Barion Pixel

Mint minden weboldal, a Smartos.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. Az “Rendben” gomb lenyomásával elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-használatról Adatvédelmi Nyilatkozatunkban találsz.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

EP03 24 órás EKG Automata Vérnyomásmérő Okosóra Pulzusmérővel + EKG Érzékelő teszt

Smartos.hu
2023. 11. 09. 09:53:13

Jelenleg a legprofibb okosóránkat teszteltük le, ami nem csak egyszeri, hanem folyamatos EKG diagramot is képes készíteni. Automata óránkénti vérnyomásmérés, pulzusmérés, Vércukor-monitor, testhőmérséklet mérés, éjszakai vér-oxigénmérés (és részletes alvásmonitor) és manuális 3 elektródás EKG készítése. Ez mind az EP03-mal könnyen lehetséges. Minden adat egy magyar nyelvű telefonos alkalmazásban tárolva. Természetesen a telefonra érkező hívásokat, üzeneteket, értesítéseket is jelezni tudja az óra.

 

EP03 Okosóra csomagolása és tartozékai:

A szokásos típusú dobozban érkezik az óra, külön szerelve a szíjtól, ami azt jelenti, hogy a szíj könnyen cserélhető. A gyári szíj mondjuk eléggé kényelmes, de persze más szíjat is hozzá tudunk passzítani.

Emellett még egy töltőkábel is érkezik az órához, amivel 1,5 óra alatt fel tudjuk tölteni az órát 0-100%-ra. A töltő mágnesesen kapcsolódik az óra hátlapjához. Kb. 7 napos üzemidővel számolhatunk. Fontos, hogy töltőadaptert nem ad most sem a gyártó a csomagban, és mivel 1A-es töltővel tölthető az óra, ezért a telefon töltője nem biztos, hogy jó lesz.

Ami különleges, hogy a szokásos fenti tartozékokon kívül kapunk 2db EKG tapaszt is az órához, valamint egy adatkábelt, amivel az EKG tapaszt az órához tudjuk csatolni.

 

 

EP03 Okosóra Külseje, Anyaghasználata:

Amikor kézbe vesszük az órát egyből érezni, hogy minőségi darabról van szó. Szép illesztések, ívek és jó-minőségű anyagok jellemzik. Az EP03 teljes érintőkijelzővel van szerelve, melyet egy üveglap védi a külső sérülésektől. Az üveg érdekessége, hogy enyhén domború, így sokkal jobb betekintési szöget biztosít.

Az óra hátlapja műanyagból készült, középen láthatjuk a szenzorokat a mérésekhez, körülötte a két elektródát az EKG-hez, felettük pedig a töltő érintkezőket, kicsit mélyítve.

Az óra szíja kényelmes, és csatos kivitelű, így biztos tartást ad és ahogy fentebb is írtam, gyors-csatlakozós, így otthon is könnyen cserélhető.

Az óra bal oldalán találunk egy darab gombnak kinéző részt, ami nem gomb, hanem a 3. elektróda az EKG méréshez.

Az óra jobb oldalán pedig találunk egy fizikai gombot, illetve alatt egy menetes részt, ahova az EKG kábelt tudjuk óvatosan becsavarni.

A teszt végén lévő videón be is mutatjuk.

 

 

Milyen funkciókkal rendelkezik az EP03 Okosóra?

Az óra kezelése rendkívül egyszerű a teljes érintőképernyőnek hála, gyorsan tudunk haladni a menüben.

Van pár óralap az órában, amelyek között találunk analóg és digitális megjelenést is. Jól néznek ki, különböző adatokat jelenítenek meg. De a telefonos alkalmazásban jóval több óralap közül válogathatunk. Sőt készíthetünk saját fénykép alapján újat is.

Találunk az órában egy kör menüt, ahol a legfontosabb mérések és funkciók gyorsan elindíthatók.

De az óra főmenüjében már minden más funkció is elérhető.

Az óra menüjében megtaláljuk a manuálisan is elindítható méréseket*. (Vérnyomásmérés, Pulzusmérés, Vércukor-monitor, Vér-oxigénmérés, Testhőmérés, EKG, és a PPT (folyamatos EKG)) Az, hogy automatikusan, óránként is tudjon mérni a telefonos alkalmazásban állítható be egyszerűen, de tény, hogy az órában is van erre lehetőség, de ott túl lett bonyolítva.

A sportmódoknál találunk: Futást, Kerékpározást, Sétát, Túrázást, Labdajátékok, Lépcsőző – Elliptikus –evezőgép módot.

A többi funkciónál elérhető az Ébresztőóra, Időzítő, Stopper, Légzésgyakorlatok, a telefon kamera vezérlése.

Ami érdekes megoldás az órában, hogy az órán is be tudjuk állítani, hogy mely telefonos alkalmazásokról kapjunk értesítést az órán is. Ezt általában a telefonon szoktuk állítani, mert ott kényelmesebb, de van egy alternatíva is.

Egyébként az automata mérések is bekapcsolhatók az órán a beállítások között, viszont itt például a magas pulzus értékét, vagy alacsony vér-oxigénmérés értékét nem tudjuk állítani, így egyszerűbb és alaposabb is a telefonos alkalmazásban ezt beállítani.

Az utolsó mért eredmények az óra kijelzőn is láthatók, de a korábbi mérések eredményei csak a telefonos alkalmazásban. Viszont nagyon jó, hogy az EKG diagram is látható az óra nagy kijelzőjén.

A vércukor-monitor nagyon új funkció az okosórák körében, így odafigyeléssel használható. Figyelem! A vércukor megállapítása statisztika alapú számítási mechanizmus alapján működik, jelenleg teszt jelleggel, így nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket, nem használható semmilyen egészségügyi célra! Így cukorbetegeknek nem ajánljuk! 

*Az okosóra kizárólag fitnesz- és tájékoztatási célt szolgál. Nem orvostechnikai vagy gyógyászati segédeszköz, nem helyettesíti a hagyományos mérőeszközöket és az orvosi vizsgálatokat, emiatt szívbetegeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott! Minden adat és mérés kizárólag személyes használatra szolgál, és nem használható orvosi diagnózis felállításához, orvosi kezelés eszközeként, gyógyszer-adagoláshoz, vagy bármilyen más egészségügyi célra. Használat előtt olvassa el a használati utasítást!

 

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

EP03 Okosóra Csatlakozása a telefonos alkalmazáshoz:

Az órát telefon nélkül is lehet használni, de a teljes élményért érdemes a telefonos alkalmazással párosítani. Így fognak csak a telefonos értesítések, hívások az órán is megjelenni. Android vagy iPhone készülékre is ingyenesen letölthető az áruházból a Hband alkalmazás, mely miután telepítettük egyszerűen megnyitható és kezelhető. Fontos, hogy minden engedélyt adjunk meg az alkalmazásnak. A csatlakozás gyors és stabil. Az alkalmazást könnyen lehet kezelni, főleg mert magyar nyelvű.

A főképernyőn találjuk a fő mérési funkciók eredményeit lapozgatva, és különböző bontásokban és diagramokban is tudjuk elemezni azokat, naptárszerűen visszamenőleg hónapokkal is.

A sport fülön a korábbi eredményeket is elérjük, illetve a telefon GPS-ét felhasználva még pontosabb eredményeket érhetünk el futás esetén.

A beállításokban érdemes megadni a személyes adatainkat (kor, súly, magasság), hogy a mérések gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Illetve itt tudjuk testre szabni az óra beállításait is, beállítani, értesítéseket, méréseket. Illetve a BP Private módnál tudjuk kalibrálni a vérnyomásunkat is.

Nagy pozitívum, hogy a méréseket az alkalmazásból is el tudjuk indítani, nem szükséges az óráról.

Be tudjuk kapcsolni az alkalmazásban az automata Vérnyomásmérést, Vércukor-monitort, Pulzusmérést is, illetve a magas pulzusriasztást és az alacsony véroxigén riasztást is. Be tudjuk állítani a mozgásra ösztönző funkciót is.

Az EKG méréshez ajánlott az alkalmazást használni, mert csak így kerül elmentésre az EKG diagram.

A folyamatos EKG használatáról a cikk végén található videó ad pontos betekintést. Az EKG tapasz jól használható ruházat alatt is, a kábel elég hosszú, hogy lógó kéznél is össze legyen kötve az órával és ne feszüljön. Minimum mérési idő folyamatos EKG (PPT) esetén 6 perc. De a maximum 24 óra is lehet, de nyilván ez jelentősen csökkenti az üzemidőt.

Az alkalmazásban  ki tudjuk választani, hogy a mely értesítek jelenjenek meg az órán is. Illetve itt tudjuk beállítani a hívások jelzését is.

A teszt végén lévő videóban ezeket be is mutatjuk.

 

Összegzés:

Az óra különösen szépen megmunkált, jó anyagok felhasználásával. A menürendszer gyors és átlátható. A mérések gyorsak, kalibrálhatók és a nagy szenzoroknak hála, elég pontosak is. Az alkalmazás szintén logikusan van felépítve és egyértelmű. Azoknak ajánljuk, akiknek fontos a rendszeres óránkénti mérés és magas pulzus, vagy alacsony véroxigén szint riasztása, valamint a folyamatos EKG diagram készítésének diszkrét lehetősége.

Ha tetszett az óra, ide kattintva tudod megrendelni az oldalunkon az eredeti EP03 Automata Okosórát!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Okosóra teszt