Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Termékek Menü

Miért hasznosak az okosórák és okoskarkötők az irodában?

Smartos.hu
2019. 03. 28. 14:26:29

Sokan hiszik, hogy az irodai munka nem megterhelő az embernek. Igaz, vannak olyan fizikai munkák, amelyek valóban megterhelik az embert, de egy irodai munkának is megvannak a rejtett károkozói. Folyamatos egy helyben ülés, bizonyos testhelyzet rögzülése, például, amikor gépelünk, folyamatos stressz. Nagy gondot szokott okozni még, hogy annyira elmerülünk a munkában, hogy a testünk jelzéseire se figyelünk. Például nem pislogunk, nem iszunk, nem eszünk, miközben még a vérkeringésünk is teljesen lelassul. Ezek már rövidtávon is gondot okozhatnak testünknek. Érdemes mihamarabb változtatni ezen, és az okosórák vagy okoskarkötők pont ebben tudnak segíteni!

 

Összeszedtünk 3+1 okot, amiért megéri az okosóra vagy okoskarkötő megvásárlása, főleg ha irodai munkát végzünk.

(A kép alatt folytatódik)

 

  1. Követheted egészséged alakulását

Lépészámláló, elégetett kalória, pulzusmérés, vérnyomásmérés. Ezek a fő funkciói jelenleg az okosóráknak, okoskarkötőknek. Ezeket az adatokat az eszköz folyamatosan méri, amikor viseljük őket. Így nap végén, egy teljes elemzést kapunk napi teljesítményünkről. Ez nem azért jó, mert épp sportolunk, hanem azért, hogy fejlődni tudjunk. Naponta 8000-10000 lépést kellene megtenni, hogy minimálisan eleget mozogjunk. Nos, ez egy átlagos napon egy irodai dolgozónál 3000 lépés körül alakul. Ha van egy kis időnk, akkor érdemes egy megállót akár lesétálni, elvinni a kutyát kicsit hosszabb sétáltatásra vagy bármilyen plusz séta, jó hatással van egészségünkre és látható eredményeket is el lehet érni csak ennyi ráfordítással. Az okoskarkötő pedig folyamatos méri ezeket az értékeket, melyek vissza is nézhetők a telefonban, így tényleg láthatjuk saját fejlődésünket. A pulzusmérés és vérnyomás mérés pedig segít abban, hogy bárhol bármikor megmérd őket, így teljes rálátást kaphatsz egészséged alakulására egy okoskarkötőtől vagy okosórától.

  1. Figyelmeztet és jelez mindenre, amire csak szeretnéd

Egy okoskarkötőt vagy okosórát nagyon sok privát jelzésre be tudsz állítani. Ezeket csak egyszer kell megtenni, onnantól már teszi a dolgát. Ahogy a bevezetőben írtam, sokszor elfeledkezünk a legalapvetőbb testi jelzéseinkről is. De egy okoskarkötővel ez nem fog megtörténni. Finom rezgéssel jelzi, ha innunk kell, ha vegyünk be gyógyszert, de a legjobb, hogy figyeli a tétlenségünket. Azaz, ha túl sokat ülünk mozgás nélkül egy helyben, akkor rezgéssel jelzi, hogy itt az ideje egy kis mozgásnak. Ilyenkor elég csak felkelni az asztaltól és tenni egy kört az irodában, elmenni mosdóba vagy bármi, amivel megmozgatjuk magunkat, javítjuk a vérkeringésünket.

  1. Csendes társ a mindennapokban

A fenti funkciók egy kis eszközben elférnek, amit csak a csuklódon kell viselni egész nap és minden követhető lesz. Nem kell levenni estére se, hiszen még az alvásunkat is méri. Nem zavar semmilyen tevékenység közben, csak folyamatosan mér. Minden értesítést vagy hívást is jelez, így ha egy megbeszélés közepén vagy és le van némítva a telefon, akkor is jelzi a hívásokat az okosóra, egy kis rezgéssel, ami másnak nem feltűnő, csak Te tudsz róla.

  1. Trendi a viselete

Valljuk be, hogy az órák olyanok, mint az ékszerek, valahogy feldobja a kinézetünket. Egyre több ember csuklóján láthatunk ilyen kis okoskütyüket, amikor meglátok egy embert egy okosórával vagy okoskarkötővel a kezén, mindig azt érzem, hogy ő már tesz azért, hogy egészségesebben éljen. Vannak olyan okoskarkötők, amelyek inkább sportosok és vannak elegáns okosórák is. Mindenki a személyiségéhez valót tudja kiválasztani.

 

Ha mindez tetszett, akkor még itt olvashat okosórákról vagy okoskarkötőkről.

Ha pedig úgy döntött, megnézi milyenek, ezek az okosórák vagy okoskarkötők, itt szedtük listába őket: Kattints ide!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra okoskarkötő
Garancia