Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Termékek Menü

Miért hasznos a SIM kártyás okosóra?

Smartos.hu
2019. 04. 30. 13:01:00

Tudjuk, hogy az okosórák hasznosak. De kevesen tudják, hogy van egy magasabb szint. Ezek a SIM kártyás okosórák. Ezek az órák teljesen úgy használhatóak, mint egy telefon, ha SIM kártya kerül bele. Ha nem teszünk bele SIM kártyát, akkor telefonnal együtt tud működni, mint egy hagyományos okosóra, jelzi a hívásokat, értesítéseket, stb. De ha SIM kártya kerül bele, akkor jönnek elő az extra funkciók.

Tudni kell, hogy ezek az órák kártyafüggetlenek, így bármely szolgáltaó SIM kártyáját bele lehet tenni, csak a méret számít. Általában SIM kártyás okosórába vagy Micro vagy Nano SIM kártya kerülhet. Sőt valamelyikbe még memóriakártyát is tehetünk.

A lényegről még nem beszéltünk…

 

Mit tud egy SIM kártyás okosóra?

Úgy kell elképzelni egy ilyen okosórát, mintha a csuklónkra tennénk az okostelefonunkat. Teljesen függetlenül tudunk telefonálni róla. Tudunk hívást fogadni, hívást indítani, névjegyzéket megnézni, SMS-t írni, sőt olyan is van, amin böngészni, videót nézni, vagy akár fényképezni is tudunk. Természetesen a kis kijelző miatt kompromisszumot kell kötni a videózás és böngészés során, de jól kezelhetők a gombok, gépelni is lehet rajta elég könnyen. Az órába beépített mikrofonon keresztül tudunk beszélni, és a beépített hangszórón keresztül halljuk a másik felet. Tehát alapvetően kihangosítva tudunk vele beszélni, de például egy Bluetooth fülhallgatóval át tudjuk tenni a fülünkbe a hangot.

Természetesen emellett megvannak még a szokásos funkciók. Lépésszámláló, akár pulzusmérés is. Vannak olyan magasabb kategóriás SIM kártyás órák is, amelyeken Android rendszer fut, tehát alkalmazásokat tudunk telepíteni, van bennük WIFI, GPS, 4G. Tehát teljesen lefedi az összes igényt, tudunk navigálni vele, vagy Facebook-on üzenni.

(A kép alatt folytatódik)

Kinek lehet jó egy SIM kártyás okosóra?

Gyerekeknek, akiknek még nem adnánk telefont, de jó lenne, ha bejelentkeznének, amikor megérkeznek. Időseknek hasonló okok miatt. Vezetés közben is jól tud jönni, mert egyből látjuk ki hív és kihangosítva tudunk beszélni, így a kezünk a kormányon marad. Azoknak tudjuk még ajánlani, akik nem akarnak hatalmas telefonokkal a zsebükben járni, de mégis elérhetőek akarnak maradni mindig.

Ezek a típusú okosórák 5.000-60.000Ft között mozognak. Mindenképpen nem szabad elfelejteni, hogy olyat vegyünk amit ki is használunk. Ha csak telefonálni szeretnénk az 5.000Ft-os óra is teljesen elég tud lenni, ha navigálni szeretnénk, akkor érdemesebb a magasabb kategóriás SIM kártyás okosórát megvásárolni.

Nézd meg SIM kártyás okosóráinkat ide kattintva!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra
Garancia