Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

KS05 EKG Okosóra Automata Vérnyomásmérő, Pulzusmérő, Vércukormérő és Bluetooth telefonálás funkcióval teszt

Minimalista megjelenés, egyszerű kezelés. Automata óránkénti vérnyomásmérés, pulzusmérés, Vércukormérés, testhőmérséklet mérés, vér-oxigénmérés és manuális 3 elektródás EKG készítése. Ez mind az KS05 okosórával könnyen lehetséges. Minden adat egy magyar nyelvű telefonos alkalmazásban tárolva. Természetesen a telefonra érkező hívásokat, üzeneteket, értesítéseket is jelezni tudja az óra. Sőt a hívásokat fel is tudjuk venni az órán, vagy újakat indítani az óráról, aktív Bluetooth segítségével.

 

KS05 Okosóra csomagolása és tartozékai:

A szokásos típusú dobozban érkezik az óra, külön szerelve a szíjtól, ami azt jelenti, hogy a szíj könnyen cserélhető. A gyári szíj mondjuk eléggé kényelmes, de persze más szíjat is hozzá tudunk passzítani.

Emellett még egy töltőkábel is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. A töltő mágnesesen kapcsolódik az óra hátlapjához. Kb. 7 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

 

KS05 Okosóra Külseje, Anyaghasználata:

Amikor kézbe vesszük az órát egyből érezni, hogy minőségi darabról van szó. Szép illesztések, ívek és jóminőségű anyagok jellemzik.

Az KS05 teljes érintőkijelzővel van szerelve. A kijelző mérete lehetne nagyobb, és nem azért, mert nem olvasható, hanem mert viszonylag nagy a káva a kijelző mellett, simán elfért volna eggyel nagyobb méret is. Az érintőkijelzőt egy üveglap védi a külső sérülésektől.

Az óra hátlapja műanyagból készült, középen láthatjuk a szenzorokat a mérésekhez, körülötte a két elektródát az EKG-hez, alattuk pedig a töltő érintkezőket, kicsit mélyítve.

Az óra szíja kényelmes, és csatos kivitelű, így biztos tartást ad és ahogy fentebb is írtam, gyors-csatlakozós, így otthon is könnyen cserélhető.

Az óra jobb oldalán találunk egy darab fizikai gombot, amivel a menübe tudunk belépni, vagy hosszan nyomva az órát ki vagy bekapcsolni. Alatta illetve felette kapott helyet a mikrofon és a hangszóró a hívásokhoz. A 3. elektróda az EKG méréshez az óra bal oldalán lett elhelyezve.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

Milyen funkciókkal rendelkezik az KS05 Okosóra?

Az óra kezelése rendkívül egyszerű a teljes érintőképernyőnek hála, gyorsan tudunk haladni a menüben.

Van pár óralap az órában, amelyek között találunk analóg és digitális megjelenést is. Jól néznek ki, különböző adatokat jelenítenek meg. De a telefonos alkalmazásban jóval több óralap közül válogathatunk.

Találunk az órában egy kör menüt, ahol a legfontosabb mérések és funkciók gyorsan elindíthatók. Ez könnyen testreszabható, ki tudjuk választani a sorrendjét, és azt is mely funkciók jelenjenek meg itt.

Az óra főmenüjében már minden funkció elérhető. Ennek az elrendezése is változtatható.

Az óra menüjében megtaláljuk a manuálisan is elindítható méréseket. (Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Vércukormérés, Vér-oxigénmérés, Testhőmérés, Légzésgyakoriság, EKG) Az, hogy automatikusan, óránként is tudjon mérni a telefonos alkalmazásban állítható be.

A sportmódoknál találunk: Futást, Kerékpározást, Sétát, Fitness, Labdajátékok.

A többi funkciónál elérhető az Ébresztőóra, Időzítő, Stopper, Naptár, Számológép és a BT telefonálás menü is.

A vércukormérő nagyon új funkció az okosórák körében, így odafigyeléssel használható. A mérés során nincs szükség szúrásra, hanem a szenzor méri az értéket. Fontos tudni, hogy így a mért eredmények nem tökéletesen pontosak, a valóságtól el tudnak térni, kb. 80%-os pontossággal bírnak, így cukorbetegeknek nem ajánljuk! Megelőzés és nagyobb eltérések felismerésére használható.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

 

KS05 Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a HealthWear alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. Fontos, hogy minden engedélyt adjunk meg az alkalmazásnak. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni, főleg mert magyar nyelvű.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat, naptárszerűen visszamenőleg hónapokkal is.

A sport fülön a korábbi eredményeket is elérjük, illetve a telefon GPS-ét felhasználva még pontosabb eredményeket érhetünk el futás esetén.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket. Illetve a Egészségügyi beállításokban tudjuk kalibrálni a vérnyomásunkat és vércukrot is.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban az automata Vérnyomásmérést, Vércukormérés, Pulzusmérést is, illetve a magas pulzusriasztást is. Be tudjuk állítani a mozgásra ösztönző funkciót is.

Az EKG méréshez mindenképp szükséges az alkalmazással is a kapcsolat, mert a diagram itt tud csak megjelenni.

Ki tudjuk választani, hogy a mely értesítek jelenjenek meg az órán is. Illetve itt tudjuk beállítani a hívások jelzését is.

A Bluetooth telefonáláshoz a fenti kapcsolódási módon kívül, még az órán a gyorshívó menüben be kell kapcsolni a kis gémkapocs ikont, így jön létre a kapcsolat. Ezt csak akkor kell használni, ha valóban beszélni szeretnénk az órán keresztül. Ha csak jelzést szeretnénk a hívásról az órán, akkor nem szükséges ezt bekapcsolni.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Összegzés:

Az óra szépen megmunkált, jó anyagok felhasználásával. A menürendszer gyors és átlátható. A mérések gyorsak, kalibrálhatók és a nagy szenzoroknak hála, elég pontosak is. A vércukormérés pontossága még kezdetleges, de alapnak jó tud lenni. (Cukorbetegeknek nem ajánlott!) Az alkalmazás szintén logikusan van felépítve és egyértelmű, a néhány fordítási hiba ellenére is. Azoknak ajánljuk, akiknek fontos a rendszeres óránkénti vagy sokkal gyakoribb mérés és magas pulzusszint riasztása.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti KS05 EKG Okosórát!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt