Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, melyet a “Rendben” gomb lenyomásával el tud fogadni. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

No.1 DT102 Női EKG Vérnyomásmérő Okosóra Bluetooth hívás funkcióval Vízálló kivitelben teszt

Smartos.hu
2023. 03. 10. 11:51:58

Sokszor megkapjuk azt a kérdést, hogy tetszik egy adott óra, de nincs nőiesebb formában?  Sajnos tény, hogy a gyártók próbálnak egyen megjelenésű, uniszex órákat gyártani, ami ugyanolyan jó egy férfinak, mint egy nőnek.

Csakhogy, sokszor nem jó ugyanaz egy nőnek, mint egy férfinak, így kerestünk egy olyan okosórát, amelyet kifejezetten női csuklóra terveztek, és a szépség nem megy a tudás rovására.

A No.1 DT102 pont ilyen órának néz ki.

 

Csomagolás, üzemidő és tartozékokat:

Az óra a gyártó új-típusú, hosszúkás dobozában érkezik. A szíj már fent van az órán, de otthoni körülmények között is cserélhető, bár biztosak vagyunk benne, hogy nem akarjuk majd, mert egyszerűen kényelmes.

A töltés egyszerű a vezetéknélküli dokkolóval. A dokkoló kábelt USB kimenetre kell dugni, majd az órát a dokkoló homorú oldalára tenni és kezdődik is a töltés. A töltés 0-100%-ra kb. 1,5 órát vesz igénybe. Ha nem számítógépről szeretnénk tölteni, hanem konnektorból, akkor szükség lesz egy maximum 1A-es konnektoros adapterre, ami sajnos nem a csomag része.

Az üzemidő használatfüggő, átlagos felhasználás mellett 5 napot bír.

 

Női Dt102 Okosóra teszt

 

Külső, Kezelés:

Az óra sportosan elegáns, valahol a kettő között. Nagyméretű 1.9 collos érintőkijelzőt üveglap védi, így sokkal tartósabb, mint egy műanyag felületű óra. A kijelző különösen jól olvasható és a fényerő is állítható. Always-on kijelző is elérhető az óra beállításaiban. Az üveglap kerekítve van a széleknél ez nagyon profi így.

A kijelző szinte teljesen kitölti az előlapot, ami lehetővé teszi a könnyű olvashatóságot, és egyben a kisméretű óraházat.

Az óra műanyag hátlapján kaptak helyet a szenzorok a mérésekhez. Az óraház bal oldalán egy hangszórót találunk, míg a jobb oldalán egy mikrofon kapott helyet, ezek felelnek a korrekt Bluetooth hívásokért, mindkét irányba. A jobb oldalon egy darab tekerős fizikai gombot is tudunk használni a menüben történő lépkedéshez.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

Női EKG Vérnyomásmérő okosóra teszt

 

Funkciók:

A DT102 Női okosóra egyik fő funkciója az Vérnyomásmérés, Pulzusmérés. A pulzusmérés automata módon is tud működni, míg a vérnyomásmérés, vér-oxigénmérés, EKG készítése csak manuális módon. A mért értékek a telefonos alkalmazásban követhetők percre pontosan visszamenőleg több hónapra is.*

Szintén automatikusan mér a Lépésszámláló, Alvásmonitor is. Ami nagyon jó, hogy az órában találunk különböző sportokhoz tartozó sportmódokat, így az adott sportra jellemző értékeket fogja mérni az óra.

Persze nem maradhatott ki az órából a hívások, üzenetek, telefonos értesítések jelzése sem. És a mozgásra ösztönző funkció sem.

A hívásokat az órán is fel tudjuk venni, és a beépített hangszórón és mikrofonon beszélni. Az órából pedig tárcsázóval vagy névjegyzék alapján is tudunk hívást indítani a Bluetooth hívás funkcióval.

Az órában elérhető a SOS hívás funkció, aktív Bluetooth kapcsolattal. Egy darab telefonszámot tudunk beállítani, majd ha kétszer megnyomjuk a bekapcsológombot egymás után gyorsan, akkor tárcsázza is az óra a számot.

A cikk végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az órát nem szükséges telefonnal összekapcsolni, hiszen anélkül is tud mérni, de érdemes. Ennek az oka, hogy a korábbi mérések eredményeit ott látjuk át, illetve csak így jelzi a hívásokat, üzeneteket.

A csatlakozás nagyon egyszerű, csak le kell tölteni a WearPro alkalmazást az Android vagy iPhone készülékre, és máris gyorsan össze is tudjuk kötni. Az alkalmazás nagyon jól felépített, egyből a fontos dolgokat látjuk benne. A beállításokhoz csak egyszer kell nyúlni, utána már csak az eredményeket követjük.

Fontos az összes engedélyt megadni az alkalmazás számára, mert csak így tudja jelezni az óra az értesítéseket, hívásokat, sms-eket.

Az alkalmazásban több száz óralap közül tudjuk kiválasztani a nekünk tetszőt, de saját fénykép alapján tudunk készíteni egyedi óralapot is.

A cikk végén lévő videóban ezeket részletesen be is mutatjuk.

 

Összegzés:

A DT102 hozza a gyártó már jól-bevált receptjét. A menü logikusan van felépítve, gyorsan lehet haladni benne. Tetszenek a személyre szabható menük. Az óra összeszerelése és anyaghasználata teljesen rendben van, szépek az élek, és tartósnak is néz ki.

A funkciók tekintetében örülnénk egy EKG kiértékelésnek is, nem csak egy diagramnak, de alapvetően a mérések gyorsak és viszonylag pontosak is.

A telefonos alkalmazás már új külsőt kapott, ami elég jóra sikerült, viszont kár, hogy a magyarosítás még nem tökéletes, de legalább érthető.

 

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az eredeti, No.1 DT102 női okosórát 1 év gyári garanciával az oldalunkon.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra