Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 DT8 MAX EKG Vérnyomásmérő Okosóra Pulzusmérő Bluetooth hívás funkcióval teszt

Smartos.hu
2023. 01. 24. 13:20:00

Divatos, már jól-működő megjelenés, gyönyörű kijelző és nagy tudás

A No.1 DT8 Max okosóra rendelkezik vérnyomásmérő, pulzusmérő, vér-oxigénmérő, testhőmérő, EKG szenzorral, méri a lépéseket, az alvásunk minőségét. Különböző emlékeztetőkkel vezet minket az egészséges életmód felé. (vízivás, mozgásra ösztönzés).

Az már megszokott lenne, ha csak jelezné a hívásokat, SMS-eket és alkalmazások értesítéseit. De a DT8 MAX ezen felül biztosítja, hogy a hívásokat az órán is fel tudjuk venni vagy új hívást tudjunk indítani róla Bluetooth segítségével. Sőt még SOS hívás is elérhető benne. Mindez megspékelve egy magyarosított telefonos alkalmazással.

 

No.1 DT8 Max Okosóra csomagolása és tartozékai:

Az óra a gyártó új-típusú, hosszúkás dobozában érkezik. Igényes megjelenésű, az óra védve van az út során.

Emellett még egy töltőkábel dokkolóval is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. A töltő mágneses, de vezeték nélkül kapcsolódik az óra hátlapjához, nem is látszódnak a töltőpontok. Az órán kb. 4-5 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

No.1 DT8 MAX EKG Okosóra teszt vásárlás előtt

 

DT8 Max Okosóra Külseje, Anyaghasználata:

A DT8 Max divatos megjelenésű, nagyon hasonlít az Apple Watch-ra. A szilikon szíj tüskés kivitelű, cserélhető is, de nem az univerzális szíjakra, hanem speciális szíj szükséges hozzá, pont, mint az Apple okosórája esetén.

A szögletes óraház, íves szélvezetéssel valóban nagyon szép és igényes. Míg a hátlap műanyagból készült, addig az óra háza fémből, IP68 védelemmel. A hátlapon találjuk a szenzorokat a mérésekhez, illetve a hangszórót is a telefonáláshoz. Az óra jobb szélén találunk két fizikai gombot és egy mikrofont is.

A felső gomb többfunkciós, röviden megnyomva a kijelzőt tudjuk ki-bekapcsolni, de közben tekerhető is, így a menüben tudunk haladni vagy óralapot tudunk váltani, bár szerintem ez kicsit felesleges, mert az érintőképernyőn egyszerűbb a haladás a menüben is.

Az alsó gombbal rövid nyomás esetén a sportmódok között találjuk magunkat, míg hosszan nyomva jutunk el a kikapcsolómenübe és a SOS hívás menühöz.

Az 1.95”-os kijelzőt egy üveglap védi a külső sérülésektől. Érintésre gyorsan reagál a 60Hz-es képfrissítéssel.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

DT8 MAX EKG Vérnyomásmérő Okosóra

 

Milyen funkciókkal rendelkezik a DT8 MAX Okosóra?

Az okosóra kezelése rendkívül egyszerű a teljes érintőképernyőnek hála, gyorsan tudunk haladni a menüben.

Van pár óralap az órában, amelyek között találunk analóg és digitális megjelenést is. Jól néznek ki, különböző adatokat jelenítenek meg. De a telefonos alkalmazásban jóval több óralap közül válogathatunk. Sőt készíthetünk saját fénykép alapján újat is.

Nem csak az óralapokat tudjuk kiválasztani, hanem a menü elrendezését is. 11 különböző megjelenésből tudunk választani.

Tudunk egyedi parancsikonokat létrehozni a menüben, és vannak gyorshívó menük is. Ezek mind azt szolgálják, hogy a gyakran használt funkciókhoz minél gyorsabban hozzá tudjunk férni.

A gyors hozzáférés a sportmódokra is igaz. Külön gombot kapott a sportmód menü. A listából pedig egyszerűen ki tudjuk választani, hogy épp mit sportolunk. Elérhető sportmódok: Séta, Futás, Kerékpározás, Labdajátékok, Ugrókötelezés, Jóga, Szabad edzés.

A lépésszámláló automatikusan mér, és folyamatosan láthatjuk az eredményt. Az alvásmonitor éjszaka rögzíti az alvásunk minőségét. A pulzusmérés tud automatikusan is működni (10-20-30-40-50-60 perces) gyakorisággal. A vérnyomásmérés és vér-oxigénmérés viszont manuálisan tud mérni, tehát el kell indítani a mérést vagy az órán vagy a telefonról.*

Találunk az órában még Légzésgyakorlatokat, Stoppert, Időjárásjelzést, Ébresztőórát, Elemlámpát, Számológépet is.

Nagyon hasznos újítás az órában az Always-on Kijelző is, így nem csak akkor kapcsol be a kijelző ha ránézünk, hanem amúgy is visszafogottan, de jelzi az időt.

Az SOS hívás működése esetén mindenképp tudni kell, hogy csak aktív telefonos Bluetooth kapcsolattal tud működni, egy beállított telefonszámmal. Hosszan nyomva az alsó gombot megjelenik az SOS csík és azt elhúzva, már indul is a hívás.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

DT8 Max Okosóra Always-on kijelző

 

No.1 DT8 MAX Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a WearPro alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. Fontos, hogy minden engedélyt adjunk meg az alkalmazásnak. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni, főleg mert magyar nyelvű.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat, naptárszerűen visszamenőleg hónapokkal is.

A sport fülön a korábbi eredményeket is elérjük, illetve a telefon GPS-ét felhasználva még pontosabb eredményeket érhetünk el.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket.

Nagy pozitívum, hogy a méréseket az alkalmazásból is el tudjuk indítani, nem szükséges az óráról.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban a folyamatos Pulzusmérést. Be tudjuk állítani a vízivásra és mozgásra ösztönző funkciót is.

Az EKG méréshez mindenképp szükséges az alkalmazással is a kapcsolat, mert a diagram itt tud csak megjelenni.

Ki tudjuk választani, hogy a mely értesítek jelenjenek meg az órán is. Illetve itt tudjuk beállítani a hívások jelzését is.

Viszont, ha nem csak azt szeretnénk, hogy csak jelezze az óra hívásokat, hanem fel is akarjuk venni, akkor miután összekapcsoltuk az alkalmazással az órát, még egy másik módon is meg kell tenni. Ezt csak egyszer kell megtenni, és bonyolultabbnak tűnik így leírva, mint amennyire az.

Az órán be kell kapcsolni a Bluetooth hívás ikont, majd a telefonon a Bluetooth menüben párosítani a Watchaudio eszközt. Így már az órán is lehet telefonálni a telefont felhasználva.

 

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Összegzés:

Az óra nagyon szépen megmunkált, jó anyagok felhasználásával. A menürendszer gyors és átlátható. A mérések gyorsak. A Bluetooth Hívás funkció jól működik, a beszéd mindkét irányba érthető és tiszta. Az alkalmazás szintén logikusan van felépítve és egyértelmű. Itt reméljük a frissítések szebb magyar fordítást eredményeznek, de így is érthető.

A No.1 DT8 MAX Okosóra nem fog csalódást okozni, az biztos.

 

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti, No.1 DT8 MAX Vérnyomásmérő Okosórát, 1 év gyári garanciával.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt