Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, melyet a “Rendben” gomb lenyomásával el tud fogadni. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban talál.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

JL05 EKG Okosóra Automata Vérnyomásmérő, Pulzusmérő és Bluetooth telefonálás funkcióval teszt

Smartos.hu
2023. 12. 06. 10:50:00

Rendkívül elegáns megjelenés, és minőségi anyagok. Automata óránkénti vérnyomásmérés, pulzusmérés, Vércukor-monitorozás, testhőmérséklet mérés, éjszakai vér-oxigénmérés (és részletes alvásmonitor) és manuális 3 elektródás EKG készítése. Ez mind az JL05 okosórával könnyen lehetséges. Minden adat egy magyar nyelvű telefonos alkalmazásban tárolva. Természetesen a telefonra érkező hívásokat, üzeneteket, értesítéseket is jelezni tudja az óra. Sőt a hívásokat fel is tudjuk venni az órán, vagy újakat indítani az óráról, aktív Bluetooth segítségével.

 

JL05 Okosóra csomagolása és tartozékai:

 

Szokásos megjelenésű dobozban érkezik az óra, külön szerelve a szíjtól, ami azt jelenti, hogy a szíj könnyen cserélhető gyors-csatlakozós. A gyári szíj eléggé kényelmes bőr szíj, de persze más szíjat is hozzá tudunk passzítani.

Emellett még egy töltőkábel is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. A töltő mágnesesen kapcsolódik az óra hátlapjához. Kb. 7 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

 

 

JL05 Okosóra Külseje, Anyaghasználata:

 

Amikor kézbe vesszük az órát egyből érezni, hogy minőségi darabról van szó. Szép illesztések, ívek és nagyon igényes, jóminőségű anyagok jellemzik.

Az JL05 teljes érintőkijelzővel van szerelve. A kijelző méretével nem lesz gond, ugyanis 1.85”-os, gyönyörű megjelenéssel, jó betekintési szöggel, szép animációkkal. A nagy méret lehetővé teszi a könnyű olvashatóságot és kezelést. Az érintőkijelzőt egy üveglap védi a külső sérülésektől.

Az óra hátlapja műanyagból készült, középen láthatjuk a szenzorokat a mérésekhez, körülötte a két elektródát az EKG-hez, alattuk pedig a töltő érintkezőket, kicsit mélyítve.

Az óra szíja kényelmes, és csatos kivitelű, így biztos tartást ad és ahogy fentebb is írtam, gyors-csatlakozós, így otthon is könnyen cserélhető. A szíj különlegessége, hogy mindkét oldalon bőr borítást kapott, nem úgy, mint sok más okosóránál, ahol csak a külsője bőr.

Az óra jobb oldalán találunk egy darab fizikai gombot, amivel a menübe tudunk belépni, vagy hosszan nyomva az órát ki vagy bekapcsolni. Illetve többfunkció, így tekerve a menüben is tudunk haladni, vagy az óralapot változtatni. A 3. elektróda az EKG méréshez szintén ezen az oldalon lett elhelyezve. A másik oldalon kapott helyet a mikrofon és a hangszóró a hívásokhoz.

 

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

 

Milyen funkciókkal rendelkezik az JL05 Okosóra?

 

Az óra kezelése rendkívül egyszerű a teljes érintőképernyőnek hála, gyorsan tudunk haladni a menüben.

Van pár óralap az órában, amelyek között találunk analóg és digitális megjelenést is. Jól néznek ki, különböző adatokat jelenítenek meg. De a telefonos alkalmazásban jóval több óralap közül válogathatunk vagy saját fényképből is készíthetünk óralapot.

Találunk az órában egy kör menüt, ahol a legfontosabb mérések és funkciók gyorsan elindíthatók.

Az óra főmenüjében már minden funkció elérhető. Ennek az elrendezése is változtatható sok módon.

Az óra menüjében megtaláljuk a manuálisan is elindítható méréseket*. (Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Vércukor-monitorozás, Vér-oxigénmérés, Testhőmérés, EKG) Az automata mérések az órán is bekapcsolhatóak, de a telefonos alkalmazásban jobban testreszabhatóak.

A sportmódoknál találunk: Futást, Kerékpározást, Sétát, Fitness, Labdajátékok és még 30 sportmódot, akár Íjászat, akár küzdősportok.

A többi funkciónál elérhető az Ébresztőóra, Időzítő, Stopper, Számológép és a BT telefonálás menü is.

A vércukor-monitor nagyon új funkció az okosórák körében, így odafigyeléssel használható. Figyelem! A vércukor megállapítása statisztika alapú számítási mechanizmus alapján működik, jelenleg teszt jelleggel, így nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket, nem használható semmilyen egészségügyi célra, így cukorbetegeknek nem ajánljuk!

Kiemelkedő újdonság, hogy az EKG diagram készítéséhez nem szükséges feltétlenül a telefonos alkalmazás, hanem a valós diagram és rövid kiértékelés is megjelenik az óra kijelzőjén, viszont ilyen esetben nem kerül elmentésre a diagram, csak ha a mérést az alkalmazásból indítjuk.

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

 

JL05 Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

 

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a HBand alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. Fontos, hogy minden engedélyt adjunk meg az alkalmazásnak. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni, főleg mert magyar nyelvű.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat, naptárszerűen visszamenőleg hónapokkal is.

A sport fülön a korábbi eredményeket is elérjük, illetve a telefon GPS-ét felhasználva még pontosabb eredményeket érhetünk el futás esetén.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, automata méréseket. Illetve a Privat menüben tudjuk kalibrálni a vérnyomásunkat és vércukrot is.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban az automata Vérnyomásmérést, Vércukor-monitor, Pulzusmérést is, illetve a magas pulzusriasztást is. Be tudjuk állítani a mozgásra ösztönző funkciót is.

Ki tudjuk választani, hogy a mely értesítek jelenjenek meg az órán is. Illetve itt tudjuk beállítani a hívások jelzését is.

A Bluetooth telefonáláshoz a fenti kapcsolódási módon kívül, még az órán a gyorshívó menüben be kell kapcsolni a kis gémkapocs ikont, így jön létre a kapcsolat. Ezt csak akkor kell használni, ha valóban beszélni szeretnénk az órán keresztül. Ha csak jelzést szeretnénk a hívásról az órán, akkor nem szükséges ezt bekapcsolni.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Összegzés:

 

Az óra szépen megmunkált, remek anyagok megfelelő felhasználásával. A menürendszer gyors és átlátható, igazán szép ikonokkal és animációkkal. A mérések gyorsak, elég jól kalibrálhatók és a nagy szenzoroknak hála, elég pontosak is. 

Az alkalmazás szintén logikusan van felépítve és egyértelmű, a néhány fordítási hiba ellenére is. Nagy újítás az óra kijelzőjén megjelenő EKG diagram és kiértékelés. Azoknak ajánljuk, akiknek fontos a rendszeres óránkénti vagy gyakoribb mérés és a magas pulzusszint riasztása. Valamint a Bluetooth hívás funkciót is kihasználják.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti JL05 EKG Okosórát!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra Okosóra teszt