Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadja. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

5+1 ok, amiért hasznosak az okosórák, okoskarkötők az idősebbeknek

Smartos.hu
2019. 02. 22. 10:42:00
5+1 ok, amiért hasznosak az okosórák, okoskarkötők az idősebbeknek

Azt hinnénk az okosórák és okoskarkötők csak fiataloknak valók, pedig nem!

 

A mostani trend szerint, a viselhető okoskütyük nagyon hasznosak tudnak lenni az idősebbeknek.

Nem szükséges, hogy műszaki beállítottságúak legyünk vagy érdekeljen a technológia. Ha egyszerűen kényelmesebbé akarjuk tenni az életünket, sőt megmenteni azt, akkor javasoljuk az okoskarkötőket vagy órákat.

 

  1. Miért is ajánlott az okoskarkötő vásárlás idősebbeknek?

Az okostelefonok nagyon nagyok lettek, nehéz fogni őket, sok helyet foglal. Ha jön egy SMS vagy egy telefonhívás, esetleg egy email, akkor ezt jelzi az okoskarkötő vagy okosóra és el tudjuk dönteni, hogy van-e annyira fontos, hogy kikotorjuk a táskából vagy elég később is. Egy okosóra jelzi ezeket az értesítéseket, hívásokat.

  1. Miért hasznos egy okoskarkötő?

A karkötő vagy óra kapcsolatban van a telefonnal, de ha megszakad a kapcsolat, akkor a karkötő jelzi ezt. Ez azért jó, mert ha épp el akarják lopni a telefonunkat, az okosóra jelzi ezt és még időben, képen törölhetjük a tolvajt. 

  1. Miért javasolt az okosóra az időseknek?

Vannak olyan okosórák, amelyek teljesen kiváltják az okostelefont. A SIM kártyát csak át kell helyezni a SIM kártyás óra-telefonba és máris tudunk telefonálni, elérhetőek vagyunk mindig. Hiszen a csuklónkon van a telefon.

  1. Hogyan óvhatja meg az egészségünket egy okoskarkötő?

Mindannyian tudjuk, hogy Magyarországon, de igazából a legtöbb fejlett országban a vérnyomásgondok (alacsony vagy magas vérnyomás) és szívproblémák nagyon veszélyes betegségek. De, a legújabb okoskarkötőkben helyet kapott a vérnyomásmérő funkció. Így egy egyszerű mozdulattal, azonnal bárhol és bármikor megmérhető a vérnyomás az okoskarkötővel vagy okosórával.* Sőt van olyan okoskarkötő, ami óránként magától megméri a vérnyomás és pulzusértékeket, így nekünk nincs más dolgunk, mint este visszanézni a telefonon a mért adatokat.

Még egy plusz, hogy az adatokat a rendszer automatikusan rögzíti, így a vérnyomásmérés eredményei, visszanézhetők, akár hónapokkal is. Így egy vérnyomásmérő okoskarkötő, okosóra nagyon hatékony társ lehet a hétköznapokban.

*Az okosórák kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgálnak. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszközök, nem helyettesítik a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra.

  1. A sportos időseknek is nagy segítség egy okoskarkötő!

Valljuk be, egyre több ember csuklóján ott virít egy okosóra, nem csak azért, mert trendi és divatos, hanem azért, mert egyre több embernek fontos a saját egészsége. Fontos a rendszeres mozgás, még akkor is, ha csak sétálunk, esetleg úszunk vagy túrázunk. Egy sportos okosóra vagy fitnesz aktivításmérő okoskarkötő ebben is hatalmas pluszt ad, hiszen rögzíti a teljesítményünket. Merre túráztunk, milyen sebességgel, hány lépést tettünk meg, hány kalóriát égettünk el. Ezek nagyon jól motiválják az embert a további mozgásra, de megelőzhetünk vele, akár egy nagyobb bajt is. Mivelhogy, ellenőrizni tudjuk a pulzusunkat, így kicsit megállhatunk, ha már túl magas lenne.

     +1. Emlékeztetők minden mennyiségben

Az embernek annyi mindennel kell törődni naponta, hogy az már-már követhetetlen. Az okosóra, de még az okoskarkötő is képes arra, hogy jelezze a viselőjének, ha itt az ideje, hogy bevegye a gyógyszert, jelezze, hogy inni kell egy kis vizet, vagy épp túl sokat ült és kicsit mozgassa meg a végtagjait, hogy a vérkeringés beinduljon. És persze mindezt egy kis, finom rezgéssel.

Ha mindez tetszett, akkor még itt olvashat okosórákról vagy okoskarkötőkről.

Ha pedig úgy döntött, megnézi milyenek ezek az okosórák vagy okoskarkötők, itt szedtük listába őket!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog okoskarkötő Okosóra