Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Termékek Menü

Esélyt adni mindenkinek!

ESÉLYEGYENLŐSÉGI MAGAZIN INTERJÚ

 

Még február közepén felkeresett minket az Esélyegyenlőségi Magazin főszerkesztője és felesége, aki vásárolt tőlünk egy F1 Vérnyomásmérős Okoskarkötőt. Felkértek minket arra, hogy az egyik műsorukban szerepeljünk, mint szakértő. A Magazin rádiós riportokat és bejegyzéseket készít már több éve, fogyatékossággal-élők, idősek és kisgyermekes családok témakörben. Az egyik műsoruk a technikai újdonságokról szól, mi pedig többek között a viselhető okos eszközökről beszéltünk.

Szót ejtettünk az okosórák és okoskarkötők előnyeiről és pontosságáról. Miért is jó egy ilyen eszköz a családban? Hogyan könnyítheti meg egy okoseszköz az egész napos teendőket? Beszéltünk a kisgyermekes családokat segítő okoskütyükről illetve a vakok, gyengén-látókat támogató lehetőségekről. Miért hasznos egy okosóra egy gyereknek?

A rádiófelvétel előtt és utána nagyon jó hangulatban telt a beszélgetés, nagyon felkészült partnert ismerhettünk meg József személyében. Sőt nagyon sokat tanultunk Tőle.

Az egyik legjobb alkalmazást mutatta meg nekünk, a Verbalio szoftvert, aminek a segítségével, olyanok is tudnak beszélni és válaszolni, akik maguktól erre nem képesek. Egyszerűen beírják a kívánt mondanivalót, vagy kiválasztják a listából a szavakat vagy képeket, mondatokat és máris meg tudnak szólalni. Ami zseniális és magyar fejlesztésű applikáció, így természetesen támogatja a magyar nyelvet. Egy ilyen alkalmazás még akkor is jól tud jönni, ha éppen annyira megvagyunk fázva, hogy nincs hangunk sem. Az ilyen alkalmazásokra nagyobb szükség van, mint gondolnánk!

Köszönjük a felkérés, reméljük, egyre több ember életét könnyíthetik meg ezek az okoseszközök.

A rádióriportot az alábbi időpontokban és frekvenciákon hallgathatjátok meg élőben Budapesten, vagy a lenti linken YouTube-on is

Hobby Rádió - Kábelrádió és földfelszíni DAB adásban is hallható. Április 03, 10, 17 kedden 09:00, és este 21:00 is.

EPER Rádió - ELTE Astoria és annak környékén 2-3 km környékén, Április 04 Szerda 10:00 

T Rádió - Országos mentőállomások rádióállomása. Április 06 péntek 18:00

Zug Rádió - Zugló vételkörzetében és kábelen, interneten.  Április 06 Péntek 10:00 és 18:00

Terjesszétek Ti is, hiszen egy igazán közérdekű!

Oldaluk elérhetősége: https://eselyegyenlosegimaga.wixsite.com/eselyegyenlosegi

Kövessétek őket Facebook-on is: https://www.facebook.com/eselyegyenlosegimagazin/

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra okoskarkötő
Garancia