani, így nem szükséges még az órához sem nyúlni. Nyilván embere válogatja, ki melyiket szereti jobban, de legalább a lehetősége megvan.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban a folyamatos Pulzusmérést is.

Ha csak azt szeretnénk, hogy az óra jelezze a hívásokat, de nem akarjuk felvenni a hívást az órán, akkor elég az alkalmazásban összekapcsolni, az órát a telefonnal. Ha viszont szeretnénk telefonálni is vele, akkor szükséges az órán bekapcsolni a BT hívás funkciót, majd a telefonban a telefon saját Bluetooth menüben is párosítani az órát. Így fogja tudni átadni a hívásokat a telefon az órának.

A cikk végén lévő videóban ezeket le is teszteltük.

 

Összegzés:

Amit első kézbevételnél is éreztünk, az az egész teszt alatt végig bennünk volt. Az E16 egy nagyon minőségi darab, nagy gyártók órái is sokszor rosszabb anyaghasználattal és felszereltséggel bírnak. Az óra kezelése egyszerű, a menü gyors, nem akad. A mérések is rendben vannak. A Bluetooth hívás funkció jól tud működni egyszeri beállítások után, a hang minősége is több, mint elvárt. Az alkalmazás jól tud az órával együtt dolgozni.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, No.1 E16 Férfi Elegáns Vérnyomásmérő Pulzusmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt