Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

L8 Vízálló Okoskarkötő Lázmérővel, Vérnyomásmérővel és Pulzusmérővel teszt

Smartos.hu
2020. 09. 30. 12:57:00

Ha vékony, mégis nagy kijelzős vízálló okoskarkötőt keresel, vérnyomásmérővel, pulzusmérővel, véroxigén-mérővel és lázmérővel, akkor az L8 Okoskarkötő lesz a befutó.

Ha lement a marketingszöveg…

Azt a tendenciát látjuk, hogy sok esetben az okosórák több funkcióval vannak ellátva, és vagy nem kapunk extra funkciókat az okoskarkötőkbe vagy csak késve. Úgy tűnik, hogy a mostani helyzet felgyorsította beépített hőmérők elterjedését, ugyanis már most elérhető a testhőmérő az okoskarkötőben is. Persze a szokásos funkciók mellett.

 

Lássuk a csomagolást és tartozékokat:
 

A hőmérős L8 Okoskarkötő egy egyszerű fehér dobozban érkezik, és a karkötőnk kívül semmi nincs benne. Ami elsőre furának hat, viszont ennek annyi az oka, hogy a töltést a szíjba rejtették. Így mindig velünk van a „töltő” is. Tehát a szíjat csak lehúzzuk a középső részről, és mint egy pendrive-ot, tudjuk tölteni. Szerencsére gondolt a gyártó arra, hogy ha heti egyszer is töltjük, akkor is strapabírónak kell lenni a szíjnak. Egy erősített műanyag foglalatban van elhelyezve a töltőérintkező, így hosszú távon sem fog megkopni sem a szíj, sem a töltő.

A töltési idő 1,5-2 óra, ezután használattól függően, elég hetente egyszer tölteni.

 

Külső:

Az L8 aktivításmérő hátulján csak a vérnyomásmérő, pulzusmérő és véroxigénmérő szenzort találjuk, illetve a testhőméréshez használt anti-allergén fémlapot.

A karkötő szépen fekszik a csuklón és nagymértékben állítható a finomtapintású szilikon szíj. Ami pozitív, hogy a szíj csattal zárható, így biztosabb a csuklón tartás.

A kijelző egy nagyobb méretű kijelzőt kapott, de a karkötő szélessége mégis csak 2cm, hossza 4 cm, vastagsága 1 cm. A kijelző fényereje állítható, így naposabb idő sem okoz neki gondot. A karkötőt az egyetlen érintőgombbal tudjuk ki – bekapcsolni, illetve a menüben lépkedni. Felesleges lenne egy fizikai gomb, így teljesen kockázatmentes az IP67 vízállóság.

A cikk alján található videóban pontosan be is mutatjuk.

 

L8 Okoskarkötő

Funkciók:

Az L8 Okoskarkötőben természetesen megtaláljuk a szokásos lépésszámlálót, megtett km, elégetett kalóriaszámlálót, alvásmonitort és hívások, üzenetek jelzését.

Okosórához hasonlóan, itt is tudunk különböző óralapok közül választani, ami lehet analóg vagy digitális, különböző mérésekkel együtt.

Amitől kiemelkedő az L8 a többi aktivításmérő közül, az az automata/folyamatos/manuális pulzusmérés, a manuálisan indítható vérnyomásmérés és véroxigén mérés.

Ezenkívül a testhőmérő / lázmérő szintén megtalálható benne és a hagyományos, érintéses elven méri a hőmérsékletünket, méghozzá elég gyorsan.

Ezek az eredmények a karkötőn is megjelennek, de a telefonos alkalmazásba is átkerülnek, ahol hónapokkal visszamenőleg is ellenőrizni tudjuk percre pontosan.

Ha már aktivításmérő, a beépített sportmódok segítségével könnyen tudjuk mérni sportolási teljesítményünket, hiszen találunk benne futás, kerékpár és különböző labdajáték programokat is.

A cikk alján található videóban pontosan be is mutatjuk a méréseket.

 

Csatlakozás és alkalmazás:

Az L8 Okoskarkötő teljes kihasználásához érdemes letölteni Android vagy iPhone készülékre az ingyenes Dayband alkalmazást. Ezen belül tudjuk beállítani a hívások és értesítések jelzését illetve teljesen személyre szabni a karkötőt.

A telepítésnél a megszokottnál többet kérdez az alkalmazás, de igazából csak végig vezet a beállításokon, amit csak egyszer kell elvégezni. Nem szükséges regisztrálni sem, van lehetőség anélkül is használni az alkalmazást.

A csatlakozás egyszerű és gyors, utána a kapcsolat is stabil. A menükben lépkedve, bet tudjuk állítani a pulzusmérés gyakoriságát, az automata kijelzőbekapcsolást, ki tudjuk választani milyen értesítéseket szeretnénk látni a karkötőn is.

Összességében nagyon átlátható az alkalmazás, külön menüben a mérési eredményeket látjuk diagram formában vagy listázva, szintén külön a sportolás eredményeit.

A cikk alján található videóban pontosan be is mutatjuk a méréseket.

 

Összegzés:

Az L8 Okoskarkötő nagyon jó választás azoknak, akik szeretnék követni egész napos tevékenységüket (éjjel – nappal) és az egyedi vérnyomásmérés, pulzusmérés eredményeit sem a kockásfüzetben akarják vezetni. Nagyon hasznos tud lenni a rendszeres mérők számára. Tudásában olyan, mint egy okosóra, de mégis megmaradt a könnyed okoskarkötős kinézet és súly. Kiemelendő a hőmérő funkció is, ami még nagyon ritka karkötő formában. Az L8 okoskarkötő kezelése nagyon egyértelmű és egyszerű, az alkalmazást pedig az első beállítások után, már csak figyelni kell, és a mérési eredményeket követni.

Ha tetszett az okoskarkötő, ide kattintva tudod megrendelni az eredeti L8 Okoskarkötőt az oldalunkon.

 


Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okoskarkötő teszt