Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Milyen drónt vegyek? Hogyan válasszunk drónt?

Milyen drónt vegyek? Hogyan válasszunk drónt?

 

Az egyik legfontosabb téma, hogy ha eldöntöttük, hogy szeretnénk drónt vagy magunknak, vagy ajándékba, akkor melyik lenne a legjobb választás.
Ami befolyásolja a döntést, hogy hol szeretnénk használni, mekkora méretűt (bár ez összefügg az előzővel), mennyire vagyunk kezdők, milyen funkciókat szeretnénk, azaz mire használnánk, illetve természetesen az ára is meghatározza a jó döntést, ha drón vásárlásról van szó. Akkor haladjunk sorban.

Hol szeretnénk használni a quadrokoptert?

Amennyiben szobában vagy belső helységben használnánk a drónt, érdemes kisebb méretet választani maximum 25cm átmérőjűt. Ezzel könnyebben tudunk manőverezni, illetve nem tesz kárt a belső térben. Szintén érdemes rugalmas műanyaggal körbevont védőkeretes változatot keresni, mert értelemszerűen hamarabb elérjük a szoba határait.
Ha kültéren vagy a szabadban szeretnénk használni, akkor természetesen a kisméretű drónok is működni fognak és jól reptethetőek, de érdemesebb nagyobb méretűt választani. Ennek az oka, hogy kisebb szélmozgásra stabilabban fognak repülni, mozgásuk kiszámíthatóbb. Ettől függetlenül érdemes védőkeretes drónt választani, valamint magas landoló kerettel felszerelt drónt választani, hátha fűben szállunk le.

Milyen drónt válasszak kezdőnek vagy gyereknek?

Az előző pontban leírtak alapján, érdemes minden esetben rugalmas műanyagból készült védőkeretes drónt választani. A nagyobb drón stabilabb reptetésben, a kisebbek sokkal mozgékonyabbak, fürgébbek. Ezt mindenképpen érdemes megfontolni, mert a sérülékenysége pont fordítottan arányos. Azaz, a nagyobb drón sérülékenyebb, a kisebb jobban bírja a strapát. Tapasztalatunk alapján, ettől függetlenül érdemes kisebb drónnal kezdeni és azon gyakorolni, és ha azzal már megy, akkor váltani nagyobb kategóriára.

Milyen funkciókat szeretnénk? Azaz mire használjuk a drónt?

A funkciók kiválasztásánál el kell dönteni, mi a célunk a drónozással. Szórakozás céljából használjuk, a reptetés és „egymás üldözése” a cél akkor érdemes a kisebb fürgébb drónt választani, aminek nem gond, ha leesik. Ha egy kicsit kimértebb reptetés a cél, akkor jöhet a stabilabb nagyobb drón, akár sima kamerával szerelt vagy FPV kamerával szerelt változat. A többi funkció leírását itt találod meg.

Mindent összevetve érdemes tisztázni ezeket a körülményeket és eszerint választani, hogy igazi élményünk legyen a drón reptetéssel.  

További Drón tippek és cikkeket ide kattintva éred el!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Drón